https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pomurska gospodarska zbornica podelila priznanja za inovacije 2019

28.11.2019 ob 15:30  

V četrtek, 28. novembra, je v Murski Soboti potekala 25. letna konferenca Pomurskega društva za kakovost, kjer so tudi podelili priznanja Pomurske gospodarske zbornice za inovacije 2019.

Otvoritveni nagovor je pripadal predsednici Pomurskega društva za kakovost, dr. Danieli Zavec. Zbrane pa so nagovorili še župan MO MS dr. Aleksander Jevšek, predsednik Slovenskega združenja za kakovost in odličnost Marko Lotrič ter dr. Branko Škafar, ki je ob tem od društva prejel listino za posebne dosežke za delovanje v društvo od ustanovitve pa vse do danes.

Pomurska gospodarska zbornica je letos že osemnajstič zapored nagradila najboljše inovacije pomurske regije. Priznanje predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom pomurskih podjetij in njenih inovatorjev, in s tem promocijo inovativnosti v Pomurju in širše. Na letošnji razpis je prispelo sedem vlog, ki jih je strokovna komisija pod vodstvom dr. Majde Povše v skladu s pravilnikom pregledala in ocenila ter podelila pet srebrnih in dve zlati priznanji.

Zlato priznanje je dobilo podjetje Paeyball d.o.o. za inovacijo Večnamenska miza za športno zabavo, trening in aktivnosti. Avtorji inovacije so Marko Hanc, Tomaž Hanc ter Jože Verban.

Zlato priznanje je dobilo tudi podjetje Roto Group d.o.o. za inovacijo Pametna komunalna čistilna naprava SBR-Q. Avtorji inovacije so Aleš Žekš, Matjaž Pavlinjek, Vito Žalig, Nuša Pavlinjek in Suzana Temlin Sukič.

Srebrna priznanja so dobili podjetje Codex d.o.o. za inovacijo Codex agentski sistem AMS, podjetje Lek Veterina d.o.o. za inovacijo Razvoj alternativnih krmnih mešanic za živali z antibiotskim učinkom »ButyCal Herb«, podjetje Panvita MIR d.d. za inovacijo Piščančje meso brez GSO, Podjetje Medicop specialna oprema d.o.o. za inovacijo Sistem naprednega upravljanja in nadzora reševalnih vozil EQcontrol ter podjetje Varis Lendava za inovacijo E-spominska stena.

Podelili so tudi nagrade za nagrajence razpisa ŠPIC za naj risbo, naj spis in naj poslovni načrt. Teme so bile razdeljene v tri kategorije, vrtec, osnovna šola in srednja šola. Za vrtce: »Kako se bomo vozili leta2015?«, za osnovne šole: »Kako bodo ljudje živeli leta 2160?« in za srednje šole »Poslovni načrt«.

Vrtec-naj risba je zmagala Lilly Zupančič (6 let) iz vrtca Murska Sobota, enota: Urška, mentorici Klaudija Kos in MAJA Mohar. Osnovna šola-naj spis je zmagala Katja Gider iz 7.a razreda, Osnovne šole II Murska Sobota. Mentorica Sabina Oletič. Srednja šola-naj poslovni načrt pa sta zmagala Dominik Gönc in Domen Kotnjek iz Ekonomske šole Murska Sobota. Mentorica mag. Betina Podgajski.

Tudi letos je Pomursko društvo za kakovost podelilo zlati znak za kakovost. Za leto 2019 ga je prejelo podjetje Cleangrad d.o.o. iz Ljutomera.

Podelitvi priznanj je sledil odmor, kjer so se sodelujoči ob 25-letnici konference lahko posladkali s torto. Nato pa je sledila predstavitev strokovnih referatov. Referate so predstavili dr. Milan Krajnc, dr. Tatjana Fulder , Boris Domanjko, Tomaž Babnik, mag. Maja Novak, Marko Lotrič ter Andrijana Bergant.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.11.2019 ob 19:39 gost

      Prispelo sedem vlog - in vsi so dobili priznanja!!!! Koga vi to farbate??

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.11.2019 ob 21:51 ...... gost

      Stijijo, kot če bi se posrali v lače

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.