https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Med letošnjimi nominiranci za naj obrtnika in podjetnika tudi dva Pomurca

11.11.2019 ob 10:00  

Znani so nominiranci za obrtnika in podjetnika leta 2019, prestižni nagradi, ki ju podeljuje Obrtno-podjetniška zbornica (OZS) vsako leto. Med letošnjimi nominiranci za naj obrtnika in podjetnika sta tudi dva v obeh kategorijah, ki prihajata iz Pomurja.


Letošnja podelitev priznanj bo potekala v okviru slovesnosti ob praznovanju 50-letnice Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, ki bo na sporedu 5. decembra v Ljubljani. Častni pokrovitelj dogodka, na katerem bodo razglasili tudi najstarejšega obrtnika leta in podelili mojstrske diplome, je predsednik republike Borut Pahor. Izbor za obrtnika leta je 17. po vrsti, za podjetnika leta pa 27.

Za naziv letošnjega naj obrtnika se bodo potegovali trije uspešni obrtniki, in sicer: Aleksander Gorečan, ki vodi podjetje Penzel iz Šenčurja, Gorazd Kocbek, ki vodi Oljarno Kocbek iz Svetega Jurija ob Ščavnici ter Stanislav Smrkol, ki vodi gostilno in picerijo Furman na Lukovici.

Med letošnjimi tremi nominiranci za naj podjetnika pa so: Helena Krevh Zorec, ki skupaj z možem Stankom vodi podjetje Neonart iz Maribora, Iztok Stanonik, ki vodi podjetje Polycom iz Škofje Loke ter iz Murske Sobote Peter Podlunšek, ki vodi podjetje Medicop.

"Prestižni priznanji bosta prejela posameznika za svoje poslovne dosežke, inovativnost in odličnost. OZS tudi na ta način skrbi za dvig ugleda obrtnih poklicev, obrtnikov in podjetnikov ter obenem spodbuja odličnost in kakovost njihovih storitev in izdelkov," so poudarili iz OZS.

Predhodnica OZS, Zveza združenj samostojnih obrtnikov Slovenije, je nastala 7. decembra 1969, zvezo pa je takrat ustanovilo 12 združenj obrtnikov z območij Celja, Cerknice, Jesenic, Kopra, Kranja, Ljubljane, Ljutomera, Murske Sobote, Novega mesta, Radovljice in Tržiča, društvo posavskih obrtnikov iz Krškega in društvo avtoprevoznikov iz Maribora.

90 let delovanja svetovno znane oljarne Kocbek, katero olje cenijo tudi v prestižnem Dubaju

Oljarna Kocbek se ponaša z neprekinjeno družinsko tradicijo vse od leta 1929 in je prepoznavna po najkakovostnejših oljih, ki jih pridelujejo iz izbranih in prečiščenih semen. Oljarju Gorazdu Kocbeku s stare Gore pri Svetem Juriju ob Ščavnici, ki prideluje olje iz domače buče golice z 90 let starim dedkovim mlinom po najstarejšem postopku, je med drugim uspel skok tudi v restavracijo najvišje stavbe na svetu - Burj Khalifa v Dubaju, kjer za mililiter tega olja lahko odštejete 1 evro. Olje, pridelano v Oljarni Kocbek uporabljajo doma in po svetu tudi v drugih restavracijah, tudi tistih z Michelinovo zvezdico, kar potrjuje njegovo izjemno kakovost.

Podjetje Medicop na svojem področju spada med top pet podjetij na svetu

Podjetje Medicop je mednarodno priznani proizvajalec medicinske opreme in reševalnih vozil. Je tudi podjetje s 40-letno zgodovino, bazirano v Murski Soboti, kjer je trenutno zaposlenih 98 ljudi, ustanovljeno pa je bilo takrat s strani Petrovih staršev. Podjetje je z več kot 100 distributerji prisotno na 60 trgih po celem svetu. Na svojem področju spadajo med top pet podjetij na svetu. Po raziskavah jim 83 odstotkov njihovih klientov pripisuje najvišjo oceno, ker jim je dalo potrditev, da delajo dobro in kvalitetno, pri tem je tudi pomembno poudariti, da so vsi njihovi aparati plod domačega znanja.

Foto: Oljarna Kocbek ter arhiv Pomurca

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.11.2019 ob 10:54 Vabim vas v zasebni slovenski seks klub - www.GetMeets.com gost

      Vabim vas v zasebni slovenski seks klub - www.GetMeets.com

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.11.2019 ob 11:09 gost

      Nekje sem prebral, da se da ta naziv tudi kupiti. Kdo kaj ve o tem? Pa kako je s tisto zadevo, ko je zaradi smejalnega plina umrlo nekaj ljudi?

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.11.2019 ob 14:10 štajerka gost

        Tvojemu komentarju "gost" se pravi tako: "Če bi faušija gorela, bi bil ti že pečenka"

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.11.2019 ob 14:20 gost

        "Gost" tvoj komentar bi posperemila z besedami: "Če bi faušija gorela, bi bil ti že pečenka". Pa cvri se naprej.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.11.2019 ob 14:24 gost

        Štajerka ( vem, da nisi Štajerka po zapisanem besedilu ) nisi odgovorila na nobeno moje vprašanje.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.11.2019 ob 14:10 pravilno je .. gost

      1 prekmurec in 1 prlek.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.11.2019 ob 14:20 gost

      Glede na to s čim se PP ukvarja mislim, da je najnižja plača v njegovem podjetju 1 200 evrov. Ali?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.11.2019 ob 12:18 Hanna gost

      Jaz sem fkin moker. Naredimo to živo! pridruži se streameble uporabi moj vir, potrebuješ samo svoj vzdevek. moja soba je poklicala * Hannaxxx *, da se pridružim povezavi💚 >> www.cvetka.new.so

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.