https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Obeležili 50 let sodelovanja med slovenskimi in avstrijskimi gasilci

Rogašovci, 07.10.2019 ob 13:00  

V Rogašovcih je pretekli konec tedna potekala slovestnost ob 50 letnici sodelovanja med gasilci iz Slovenije - Pomurja in gasilci iz avstrijske dežele Burgenland ter 20 letnici delovanja Gasilske zveze Rogašovci.

V soboto, 5. oktobra, so s slovesno prireditvijo v kulturni dvorani v Rogašovcih obeležili 20 let obstoja Gasilske zveze Rogašovci, kjer so predstavili delovanje Gasilske zveze.

Glavna prireditev pa se je odvila v nedelo, 6. oktobra, ko se je zgodil najverjetneje največji mednarodni mimohod gasilcev, gasilskih dejavnosti in gasilskih vozil kdaj koli organiziran v Pomurju.

V mimohodu je skupaj zakorakalo okrog 500 slovenskih in avstrijskih gasilcev, ešalon gasilskih dejavnosti in mešan mednarodni ešalon gasilskih vozil.

Slavnostni govornik nedeljske slovesnosti je bil predsednik državnega zbora Republike Slovenije mag. Dejan Židan. Spregovorili pa so tudi predsednik in poveljnik Gasilske zveze Slovenije, pomurski župani in vodstva Pomurskih Gasilskih zvez ter seveda enakovredni gostje tudi iz Avstrijske strani.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.10.2019 ob 14:24 gost

      Google plačuje 80 funtov na uro, moj zadnji plačani ček je bil 9000 funtov, ki dela 100 ur na teden v spletu. Moj mlajši brat je mesece preživel 11 mesecev in dela približno 30 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga enkrat poskusil .... To počnem .....>>>>>>>>> www.CashFlow77.Com

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.