https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Carthago ob 10-letnici z rekordnimi prihodki

Odranci, 24.10.2019 ob 6:00  

Podjetje Carthago iz Odrancev je v lanskem poslovnem letu prvič ustvarilo več kot 200 milijonov evrov prihodkov in izdelalo 20-tisoč avtodomov. Podjetje, ki je lani prejelo naziv pomursko podjetje leta, tudi letošnje poslovno leto zaključuje s kar 210 milijoni evri prihodkov.


Deset let delovanja podjetja Carthago na slovenskih tleh so v istoimenski nemški skupini proslavili z 20-tisoč vozili, ki so se zapeljala iz tovarne v Odrancih. Po zaslugi jubilejnega avtodoma modela chic c-line, ki ga je zaradi uspešnosti največja evropska revija za avtodome Promobil razglasila za najboljši delno integrirani avtodom leta 2019 s ceno nad 60-tisoč €, je bila tovarna v Odrancih deležna več širitev proizvodnih zmogljivosti. 

Število zaposlenih v podjetju Carthago bo kmalu preseglo številko 800. Po besedah direktorice podjetja Carthago Sandre Županec je trenutno odprtih še nekaj novih delovnih mest.

Rekordni prihodki in zadovoljni lastniki

Carthago poslovno leto začenja avgusta. V lanskem poslovnem letu, ki so ga sklenili zadnjega julija lani, se je ustvarilo 202,9 milijona evrov prihodkov od prodaje in 14,7 milijona evrov čistega dobička, ki si ga nemški lastniki niso izplačali. »S poslovanjem in razvojem obrata v Odrancih kot tudi v Aulendorfu so naši lastniki zelo zadovoljni,« je povedala Županečeva.

Za zadnje poslovno leto, ki so ga sklenili 31. julija letos, poslovnega poročila še ni, so pa prvi podatki obetavni. »Podjetje poslovno leto zaključuje z 210 milijoni evrov prihodkov,« razkriva Županceva, ki so jo pri Managerju uvrstili med najvplivnejše menedžerke v Sloveniji.

Njihovi avtodomi največ vozijo po Evropi, povpraševanja tudi v Avstraliji

Izdelava posameznega avtodoma, odvisno od modela, traja od enega do dveh tednov, v Odrancih pa proizvajajo vozila obeh blagovnih znamk podjetja, Carthago in Malibu, ki sodita med vodilne v segmentu prestižnih avtodomov v Evropi. "Veseli nas, da se prodaja širi tudi v vzhodno Evropo. Nekaj vozil pa je že zaslediti tudi na avstralskih in novozelandskih cestah," o novih trgih pravi direktorica Carthaga.

Največji razmah povpraševanja so beležili prav v času globalne gospodarske krize. Pri dogajanju na trgu pa vendarle zaznavajo spremembe, ki bodo lahko imele določene učinke. Te spremembe se nanašajo na davčno politiko skandinavskih držav ter na okoljevarstvene ukrepe, ki so povezani s subvencijami za električna vozila. Zaznavajo pa tudi konkurenčni pritisk, ki se odraža na cenah surovin in posledično tudi na cenah izdelkov.

15 milijonov vredne širitve in naložbe, poudarek na optimizaciji

Kot so zapisali pri Financah, direktorica Sandra Županec naložbe v letošnjem in prihodnjem letu ocenjuje na 15 milijonov evrov. Lani so zgradili dodatne proizvodne prostore in pisarne, letos pa še novo strojno halo. "Ne beležimo leta brez širitve. Nekaj gradbenih posegov bo sicer še potrebnih, vendar ne v takem obsegu kot v preteklosti, a naš razvoj seveda gre naprej. V ospredju bo optimizacija na vseh področjih," je povedala.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.10.2019 ob 7:52 gost

      Lastniki zadovoljni. Kaj pa delavci? Zakaj ni nič povedala o tem? Kapitalizem v vsem svojem sijaju. Lastnik bogataš, delavec revež.

      64 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 10:12 gost

        In takšne direktorice, ki jim je delavec samo strošek in nič drugega, dobivajo razne nagrade in pohvale. Novinarji jih pa na vse mogoče načine hvalite kot svetovno čudo. Narobe svet v katerem živimo. DENAR JE SVETA VLADAR. Tudi za novinarje. Namesto, da bi kritizirali takšno direktorico, jo hvalijo.

        48 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 17:25 Emma gost

        Vabim vas v zasebni seks klub - www.getmeets.com To je najboljši kraj za iskanje spolnega partnerja! Čakam te tam :)

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.10.2019 ob 9:14 Strijc Džouže gost

      Delavci pa na minimalcu....

      47 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.10.2019 ob 9:37 gost

      Žalostno vodilnih,, lastnika firme,, da se bohotijo samo z velikim zaslužkom , zakaj pa ne dvignejo delavcem v proizvodnji plač, ,, nekje na normalno plačo, , ne pa da imajo minimalno plačo,,,

      47 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2019 ob 9:52 gost

        Če prišteješ dodatek za prevoz na delo, razne dodatke za pogoje dela ( nočno, nedeljsko, ....... ), dodatek za malico, dodatek za nadurno delo, res dobiš več od minimalne plače, a moraš razumeti, DA SO TO DODATKI NA PLAČO IN NE PLAČA SAMA.

        11 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.10.2019 ob 10:31 O JOJ DIREKTORKA gost

      Oni so za to prišli v Prekmurje, da bodo stroški - plače čim manjši ostanek dohodka, ki lepo roma v Nemčijo, pa čim večji. Naj objavi direktorica kakšno ma plačo za ustrahovanje delavcev in da ima obraz izkoriščati svoje Prekmursko ljudstvo, e to so ženske brez morale in vesti, ki se ne upajo pojavljati med svojim ljudstvom.

      49 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.10.2019 ob 10:33 strelec gost

      Na žalost Carthago ni taka edina tovarna v pomurju, kjer je minimalna plača. Večina tovarn v pomurju in na štajerskem ima velike dobičke, ki si jih gospoda na veliko delijo med seboj, delavcu pa ostanejo drobtinice in minimalec.

      43 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.10.2019 ob 10:52 ....... gost

      In lastniki v teh firmah so usrani Švabi, ki polnijo BDP v Nemčiji, kot je hotel nekdo že pred 70 leti. Pa smo se Evropljani kljub temu pokorili Nemačkoj, rajhu v boljšem smislu, Takrat so Švabi hoteli Štajersko, danes so dobili še Prekmurje, kak su se Mađari z biciklinami odpelali od nas, so včasik skočili crni Švabi. In kot opazujem skozi okno, dnevno odpelaju 5 avtekuf, je mesečno cca 115(odvisno od dnij). Torej letno približno 1450 krat 10 lejt je 14500 domekuf. Ge za vrajžu mater jij šče maju 6500, nemaju znan podzemnij garaž. Tij direktorca pa objavi plače lidij za strojami, če seveda imaš jajca, teh pa "verjetno" nimaš. Zato ti objave ni potrebno obdelodaniti.

      39 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 14:27 DIREKTORKA NIMA JAJCA gost

        Direktorka sigurno nema jajc, bi pa kaj takšega verjetno nucala. Da so plače tak slabe pa je kriva država, ker v Sloveniji imamo baje največ dajatev na plačo, ki jih pobere državna MAFIJA. Zakaj ? ker imamo enkrat preveč javnega sektorja (tu mislim javni sektor države) ker imamo celo vrsto nevladnih organizacij, zavodov in vrag vedi kaj vse, ti pa nič ne ustvarjajo samo plačo dvigujejo VSE TO B I BILO POTREBNO RASTIRATI PA BI BILI PEJNEZI.

        19 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 15:26 gost

        Če bi ti bil sposoben na internetu pogledati dajatve na plače po evropskih državah, ne bi pisal take bedarije. Tako si pač eden od nevednežev, ki veste samo tiste laži, ki jih občasno vidite na Janševi televiziji. TI BOM DAL URADNI PODATEK PA RAZMISLI O NJEM, ČE IMAŠ VSAJ MALO PAMETI: DELODAJALCI V SLOVENIJI SO V ENEM LETU IMELI 4,2 MILIJARDI EVROV DOBIČKA. In kljub temu velikemu dobičku niso pripravljeni povišati plač delavcem. Denarja je v Sloveniji dovolj, samo za delavce ne bo nikoli dokler bo kapitalizem. Tudi, če bi ukinili polovico teh organizacij in zavodov, delavci ne bi imeli višjih plač. Kapitalizem pač sloni na izkoriščanju delavcev.

        20 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.10.2019 ob 11:08 nedelica gost

      So pa tam tudi zaposleni ,da bi delali za 500 € in tako hvalijo in zagovarjajo delodajalca da človek ne more verjeti .En je ne dolgo nazaj pisal ,da ima malico plačano in to zelo dobro malico .Žalostno ,da je želen tiste pišljive malice .Torej tam mu je boljše kot doma .To pa direktorica ni izjavila ,da so delavci delali pri minusu v šotorih .Podjetja služijo miljone na novo dobni sužnjih za to pa rinejo v Slovenijo

      41 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2019 ob 9:56 gost

        aaa......... kaj ti res ne razumeš, da je tisti, ki dela cel mesec za 500 evrov, betežen v glavi??

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2019 ob 10:16 gost

        Aaa...... poznam. Tudi v našem podjetju je bilo veliko takih. Doma je imel kmetijo, ki mu je zagotavljala dobro preživetje, zato se ni dosti trgal za plačo, če je bila 100, 200 evrov nižja ali višja, ker mu to dejansko ni skoraj nič pomenilo.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.10.2019 ob 11:15 grof gost

      Delavci so v kapitalizmu zato, DA USTVARJAJO, DA KAPITALISTI POLNIJO KUFRE! Kdaj hudiča so si sužnji, podložniki itd kaj delili? Delaj - preživi ali umri, druge v kapitalizmu za delavce ni. 9 ur v Chartagoji, 1 ura malica prihod in odhod z dela, 7 ur spanja in 7 ur premiščljevanja doma, a bom jutri spet priden in z vso vnemo na delu pripomogel k temu, da bo kapitalist dobil še več kot ima. Saj bodo o tem pričali ovinarji in časopisi. Pa uživajte ob delu, pridni suženjčki.

      35 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 19:21 Yeap gost

        grof Vsi pač nimamo privilegija hodit v službo ,zalivat fikuse, fejsbukat in med delovnim časom pisat komentarje.Priporočam ti da greš na izlet v Carthago kjer boš videl kako se v gospodarstvu ustvarja denar.Mogoče ti po ekskurziji potegne kake neumnosti pišeš.

        10 6 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.10.2019 ob 12:05 ...... gost

      Dosti se vozim po Sloveniji, tudi Avstriji, njihovega avtodoma še nikdar nisem srečal na cesti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Ne obiskujem sicer podzemeljnih železnic, ne ozirom se v nebo, ker moram paziti na cesto. Mogoče so avtodomi namenjeni prav železniškemu in zračnemu prometu?

      13 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.10.2019 ob 12:12 gost

      Zakonodaja je kriva za vse! Tile podrepniki ki nas sedaj vodijo pa tako nimajo pojma ali nočejo spregledati o delavčevih trenutnih pravicah----siromaštvu! Oni pobašejo dobre denarce, za drugo jih pa ne briga.Že zdavnaj bi jim na ulici mogli pokazati kaj rabimo in zakaj smo se osamosfojili!!!!

      11 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 13:15 gost

        YES, DESNE VLADE SO PA VIDELE DELAVČEVO SIROMAŠTVO??????? ZATO SO PA NAPRAVILE ZUJF IN ZPIZ -2 PA ŠE VELIKO SLABEGA. KAPITALIZMA SI NISO IZMISLILI LEVI AMPAK DESNI. LUKA MESEC IN NJEGOVA STRANKA SE EDINA BORITA ZA DELAVCE, ZATO GA PA DESNI TAKO PLJUVATE.

        21 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 13:29 aci gost

        Leve vlade - socializem - dpbre plače samo enim - siromaštvo - yuga - Slovenija desne vlade - kapitalizem - plače delavcem - normalno življenje! Poglednite čez mejo, ge so nikdar nej meli socialistof, nej komunistov! ZUJF je samo reševal napake socialistične Pahorove vlade, ki je ista kak je bijla od Bratuške, Cerara in zdaj Šarca, kda bo kriza, pa naj opet JJ rešavle!

        7 18 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 13:36 gost

        ACI IMAŠ TI SPLOH KONČANO OSNOVNO ŠOLO?? JANŠEVA VLADA JE OD 2004 - 2008 ZADOLŽILA SLOVENIJO ZA VEČ KOT 21 MILIJARD EVROV S SVOJO POLITIKO, NAPRAVILA TAJKUNE IN BANČNO LUKNJO, ................... KAJ JE PA REŠEVAL LETA 2012, KO JE NAPRAVIL ZPIZ - 2 IN SRAMONTNO NIZKIH 57% POKOJNINSKE OSNOVE ZA 40 LET DELA?? ZAKAJ LAHKO LEVE VLADE TA % ZOPET VZDIGUJEJO. JEŽEŠ KAK STE DESNI NEVEDNI. VAM ŠE BOG NE MORE POMAGATI.

        21 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 13:49 gost

        ACI, KER VIDIM, DA TI ŠE PLENICE VISIJO Z RITI, TI POVEM, DA JE V JUGOSLAVIJI BILO RAZMERJE PRI PLAČAH 1 : 5, V NAJVEČJIH PODJETJIH Z 7000 ALI 9000 ZAPOSLENIMI 1 : 7 IN VSI SMO IMELI DOVOLJ. DANES JE RAZMERJE TUDI 1 : 100 ALI ŠE VEČ PA JE POŽERUHOM NA VRHU ŠE PREMALO.

        25 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2019 ob 7:33 aci gost

        ka ste eni gor vüjžgali....veliki socialisti, tisti keri ste ži v yugi meli vse podarjeno na podlagi rdeče knjižice, fuj vas boj....z lastno pametjo itak brez toga nikan nebi prišo, niti študirat, če si bio siromak, pa ne zdaj pa o štipendijaj, dobili so jih najbole verni zagovorniki ZK.....to pišen za mlajše, keri toga niti ne veju, ker levaki lažejo na vsakun ovinki! yugo in levico zagovarjajo itak največji manjaki, delomrzneži, ka se skrijvleju za raznimi sindikati ipd.....pošten človek rad dela in rad zasluži.....to jemi lejko da samo desnica, kere pa mij še itak menamu in je nemu meli, če de tak šlu dele....mo pa meli kaos, keri levakon paše- pogledni malo prek meje, gi nega in nigdar nade socialistof! yuga pa je itak tri krat crknila, od dobrega dela in sposobnosti enih seveda, tak ka si en svoj dipl. ing. zatekni nekan!

        8 7 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.10.2019 ob 13:44 gost

      Aci posebej za tebe, ki nisi najbolj pameten: delodajalci v Sloveniji so v enem letu imeli 4,2 MILIJARDI EVROV DOBIČKA!!!!!! Delavcem pa niso hoteli povišati minimalne plače za več kot 20 evrov. Šele Levici in levi vladi je uspelo to povišati na 670 evrov in od novega leta dalje bo to 700 evrov. In ti delodajalci kljub ogromnim dobičkom nočejo primerno plačati delavcev in zate je potem kriva leva vlada in ne oni. Človek pa nimaš ti glave samo za britje in striženje, kdaj pa kdaj jo uporabi tudi za mišljenje.

      25 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 14:18 TAKO JE BRAVO ACI gost

        Aci ima popolnoma prav, vi telebani ki se niste še takrat rodili ko je bila Jugoslavija ne komentirajte če ne veste kaj se je dogajalo, to kar vi navajate pa sedanja levica je utopija, ki so vas je naučili na FDV in šolah zaruknjeni profesorji, to kar zdaj levica hoče temu se strokovno reče PAJDAŠKI KOMUNIZEM tega v Jugoslaviji ni bilo in komunisti ali socialisti si niti slučajno niso smeli privoščiti, da bi kradli takrat, ker jih je potem takoj "uzela magla" za njih je poskrbel Tito osebno, morali so ljudstvu biti za vzor, kaj pa danes ? "Poslance na minimalce" se je drla ne dolgo nazaj Violeta Tomič LEVICA sedaj ko pa dvigne 4000 € neto če dala kaj ali ne pa je tiho. Jebem vam takšno levico, zato debili, ki niste doživeli Jugoslavije ne primerjajte to ker ni primerljivo.

        17 13 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 14:36 gost

        TAKO JE BRAVO ACI......... rodil sem se leta 1950, tako, da za razliko od tebe in tebi podobnih, zelo dobro vem, kako je bilo v Jugoslaviji. Imam proti tebi to srečo, da sem se izobrazil in sem z dogajanji na tekočem, medtem, ko si ti ostal na nivoju šestih razredov osnovne šole. Kdor je vsaj malo izobražen in ni usekan desničar, ve, da se stranka Levica edina bori za malega človeka. Brez veze, da ti dalje kaj pišem, saj s svojo pametjo tako ne boš razumel napisanega.............. ZATO, KER NEMŠKI IN DRUGI KAPITALISTI SLOVENSKIM DELAVCEM NE DAJO PRIMERNE PLAČE, JE KRIVA LEVICA ALI KAKO????????? Res ste nekateri zategnjeni, da bolj ne morete biti. Levica je zrihtala vsaj to, da je trenutna minimalna plača 670 evrov in bo po novem letu 700 evrov. Brez Levice bi bila ta plača dosti nižja.

        15 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 14:46 gost

        TAKO JE BRAVO ACI......... rodil sem se leta 1950 zato dobro vem kako je bilo takrat in ne rabim nobenih laži o tem. LEVICA vam je izborila to, da je minimalna plača 670 evrov in bo po novem letu 700 evrov. Brez LEVICE bi bila ta plača veliko nižja. Gledal bi prenos seje državnega zbora o dohodnini in bi videl katera stranka se bori za malega človeka, za delavca, za upokojenca, katera pa za bogataše. Daj napiši kaj je LEVICA komu pokradla. Manj gledaj Janševo televizijo, pa boš bolj pameten.

        13 6 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      24.10.2019 ob 14:34 sgp pomgrad delavec gost

      kaj pa mi v pomgradu na minimalca in to na snegu v dežju itd pa imamo tuje delavce kajti domači delavci so zbežali v sosednjo avstrijo polanič pa si tala samo dobiček

      20 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 16:03 gost

        AH, NE. POLANIČ JE PA JA NAJBOLJŠI IN NAJBOLJ POŠTEN. VSAJ TAKO NEKATERI PRAVIJO, DA DA VSE ZA DELAVCE, SEBI PA ĆISTO MALO.

        8 11 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      24.10.2019 ob 16:31 Strelec gost

      Ceprav sem bil ves cas desnicar pa ne Jansev, ker mi je antipaticen. Ves cas sem proti levici in Mesecu. Se vedno pravim da ni stoprocenre in vcasih z Violeto take kvasita da te stisne srat. Z tezkim srcem pa moram priznati da se edino levica vsaj malo bori za delavca za dvig minimalne place in ukinitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Glede tega jim vsaka cast.

      18 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      24.10.2019 ob 16:32 gost

      Vsem komentatorje zgoraj- POZIV- vložite vi 30 ali več milijonov pa potem recite, da vloženega denarja nočete nazaj. Vsi imate možnost ustanoviti svoje podjetje. Vložki so lahko minimalni. Pa da vas vidim... Najlažje je po nekom udrihati, pa jamrati, pa vsi drugi so za vse krivi, samo jaz ne.. Možnost ustanoviti podjetje imate vsi. Pa se boste prelevili iz delavcev v kapitaliste potem pa ... Saj sami veste..

      6 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 16:42 gost

        Revše, odkod 4,2 milijarde evrov dobička v enem letu?? Veliko so temu dobičku prispevali premalo plačani delavci. A to je zate že pretežka logika.

        20 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 22:45 gost

        O revetih bi se lahko pogovarjala. Nisi pa odgovoril na POZIV- vloži 30 ali več milijonov pa lapej... Kdo je revše?

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2019 ob 10:03 gost

        22:45....... poznamo reveže v glavi - in takšen revež si ti. Noben denar ti te revščine ne more izbrisati iz glave.

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      24.10.2019 ob 17:45 Di gost

      PRASICA

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      24.10.2019 ob 19:09 gost

      Dobro,ka nad vsemi bdi Matilda,ka nihče pri njej ni izjema razlika je samo v tem ka tej bogati na konci zelo težko cvoknejo,ka brodijo, ka vse tu pustijo,pa ka nedo več mogli na račun delavcev neskončno uživati.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      24.10.2019 ob 19:38 Kajakaš304 gost

      Če nebi bilo Carthagoja v Odrancih, bi bila v Prekmurje rekordna brezposelnost.

      10 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      24.10.2019 ob 19:56 Kajakaš304 gost

      Če pa tukaj prištejemo še (da jih nebi bilo) XAL, Lek potem pa dobimo 30% brezposelnost.

      5 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      24.10.2019 ob 20:01 ZA TELE 1950 ROJENO gost

      ROJENEMU 1950 V ODGOVOR, ne bom se spuščal na tvoj nivo, z napisanim dokazuješ vse, ali si drogiran ali se ti pa je v glavi kaj pomešalo, da bi se naj rodil 1950 NI RES, ker če bi se, bi takratno situacijo poznal jo pa ne. Sedaj pa podatki o meni moj naziv je dr. sem v zasluženi penziji in lastnik visokega priznanja ZKJ (Zveze komunistov Jugoslavije) KAPIRAŠ ? DA BOVA LAŽJE KOMUNICIRALA.

      4 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 20:19 gost

        Kaj mene to briga, če si ti dr. in imaš priznanje ZKJ? Čisto nič. Napišem ti lahko samo to, da sem skromen diplomirani inženir z magisterijem in, da sem bil 22 let vodja proizvodnje v dobrem podjetju. Res pa je, da nimam nobenega priznanja ZKJ ali ZKS, ker nikoli nisem bil v partiji. Napiši kaj v mojih komentarjih ne drži, šele potem se lahko dalje pogovarjava. Pa tudi sam sem po 42. letih dela v zasluženi penziji.

        6 7 Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      24.10.2019 ob 20:43 gost

      Je bil ja tvoj dedek inzenir ne pisi v njegovem imenu. Ti pa si navadna propalica, ki nimas nic, navadni luzer, ki rekreativno igra za Kk Bistrica. To je tvoj vrhunec.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 22:51 1950 gost

        1950 veš mi komunisti v tekratni Jugoslaviji niti slučajno nismo kradli, današnji pa kradejo kot srake, zato nočem imeti posla z takimi lopovi.

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2019 ob 10:24 gost

        1950........ zelo dobro vem, da KOMUNISTI in ostali nismo kradli v Jugoslaviji - vsaj dokler je bil Tito živ. Če se je pa našel kdo, je hitro šel " na izlet " v zapor ali na Goli otok. Danes PRAVIH KOMUNISTOV ni več, zato se na veliko krade. Pajdaški kapitalizem pač. Danes so samo KOMUNAJZERI tipa Janša, Bavčar, ............................

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      24.10.2019 ob 22:42 gost

      Še enkrat - POZIV- Vsi komentatorji-- vložite svojih 30 milijonov ali več, z namenom da tega denarja ne dobite nazaj. Minuse boste talali kot na moj prejšnji zapis. To pa je tudi vse od vas... Sram vas je lahko. Pa da si na prejšnji zapis sploh minuse želite talati.... Zato pa ste tam kjer ste. resnica boli... Sram vas je lahko... My moooni-... Lepo je življenje, če si lepega narediš. Vas ni sram?

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 22:59 gost

        Ti ni nič nerodno. Rezime tvoje profesionalne poti do sedaj- Od 20 let delovne dobe- 10 let na bolniški. Se motim? Mislim da ne kaj dosti...

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2019 ob 7:16 gost

        Ti tele si vlozo 30 Mio svojih?? Ti je država Slovenija subvencionirala delavce?? Ti je dala milijone coj kak magni pa carthagoji in ostali svabskin firmam ka zdaj izkoriščajo delavce in kapital vozijo v Nemčijo. Zato ste pa eni svabskin hlapci in če bi en Hitler z mosta doj skoco bi ti tudi verjetno. V Sloveniji najslabše plače davlejo svabske firme.

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2019 ob 9:20 niko i ništa gost

        Gost 7.16. Ker očitno drugo ne moreš- žališ. Če sem jaz tele-kaj si potem ti. Jaz ne jamram pa ne kritiziram vsepovprek. Pa da te nekaj vprašam? Če bi ti vložil svoj, še enkrat SVOJ denar v podjetje, bi ga hotel imeti nazaj ali ne? Preprosto vprašanje, pričakujem preprost odgovor. Če to ni možno pa spet žali in talaj minuse...

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2019 ob 9:45 ŠE ENKRAT POZIV gost

        KA SE JE TEBI KAJ ZDROTALO pišeš da vsak lahko vloži 30 milijonov, ja kama pa ? slovenski mafiji saj to je isto kot če bi jih vrgel v peč. Vsak ki ima toliko denarja in če ima le malo pameti za razliko od tebe, bo ta denar vložo kjer koli v tujini (Slovenija ni edina) in bo od tega tudi nekaj imel, in v tujini se vejo dolgoročni pogoji za gospodarstvo za razliko od Slovenije, kjer bi Levica "vse nagnala z bajoneti iz države" .

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      24.10.2019 ob 23:08 Niko i ništa gost

      Pa da se še predstavim pod nekim nadimkom- zapis pod 16.32 in pod 22.42 sem zapisal jaz. Da boste lažje minuse delili... Pa še enkrat vas vprašam- ste pripravljeni vsi zgornji komentatorji vložiti svoj denar v posel? Lahko vam pomagam... Gremo ni ovir, predstavite ideje pokažite denar- pa smo kapitalisti

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      25.10.2019 ob 8:28 Lendavski nadvojvoda gost

      Rezime .Tisti,ki se hvalite z dr.,mag.,Ing.,vodji in zasluženimi penzijami,ste bili ponavadi največji troti družbe,en velik nič.Tisti,ki so delali tudi za vas in vaše nezaslužene penzije,se ne hvalijo,samo životarijo,da imate vi lahko več.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      25.10.2019 ob 8:29 gost

      Delavci v proizvodnji imajo skoraj povsod minimalne oz. najnižje plače, ne samo pri nas, tudi v drugih državah, je pa od stanja gospodarstva odvisno ali je minimalna oz. najnižja plača v posamezni državi, 200, 400, 700 ali pa 1500 evrov. V Carthagoji pa vsaj delavci lehko dobijo še mesečno stimulacijo, soliden regres in božičnico, pa še vse je točno na datum izplačano, kar pa v marsikateri firmi ni.

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2019 ob 10:34 gost

        Še eden od bolj plitvih. Nimajo povsod delavci v proizvodnji minimalnih plač. To je najbolj razširjeno v Prekmurju. Minimalna plača mora biti takšna, da zagotavlja delavcu normalno življenje. Samostojno življenje - ne tistim, ki živite v HOTELU MAMA in nimate stroškov!!!! REGRES je pa delavčeva pravica in ne dobra volja lastnika, če mogoče ti ne veš tega, prav tako stimulacija za dobro delo.

        10 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2019 ob 11:27 gost

        regres je pravica, vendar je regres marsikje veliko nižji kot v carthagoji, ali pa dobijo razne bone pa izdelke, kot se te enkrat v eni firmi sveče dobili, božičnico pa itak redkogde dobijo, pa tudi stimulacije nega vsepovsod. MOgoče rejsan nemajo povsod minimalne plače, v večini podjetij pa ja, ka ne govorimo o tem ka dosti podjetij najema agencijske delavce, kateri pa so še dosti na slabšem.

        8 4 Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      25.10.2019 ob 9:34 aaa... gost

      Čestitke Carthago, samo tak naprej, res smo dobili top firmo v Prekmurji, kera se je neverjetno razvila, zasluge grejo lastnikom, vodstvu in delavcem.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2019 ob 11:31 gost

        Pa te povejte eno podjetje, ki se lehko po velikosti in uspešnosti kosa s carthagojem in ge majo te delavci za razliko od carthagojevih delavcev bajno velke plače?

        12 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.10.2019 ob 7:43 Dudul gost

        Gonite se ven iz naselja. Takšen moteč dejavnik v urbanem naselju je skrajno moteč....mater mu švabsko, Markojevu in vašo...

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      25.10.2019 ob 10:40 nedelica gost

      aaa... Ti si pozabo ,da vam čez leto trgajo denar in vam potem dajo KAO božičnico ?To dobite vi praktično samo svoj denar nič drugo tako da ste takši norci ,da to gor ne pridete . Tam si v enem komentarju omenil ,da me niso vzeli delat Nikoli nisem niti hodil tam okoli ne ,da bi še iskal službo ..Jaz tri vikende v Avstriji toliko zaslužim ,kot ti in ostali celi mesec .

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2019 ob 11:00 Aaa... gost

        Se sreca, ka mamo tebe, ka se sekeraš za nas, če se že mi sami nej, ti samo delaj pa zasluži v avstriji, jaz san veseli za tebe in me to nikaj ne moti.

        2 7 Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      25.10.2019 ob 10:51 črenšovci gost

      Niste napisali ,da je tudi edino podjetje daleč naokoli ,ki ne dovoli sindikat .Tako,da zaposleni tam bodite samo tiho ,ker če bi vam rekli da boste delali za 500 € vi boste delali 100 %

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      25.10.2019 ob 11:09 aaa.. gost

      Tak je majster, da mo zbirali predstavnika delavcev, mo tebe predlagali🤣🤣🤣

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      25.10.2019 ob 11:32 Lendavski nadvojvoda gost

      Nedelica,dober si,tri vikende ,pa zaslužiš.Me pa zanimle kelko lubrikanta maš kredi ka te nede bulelo da se ti našpanani Haimatdienst za hrbet pustavi.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      25.10.2019 ob 12:06 Lendavski nadvojvoda gost

      Bedaček tisti,ki spitavle što je nad nami v Odrancaj,v Lendavi pa je,niti meriti se nemrete.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      25.10.2019 ob 17:49 gost

      KO TU BEREŠ NEKATERE KOMENTARJE, TI TAKOJ POSTANE JASNO ZAKAJ JE PREKMURJE NAJBOLJ REVNO OBMOČJE. VELIKO JE TU LJUDI, KI BI DELALI 200 UR MESEČNO ALI VEČ ZA 600 EVROV IN BI PRI TEM BILI SREČNI. PRI TEM BI SE PA TOLAŽILI, DA JE V AFRIKI ŠE SLABŠE. ČE ČLOVEK NIMA SVOJEGA PONOSA ZA KAKŠNO CENO BO DELAL, JE HLAPEC. NI MI JASNO, ČE IMAJO TI LJUDJE TO ŽE V GENIH ALI JIH JE TAKE NAPRAVILA VERA IN BOŽJI SLUŽABNIKI.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      25.10.2019 ob 19:30 Lendavski nadvojvoda gost

      Ti ,ki spitavleš o 600 evrih,tebi je tak vseeno,si na sociali,drugi zate delamo,ali pa fejst služiš kak Cigo,nekaj je na tem.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2019 ob 19:42 gost

        ZAKAJ DELAŠ IN NISI NA SOCIALI, ČE JE NAM TAKO LEPO? LAHKO BI DOMA LEŽAL, PENEZI BI PA SAMI K TEBI PRIŠLI.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      25.10.2019 ob 19:46 Lendavski nadvojvoda gost

      Zakaj delam?Spoštujem sebe.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      25.10.2019 ob 19:59 Lendavski nadvojvoda gost

      Gost,kaj misliš,poglej trgovine,za koliko delajo tam,pa še kretenom morajo biti prijazni.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2019 ob 20:18 gost

        HOFER, LIDL, SPAR, ....... ČIGAVE SO TE TRGOVINE? ŠVABSKE. SAJ POČASI VAM BO POSTALO JASNO ZAKAJ SMO SE MORALI ODCEPITI OD JUGE IN DRVETI V EU. POCENI DELOVNA SILA IN TRŽIŠČE ZA NJIH.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2019 ob 20:27 gost

        KO JE BIL MERCATOR NAŠ IN 70 % TRŽNI DELEŽ V SLOVENIJI, DIREKTOR BIL JANKOVIĆ, SO TE TRGOVKE IMELE DOBRE PLAČE. PA SO JANKOVIĆA ODSTRANILI, JANŠA PRODAL MERCATOR BAVČARJU IN ŠROTU, POZNEJE SO GA ZA MALE PARE PRODALI HRVATOM. PRIŠLI SO ŠVABI IN IMAMO KAR IMAMO.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.