https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Za osnovnošolce in dijake danes začetek krompirjevih počitnic

28.10.2019  

Danes, 28. oktobra, se za učence in dijake uradno začenjajo krompirjeve počitnice, prve počitnice v letošnjem šolskem letu. V Pomurju so v ta namen pripravili številne ustvarjalne delavnice in aktivnosti, ki jih lahko najdete spodaj.


Izraz "krompirjeve počitnice" smo si Slovenci izposodili iz nemščine, kjer se jesenske počitnice imenujejo Kartoffelferien (die Kartoffel - krompir, die Ferien - počitnice). V Nemčiji namreč začnejo pouk po 15. avgustu in imajo nekje konec septembra počitnice. V drugi polovici septembra in tudi že prej se pobira na njivah krompir, zato v Nemčiji pravijo tem počitnicam krompirjeve počitnice.

Šolarji bodo zaradi dneva reformacije in spomina na mrtve, če prištejemo minulo soboto in nedeljo, v počitnicah lahko uživali devet dni in se bodo tako ponovno v šolske klopi vrnili 4. novembra.  Počitnice so tako lepa priložnost za družine ali prijatelje, da se skupaj odpravijo na izlete, potepanja ali raziskovanja bližnjih mest. Tudi različni turistični ponudniki nas v teh dneh vabijo, da zadnje oktobrske dni preživimo v njihovi družbi na izletih, potovanjih ali aktivnem oddihu v termalnih kopališčih. Nekaj najbližjih dogodkov za otroke smo za vas tudi zbrali.

Na Osnovni šoli III Murska Sobota bo pripravljen športni program Hura, prosti čas. Na Zavodu za Kulturo, turizem in šport Murska Sobota, so se odločili, da v času jesenskih počitnic (28., 29. in 30. oktobra 2019) organizirajo ta športni program z različnimi športnimi vsebinami (atletika, gimnastika, borilne veščine, ples …) za otroke starostne skupine od 7 do 10 let. Podrobnejše informacije najete tukaj.

Danes bodo v Ljutomeru v dvorani Pomurskega tehnološkega parka izvedli med 9 in 16 uro Lego delavnico, za otroke stare med 7 do 12 let. Ogled Lego umetnij za starše bo 28. 10. ob 17ih.

V Beltincih bodo v času krompirjevih počitnic (28.-30. oktober 2019; 10.00-12.00) v centru SIJ pripravili ustvarjalne in sprostitvene dejavnosti za otroke (branje pravljic, ustvarjanje iz gline in papirja, čuječnost in meditacija za otroke ...). Cena je 5,00 evrov za posamezen obisk (2 uri na dan) v katero so všteti čaj, prigrizki, material za ustvarjanje in varstvo.

V Mikku v Murski Soboti bodo v torek in sredo, 29. in 30. oktobra, predvajali risanke, katere dandanes že težko zasledimo na klasičnih televizijskih kanalih. Uživali boste lahko v družbi Palčka Smuka, Pipi in Melkijada, Stripya, Ponča in Tora, Speedy Gonzalesa in drugih.

V kinu Cineplexx (Maximus) v Murski Soboti v četrtek 31. oktobra pripravljajo celodnevno Halloween zabavo. Več o samem dogajanju lahko preverite tukaj.

Ne pozabite pa tudi dogajanja, Jesenskih počitnic v Krajinskem parku Goričko, ki poteka med 27. oktobrom in 2. novembrom. Za vas so pripravili vodenje po gradu Grad, raziskovanje grajskega parka in dan odprtih vrat prve stalne razstave o netopirjih v Sloveniji – Preživeti z netopirji, v Kančevcih. Več informacij lahko najdete tukaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

      • gost
        28.10.2019 ob 13:08 Emma gost

        www.GetMeets.Com - je odlično spletno mesto za zmenke za odrasle s pametnim iskalnikom, ki najde spolnega partnerja!

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    1. gost
      28.10.2019 ob 20:54 Lendavski nadvojvoda gost

      Moški,bejžimo,učitelce,neporočene in nedojeba.. ..(večina njih),so na pohodu,majo čas,so še malo bolj napete.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.