https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Čarobni prazniki štirih dežel na stolpu Vinarium

06.12.2019 ob 8:00  

V kupoli stolpa Vinarium je v četrtek, 5. decembra, potekala krajša slovesnost ob otvoritvi razstave na stolpu z naslovom Čarobni prazniki štirih dežel. Na tokratni razstavi se predstavlja 19 razstavljavcev iz štirih držav: Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Avstrije.

Praznični čas je čas, ko smo polni lepih želja in obetov za prihodnost, december je mesec luči in praznovanj. Je mesec nasmejanih in srečnih obrazov. Prazniki obenem simbolizirajo iztek starega in prehod v novo leto, polno dobrih želja in misli. Praznična tematika je rdeča nit tokratne ljubiteljske razstave, ki na stolpu poteka že drugo leto zapored in kjer je poleg darilc, venčkov, prtičkov, okraskov najti tudi darilne škatle in lončene izdelke, izdelke iz blaga ter ličja.

Razstava, ki so se ji prijazno odzvali domači in tuji razstavljavci ter posamezniki in rokodelski umetniki iz različnih krajev in dežel, bo na ogled ves december kot del programa Advent v Lendavi, vse do sredine januarja 2020. Obenem je to še ena v nizu razstav, ki letno potekajo na stolpu ter sledijo sloganu pogleda v štiri dežele.

Stolp Vinarium, ki je pred kratkim praznoval četrto obletnico delovanja, je sicer tudi skozi celo leto središče pestrega dogajanja, poleg tradicionalne razstave z velikonočnimi pirhi se tukaj odvijajo tudi različni dogodki, kot so, denimo, prvomajsko praznovanje, kulinarični dogodki in martinovanje ter različni priložnostni dogodki.

Foto: Leon Novak

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.