https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti počastili bližajoči se dan reformacije

Murska Sobota, 26.10.2019 ob 6:00  

Včeraj, 25. oktobra, je v Gledališču Park Murska Sobota, potekala slovesnost ob počastitvi dneva reformacije.


Ko bomo Slovenci in če bomo Slovenci enotni, bomo stali in obstali, je izpostavil župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek in spomnil na letošnje jubilejno prekmursko leto, ko se še posebej ponosni in s hvaležnostjo spominjamo vseh, ki so s svojim delom in poslanstvom pripomogli, da se je v Prekmurju govorilo, bralo in učilo v maternem jeziku.

 

Slavnostni govornik prireditve dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport, je uvodoma izpostavil, da je 31. oktober eden od največjih praznikov, ki jih ta država ima. "Redki so trenutki v slovenski zgodovini, ko je slovenski narod bil navezan na najbolj napredne intelektualne, kulturne, znanstvene, jezikoslovne trende v Evropi in to so zgolj redki trenutki v zgodovini. Obdobje srede 16. stoletja in danes, ko smo sredi dogajanja s članstvom v Evropski uniji, je drugi tak trenutek v zgodovini naroda, ko smo v samem centru dogajanja."

"Skozi zgodovino se je prekmurščina izkazala kot trdna jezikovna norma, ki je na sebi svojstven način preživela in živi še danes," je povedal častni škof, mag. Geza Erniša in dodal, da letošnja proslava dneva reformacije poteka pod vtisom in hvaležnostjo 100. obletnice priključitve Prekmurcev k matičnemu narodu.

Slovesnost pred dnevom reformacije, ki jo obeležujemo 31. oktobra, so organizirali Mestna občina Murska Sobota, Slovensko protestantsko društvo – Primož Trubar in Evangeličanska Cerkev AV v Republiki Sloveniji.

V kulturnem programu so nastopili Gorazd Žilavec, Tomaž Rauch, Ines Zavec, profesorja Franci Just in Štefan Kardoš ter otroški in mladinski pevski zbor OŠ Puconci.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.10.2019 ob 17:15 gost

      Luterani pravgotovo niste nič zaslužni za priključitev k matični domovini! Reformacijo praznujete kdaj se vam zahoče. Neskladje neučinkovitost itd...

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.10.2019 ob 19:03 Lendavski nadvojvoda gost

      Gost,si bedak,bedak rimokatoliški,zaruknjenec celo.Prav tak so prispevali kak moški v jankaj ,pa nejsu zatelebani kak rimo...Sicer pa ,Trubar je ime.Da se razumemo,sem ateist.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.10.2019 ob 16:55 Vlado gost

      Preberite spodnje opozorilo!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.10.2019 ob 16:24 gost

      Lend. nadvojv. tij si večji kreten ,kot tvoj predhodnik! Tij si bijk ka nemaš pojma o tem in onem in si vsepovsod zraven ,kjer se drek meša!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.