https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Dobrovniku poteka Festival orhidej s pridihom prihajajočih praznikov

Dobrovnik, 24.11.2019 ob 6:00  

V podjetju Ocean Orchids v Dobrovniku med 22. in 24. novembrom potekajo dnevi odprtih vrat, kjer se lahko obiskovalci sprehodijo skozi božično okrašen tropski vrt.


Osrednje dogajanje je potekalo včeraj 23. novembra, kjer so v okviru Festivala orhidej potekale kulinarične, ustvarjalne in dekorativne delavnice ter kulturni program. Dogodek je potekal v okviru projekta GardEN, ki sta ga skupaj organizirala TIC Moravske Toplice in Ocean Orchids.

Dekorativno delavnico je vodila dr. Sabina Šegula, priznana slovenska cvetličarka, ki je prikazala trende v letošnji božični dekoraciji. Obiskovalci so tako lahko izvedeli vse o negi orhidej ter dobili ideje za praznične dekoracije.

Jedi iz tropskih sadežev, ki jih je bilo mogoče tudi poskusiti,  je v okviru kulinarične delavnice pripravljal Boštjan Lačen. Obiskovalci so spoznali tudi izdelke lokalnih ponudnikov – ZRP Pomelaj in Podeželske čokoladnice Passero.

Liljana Lukač pa je pri ustvarjalni delavnici prikazala, kako se dajo orhideje spremeniti v lep nakit. Za otroke pa je potekala delavnica izdelovanja božičnih okraskov. Dan je v nadaljevanju popestril kulturni program, kjer so bili prikazani etno glasba in plesi.

Obiskovalci so se tako ob dnevu odprih vrat sprehodili po tropskem vrtu ter si med drugim pogledali tudi kako poteka delo v samem obratu.

Na 1500 kvadratnih metrih "džungle" se tako nahaja več kot 900 ekostičnih primerkov in približno 100 rastlinskih vrst. Poleg orhidej so tudi banane, papaja, mango, ananas, vanilija, kava, poper, številni flamingovci in bromelijevke, mesojede rastilne in druge zanimive vrste.

Na ogled so postavili številne aranžmaje tudi tistega, ki je krasil Vatikan na letošnjo veliko noč, celotna kulisa vrta pa je že okrašena za prihajajoče praznike.

Ocean osvetljenih orhidej in Tropski vrt si lahko brezplačno ogledate še danes med 12. in 20. uro.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.11.2019 ob 11:42 Emma gost

      Želite najti dekle za eno noč? Dobrodošli - www.GetMeets.com

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.11.2019 ob 11:57 smreka gost

      Jebo vas orhideje, delavcem zaposlenih pri vas dajte dostojne plače, orhideje si pa porinite v rit.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.11.2019 ob 12:09 Lendavski nadvojvoda gost

      Emma,ne bi bilou slabo,samu,ednu je,eli dvoje,nemren kak pri dvajsetih,tabletko bi moral vzeti,te pa infarkt,bi bil na tečaju igranja harfe,či nej tou,pa bi me moja bujla,da bi spau,eto pa špilanje inštrumenta finoga,tou mi nejde,pri meni ne boš služila.Ma,zafrkavlen se.Med nami,vse to je istina.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.11.2019 ob 12:12 Lendavski nadvojvoda gost

      Smreka,zdaj vijdim tvoju primitivnost,ne gučij se tak,malu smrekicu tebi v rit,pa užijvli.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.11.2019 ob 20:17 Risto Kubura gost

      Ejjj Lendavski a ti veš kaj je pravopis???? Votla tikva!!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.