https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na slavnostni akademiji festivala IZUM v Murski Soboti podelili priznanja

Murska Sobota, 29.11.2019 ob 13:00  

V okviru festivala IZUM 2019 (Inovativnost, Znanosti in Ustvarjalnost Mladih) je v četrtek, 28. novembra v trgovskem centru Maximus v Murski Soboti, potekala slavnostna akademija Zveze za tehnično kulturo Slovenije, kjer so podelili plakete in priznanja mladim, šolam in vrtcem, mentorjem in ravnateljem ter ostalim posameznikom zaslužnim na področju raziskovalne in ustvarjalne dejavnosti.


Mentor mora mladim dati voljo in jih vzpodbuditi k raziskovanju

Na slavnostni akademiji je vse zbrane uvodoma pozdravil in nagovoril dekan Fakultete za naravoslovje in matematiko Maribor ter predsednik ZOTKS, pom. akad. prof. dr. Mitja Slavinec ter poudaril pomen mentorjev, ki mlade motivirajo in vzpodbudijo k raziskovanju, ter so za njih na voljo tudi v popoldanskem času ali med vikendi. Pravi mentor mora mladim dati voljo, znanje in ponos tudi pri delih na različnih področjih raziskovanja, ustvarjalnosti, inovativnosti in znanosti.

Kot je dejal, je bilo letos podeljenih več priznanj kot lani, kar priča, da so mladi osvojili boljše rezultate, ter poudaril pomen vodstva šole, ki vzpodbuja mentorje ter se ob tem zahvalil ravnateljem. Za konec je govor zaključil z mislijo, da naj mentorji vzpodbudijo mlade, da naj jih ne bo strah biti dober ali biti zmagovalec.

Zbrane je nagovoril tudi Jožef Školč, glavni tajnik ZOTKS in poudaril pomen znanja, ki služi k temu, da svet bolje razumemo, ga spreminjamo na bolje ter, da z znanjem spreminjamo samega sebe. Nazadnje je udeležence prireditve nagovoril tudi predsednik ZOTK Murska Sobota, Iztok Zrinski.

Podelitev priznanj in plaket najboljšim posameznikom, šolam, mentorjem in ravnateljem

Govorci na slavnostni akademiji so zatem skupaj podelili priznanja in plakete najboljšim posameznikom, šolam in vrtcem, mentorjem in ravnateljem ter jim čestitali in zaželeli uspešno delovanje na področju raziskovanja in ustvarjalnosti tudi v prihodnje.

Srebrna in zlata priznanja so prejeli učenci in dijaki pomurskih osnovnih in srednjih šol, ki so na državnem tekmovanju iz logike, ki se ga je udeležilo 31.000 mladih iz celotne Slovenije, prejeli odlične rezultate.

Srebrna priznanja med osnovnošolci so prejeli Živa Lukač, Katarina Cimerman, Luša Sovec, Enej Kuzma, Aljoša Kerec, Katarina Vodopivec, Nika Škrjanec, Alja Ostrc, Filip Zver, Domen Ledinšek, Petra Ouček, Julija Kronvogel, Ella Litrop, Maša Škrget in Rene Raj, med srednješolci pa Ajda Hozjan, David Pučko, Brina Godec in Nik Kosednar. Podeljena so bila tudi zlata priznanja, ki so jih med osnovnošolci prejeli Mija Čirič, Izidor Horvat in Jakob Nejc Ružič.

Naziv Raziskovalna šola so podeljevali v treh kategorijah, in sicer manjše in večje osnovne šole ter srednje šole. V prvi kategoriji manjših šol, je naziv Naj raziskovalna šola prejela Osnovna šola (OŠ) Franceta Prešerna Črenšovci, v drugi kategoriji večji osnovnih šol je naziv pripadel OŠ III Murska Sobota, med srednjimi šolami pa je Naj raziskovalna šola postala Gimnazija Murska Sobota.

Podeljena so bila tudi priznanja za raziskovalne in ustvarjalne dejavnosti ter splošne predstavitve za vrtce ter osnovne in srednje šole, podelili pa so tudi nazive najboljšim mentorjem za področje tehnike, tekmovanj iz znanj in mladinske raziskovalne dejavnosti. Nazive naj mentor so tako prejeli Bojan Kuprivec OŠ III Murska Sobota, Mateja Godec iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer in Mira Ambruš iz OŠ I Murska Sobota.

Prireditev so s kulturnim programom obogatili glasbeniki iz Gimnazije Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.11.2019 ob 11:01 Pohodnik gost

      Lepooooo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.11.2019 ob 11:02 Ziga gost

      Mico kljub rokam se ti vidi pivski trebuh....hahhaha

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.11.2019 ob 11:13 gost

        Imaš prav. Ni mi jasno kako se lahko moški tako zapusti, da ima pri 55 - ih letih velik vamp.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.