https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva vabi k spoznavanju poklicev

27.11.2019  

Letos se bodo že četrto leto odprla številna podjetja v Sloveniji in predstavila svojim obiskovalcem zanimive poklice. Kam naprej v šolo? Pogosto vprašanje in velik izziv za mladino in odrasle. Prav temu je namenjen Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva, ki bo v četrtek, 28. novembra, ob 16.30 uri.


Kako naj se učenci, dijaki, študentje in iskalci zaposlitve pravilno odločijo za izbiro nadaljnjega izobraževanja in zaposlitve? Ta odločitev je vedno težka. Pogosto si predvsem mladi za rešitev iz te zagate izberejo lažjo pot, tako da se odločijo za srednje šole ali fakultete, v katere se vpišejo njihovi sošolci in prijatelji. Izkaže se, da takšne hitre odločitve, brez dodatnega in dobrega premisleka, niso najbolj ustrezne. Pogosto je, da so posamezniki bolj zadovoljni z izbiro, če pri njej aktivno sodelujejo in razmišljajo o svoji bodoči poklicni usmeritvi.

Letos dogodek poteka že četrto leto. Obiskov v številnih podjetjih po celi Sloveniji se je udeležilo več kot 5000 udeležencev, mladih in odraslih in 96 % obiskovalcev je bilo izredno zadovoljnih in je izrazilo željo, da bi imeli spet možnost obiskati podjetja. 

V Pomurski regiji bo svoja vrata odprlo 11 podjetij: Arcont, Elrad International d.o.o., Medicop d.o.o., Megras d.o.o., Panvita d.d., Panvita – Mesna industrija Radgona d.d., Radenska d.o.o., Reflex Gornja Radgona d.o.o., Var d.o.o., Varis Lendava d.d. in Xal svetila, proizvodnja d.o.o.

Podjetja so predstavljena na tej povezavi. Na tej povezavi je možna tudi prijava na obisk v posamezno podjetje. Izberite si podjetje in si rezervirajte čas, da si lahko ogledate podjetje in se pogovorite z zaposlenimi tam.

V podjetju vas bodo pričakali zaposleni, ki vam bodo predstavili podjetje in različne poklice, ki jih tam opravljajo. Obiski potekajo neformalno, sproščeno in so namenjeni povezovanju in spoznavanju tistih poklicev, ki so sicer našim očem bolj skriti in jih zato ne poznamo. Se pa med njimi zagotovo skrivajo izredno zanimivi poklici, ki nam v prihodnosti omogočajo zanimivo delo in razvoj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.11.2019 ob 20:07 gost

      Spoznajte podjetja ,ki delajo novo dobne sužnje

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.11.2019 ob 20:09 gost

      ODLIČNO NAPISANO.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.11.2019 ob 20:36 gost

      Pridite delati k nam. Za 200 ur dela vam plačamo 650 evrov.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.