https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Moravske Toplice v 2019 financirala dve investiciji

Moravske Toplice, 19.11.2019 ob 10:20  

V letu 2019 je Občina Moravske Toplice iz naslova sredstev po 21. člena ZFO-1 financirala dve investiciji in sicer pločnik in javno razsvetljavo v Sebeborcih ter cesto Bukovnica – Bukovniško jezero.

Pločnik in javna razsvetljava Sebeborci

Vrednost celotne investicije je znašala 330.983,01 EUR od česar se pričakuje 306.288,00 EUR nepovratnih sredstev iz državnega proračuna na podlagi 21. člena ZFO-1.

V Sebeborcih se je ob glavni cesti skozi naselje izgradil pločnik v dolžini 820 m in postavilo 27 novih uličnih svetilk javne razsvetljave. Sočasno se je uredilo odvodnjavanje meteornih vod, zamenjalo dotrajane vodovodne cevi in nadzemne hidrante s podzemnimi ter uredilo avtobusno postajališče. V naslednjem letu je predvidena tudi preplastitev celotne voziščne konstrukcije na obravnavanem odseku s strani upravljavca.

Cesta Bukovnica-Bukovniško jezero

Zaključen je tudi prvi del rekonstrukcije lokalne ceste LC 010034 Bukovnica – Bukovniško jezero – Dobrovnik. V letu 2019 je bilo izvedenih za 213.499,30 EUR del, pri čemer bo občina za financiranje investicije uporabila 206.288,00 EUR povratnih sredstev iz naslova 21. člena ZFO-1. Vrednost celotne investicije znaša 422.000,00 EUR, dokončana pa bo do konca junija 2020.

Dela so potekala po celotni 1120 m dolgi in 4,5 m široki trasi ceste, zaključenih pa je prvih 350 m odseka v naselju Bukovnica. Urejena je tudi navezava na lokalno cesto Bukovnica – Motvarjevci, dovozi do hiš in odvodnjavanje. V naslednjem letu se bo nadaljevalo z ureditvijo ceste izven naselja, do meje z občino Dobrovnik (razširitev in nadgradnja vozišča s tamponom in asfaltiranimi plastmi).

Foto: Občina Moravske Toplice

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.