https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Preverite, kaj se ta vikend dogaja v Pomurju

21.11.2019 ob 18:00  

Tudi ta konec tedna bo v Pomurju pestro dogajanje. Za vas smo zbrali nekaj dogodkov in prireditev, na katere se lahko odpravite.


Dogodki v petek, 22. novembra

V Mikku bo v petek, 22. novembra, ob 19. uri, potekala predstavitev knjige Žige Valetiča 80ta: desetletje mladih. V knjigi je zapisana zgodba slovenskega pop-rocka v času, ko je popularna glasba krojila podobo (in usodo) sveta. V osemdesetih, ki so dokončno presekala prevlado slovenske popevke, smo dobili sintesajzerje, videospote, osebne računalnike ter napredno studijsko tehnologijo, kar je doprineslo k rojstvu novih žanrov. To je knjiga o nas, o takratnih albumih, pesmih in izvajalcih, ter o tem, zakaj se ob poslušanju slovenskih radijskih postaj še danes lahko zdi, kot da smo obtičali v prejšnjem stoletju. In tudi o tem, kako se premakniti naprej.

Športna dvorana pri Osnovni šoli III Murska Sobota bo prizorišče zdaj že jubilejne 30. prireditve Zaigrajmo in zapojmo po domače. Od 19. ure naprej boste tako lahko prisluhnili Čukom, Alfiju Nipiču, Dejanu Vunjaku, Nataliji Verboten, Jasminu Stavrosu, Ivanu Kovaču, Ansamblu Štrk, Gamsom ter številnim drugim izvajalcem. Vstopnice lahko kupite v Turistični agenciji Klas, Relax Turizmu, pri Vestniku v Murski Soboti ter pri pubu Geza v Beltincih. Vsak obiskovalec prejme kompilacijo kar treh glasbenih zgoščenk, Relax Turizem pa podarja počitnice V Turčiji, Črni gori, Albaniji in na Hrvaškem.

V Mladinskem centru Gornja Radgona bo v petek ob 18. uri potekalo potopisno predavanje z naslovom Od Kathmanduja do Lhase, ki ga bo predstavil Zlatko Šajhar.

Dogodki v soboto, 23. novembra

Ocean Orchids vabi na Festival Orhidej v Dobrovnik, ki bo potekal od 22. do 24. novembra, z osrednjim dogodkom v soboto 23. novembra. Osrednji dogodek, od 12. naprej, bo potekal v okviru projekta GardEN, skupaj pa ga organizirata TIC Moravske Toplice in Ocean Orchids. Obiskovalci bodo lahko pokusili tropske dobrote, ki jih bo pripravil Boštjan Lačen s sodelavci, ustvarjali nakit in božične okraske z Liljano Lukač, izvedeli vse o negi orhidej ter dobili ideje za praznične dekoracije, katere bo ustvarjala dr. Sabina Šegula, ter spoznali izdelke lokalnih ponudnikov – ZRP Pomelaj in Podeželske čokoladnice Passero. Dan bo popestren s kulturnim programom.

V soboto, 23. novembra, med 14:00 in 17:00, vabljeni na božično delavnico v Evangeličansko cerkev Murska Sobota, kjer boste lahko ustvarjali adventne venčke. Uporabljali se bodo naravni in drugi materiali. Delavnica je brezplačna, vendar prosijo, da sveče za svoje venčke prinesete s sabo. Prav tako bodo veseli, če boste prinesli veje iglavcev, ter kakšen okrasek in ga delili z drugimi. Svoj venček boste lahko odnesli s sabo domov, vse dodatne venčke pa bomo podarili Ženskemu društvu Evangeličanka, ki bo venčke prodalo in zbrana sredstva namenilo ljudem v potrebi. Svojo udeležbo zaradi lažje organizacije čimprej potrdite na 051 648 095.

V Lendavi bo v soboto, 23. novembra ob 18. uri potekal večer skečev - Smejmo se s kofetarji, ki ga prireja Društvo upokojencev Lendava. Prizorišče predstave je Gledališka in koncertna dvorana Lendava, vstop pa je prost.

 

V soboto ob 19. uri prihaja v Gledališče Park zasedba Samo Budna & Band. Na koncertu "Ta večer" se mu bodo zraven stalne odlične ekipe instrumentalistov, med katerimi so Dejan Berden, Urban Krč, Rok Škrlj, Danijel Bogataj, Rajko Marjanovič, pridružili tudi Tadej Vesenjak, Ivana Karolina Budna in Dominik Bagola - Balladero. Samo Budna, pevec in instrumentalist iz Ljutomera, je na slovenski glasbeni sceni že več kot 25 let, bodisi kot dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina, soustanovitelj Marko bande, nekdanji vodja zasedbe Posodi mi jürja, ali zadnja leta kot „frontman“ skupine Samo Budna & Band. Prav s slednjo je posnel dva albuma z izključno avtorsko glasbo. Na njegovih koncertih lahko uživamo tako ob večnih uspešnicah kot tudi ob novejši glasbi s samostojne poti, ki so postale stalnica radijskih postaj in bile izbrane tudi za popevke tedna.

V soboto ob 17. uri, bo v Mikku potekal Družabni večer, kjer bo založba iger Pravi Junak predstavila štiri nove slovenske izdaje večkrat nagrajenih iger s kartami mednarodno priznanih avtorjev med katerimi soI Illusion, Ohanami, The Game in The Mind. Potekalo bo tudi PLAY & WIN tekmovanje v igri Ohanami, zmagovalca čaka fina nagrada.

Otvoritveni koncert zelo željene grupe Vigor prihaja v Spartacus v Mursko Soboto, in sicer v soboto 23. novembra ob 22. uri. Plesišče bo najprej ogrel energičen Dj, nato pa bodo Vigorji nadaljevali zabavo s svojimi hiti. Vstopnice lahko kupite v Spartacusu, Cubo-ju, Merkurju ali na Petrolu, cena vstopnice pa je 6 eur.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.11.2019 ob 20:40 .............. gost

      VIGOR PA ZAIGRAJMO IN ZAPOJMO PO DOMAČE (Zz penzionisti hrvačke muzike), to te buje.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.11.2019 ob 22:06 gost

      Klavirista iz Hodoša špila te vikend??Klavirista tridurski jbt ...šalabajzer gorički...veseličke pravijo ka slabo gebe ...hitro svrši hahahaha

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.