https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Soboški dijaki osvojili nagrado za obisk parlamenta v Strasbourgu

07.12.2019 ob 13:00  

V Hiši Evropske unije v Ljubljani je potekalo tekmovanje Eurošola, ki je bilo sestavljeno iz dveh delov.

V poznavanju Evropske unije so tekmovali Pia Zala Meden, Matic Sečko, Liza Gačevič, v debatiranju na temo »Svobode govora ne bi smeli nikoli in nikakor omejevati, tudi za ceno dopuščanja sovražnega govora.« pa Ana Stajnko, Alja Kerec in Alen Strbad.

Z odličnim 2. mestom so dijaki Gimnazije Murska Sobota dokazali zelo dobro poznavanje Evropske unije in človekove pravice ter dijakom gimnazije omogočili obisk Strasbourga.

Mentorici sta bili Irena Horvat in Mateja Štefanec.

Foto: GMS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.12.2019 ob 14:24 Prlek gost

      Le kdo je osvojil prvo mesto? Slišal sem, da ga je Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.