https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V središču 12. Razstave slovenskih jaslic jaslice izdelane iz lesa

Veržej, 08.12.2019 ob 6:06  

V Rokodelskem centru DUO Veržej so v petek, 6. decembra, odprli že 12. Razstavo slovenskih jaslic, ki jo letos na poseben način bogatijo jaslice Petra Gojkoviča.

V času družinskih praznikov je tako v Rokodelskem centru Veržej še posebej praznično. Za popolno podobo božične noči so tudi letos poskrbeli jasličarji in rokodelci s celotne Slovenije ter otroci osnovnih šol in vrtcev. Skupno si je mogoče ogledati 48 jaslic, od tega 5 jaslic Petra Gojkoviča, 30 jaslic slovenskih rokodelcev in jasličarjev ter 13 jaslic šolskih skupin in jaslic nastalih na natečaju.

V središče so letos postavljene jaslice izdelane iz lesa. Jaslice Petra Gojkoviča sicer niso številne, so pa velike – tako po prostornini, kakor tudi po ustvarjalnosti in številu vloženih ur.

Ob odprtju razstave sta vse zbrane nagovorila župan Občine Veržej Slavko Petovar ter direktor Zavoda Marianum Veržej Peter Pučnik. Slednji je skupaj s tajnikom Društva ljubiteljev jaslic Slovenije Danijelom Bezkom podelil priznanja Društva štirim izdelovalkam jaslic iz ličja, in sicer Mariji Sabo, Ireni Tivadar, Emi Tivadar ter Marija Tüške.

Spregovoril je tudi salezijanski inšpektor Marko Košnik, ki je tudi blagoslovil razstavo. Odprtje razstave so z glasbenim nastopom popestrili učenci Glasbene šole Beltinci, prireditev pa je povezoval vodja Rokodelskega centa Ivan Kuhar.

V rokodelskem centru boste vse natančno izdelane figure, tisoče ur vloženega dela jasličarjev in ustvarjalcev lahko občudovali vse do 2. februarja 2020. Razstava bo na ogled vsak delovni dan med 9. in 15. uro ter ob sobotah od 9. do 12. ure (ob nedeljah po dogovoru). Med 26. in 31. decembrom bo razstava na ogled od 9. do 15. ure. Na 25. december ter 1. in 2. januarja pa bo zaprto.

Razstava je del projekta »Božična Prlekija«, ki povezuje štiri dogodke: Razstavo jaslic v Veržeju, Božično vas Banovci, Božično noč na Razkrižju ter Razstavo medenih hišk v Čebelarstvu Tigeli.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.