https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

V Bakovcih spet turbulentno

Bakovci, 09.10.2019 ob 6:00  

Na čelu Sveta Krajevne skupnosti Bakovci je prišlo do spremembe. Dosedanjo predsednico Tadejo Bencak, je zamenjala Nives Cajnko.

Bencakova in Kuhar odstopila s funkcij

V prostorih Krajevne skupnosti Bakovci je včeraj, 8. oktobra, potekala 3. izredna seja Sveta Krajevne skupnosti Bakovci, na kateri je z mesta predsednice KS Bakovci odstopila Tadeja Bencak. Z mesta podpredsednika sveta KS Bakovci pa je odstopil Jožef Kuhar. Tako Bencakova kot Kuhar ostajata člana sveta krajevne skupnosti.

4 glasovi za, trije vzdržani

Na mesto predsednice je svet s štirimi glasovi za, trije so se vzdržali, izvolil Nives Cajnko. Cajnkovo so poleg nje same, podprli še Aleksandra Grah, Uroš Bagari in Cvetka Vereš.

Na mesto podpredsednice sveta krajevne skupnosti je bila imenovana Aleksandra Grah. 

Zanimivo je predvsem dejstvo, da je Cajnkovo tokrat podprla Vereševa, s katero sta še ne dolgo nazaj sedeli na "nasprotujoči si strani." A kot vse kaže, je to že preteklost.

"Stara" nova predsednica 

Nives Cajnko je bila predsednica od oktobra 2011 in vse do lanskega decembra, ko jo je nasledila Tadeja Bencak, ki pa se sedaj poslavlja z mesta predsednice krajevne skupnosti. Njeno mesto bo tako ponovno zasedla Cajnkova, ki je bila izvoljena na včerajšnji izredni seji.

Naj spomnimo, da je Cajnkova na listi SD na zadnjih lokalnih volitvah dobila mesto med murskosoboškimi svetniki. 

V spodnji tabeli so razvidni rezultati volitev za krajevno skupnost leta 2018, na katerih je največ glasov dobila Aleksandra Grah. Nives Cajnko je bila po številu prejetih glasov na tretjem mestu, Tadeja Bencak pa je bila po številu prejetih glasov takrat na šestem mestu.

* Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija