https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Gledališču Park obeležili spominski dan Mestne občine Murska Sobota

Murska Sobota, 17.10.2019 ob 21:00  

Danes, 17. oktobra, je v Murski Soboti v Gledališču Park potekala slovesnost ob spominskem dnevu Mestne občine Murska Sobota. Poleg podžupana Zorana Hoblaja in predsednika Združenja borcev za vrednote NOB Murska Sobota Evgena Emrija se je slovesnosti med drugim udeležil tudi minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo.

17. oktober je dan, ko Mestna občina Murska Sobota praznuje spominski dan. Na ta dan se v Murski Soboti spominjajo hrabrih Pomurcev, ki so padli za svobodo, kot tudi žrtev fašističnega nasilja ter deportacij in internacij, ki so potekale v II. svetovni vojni. Nekoč je bil to praznik velike občine Murska Sobota, ki je bila kasneje razdeljena v 12 samostojnih občin.

Ob letošnjem prazniku so se še posebej spomnili padlih učiteljev in profesorjev, saj so v ta namen v bližnjem mestnem parku pred samo slovesnostjo, odkrili obnovljeni spomenik. Slovesnost so v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota, pripravili člani Združenja borcev za vrednote NOB. 

Zbrane je nagovorili tudi predsednik Mestne organizacije Zveze borcev za vrednote NOB Damir Domjan.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport, ki je poudaril pomembno vlogo učiteljev, tako nekoč kot danes. "Delo učitelja je nekaj več, ni le poklic, je poslanstvo. Vloga učitelja se danes sicer spreminja, danes ni več le posredovalec informacij kot nekoč, ampak je postal mediator ali vzpodbujevalec razprave. Ampak, to ne pomeni, da se je njegova osnovna vloga v družbi, to je vloga intelektualnega stebra družbe, kaj spremenila. Ta vloga je bila tako pred 2. svetovno vojno, je bila veliko pred tem in ostaja tudi danes," je dejal.


Kulturni program so povezovali učenci Osnovne šole II Murska Sobota in Glasbene šole Murska Sobota.

Dogodek so povezovali tudi učitelji Suzana Panker, Aleksandra Pörš in Milan Zrinski, ki so povedali številne zgodbe in anekdote, ki so se dogajale nekoč tako učiteljem kot učencem.


Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.10.2019 ob 7:54 gost

      Polna dvorana sivih glav (praznujejo dan nrkrga spomina)???😳

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.10.2019 ob 8:17 gost

      Kršitelj ustavnih pravic Pikalo

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.10.2019 ob 14:18 gost

      Dan spominov, na kaj😞

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.