https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pošti v Veržeju in Trnovski vasi oropal Pomurec

20.12.2019 ob 0:00  

Storilec, ki je oropal poštni poslovalnici v Veržeju in Trnovski vasi je doma iz Pomurja. Kot je pokazala preiskava gre za 32-letnega moškega, ki je že stari znanec policije.

Ugotovitve in okoliščine preiskave sta danes na konferenci predstavila vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Beno Meglič in vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota Bojan Rous.

Naj spomnimo, neznani storilec je 20. oktobra oropal pošto v Veržeju. Ob tem je uslužbenki zagrozil s pištolo in zahteval denar. Ukradel je okoli 6800 evrov gotovine, zaradi sistema, ki ga je obarval pa je bil del denarja najden v bližini ropa.

Storilec je policstom takrat pobegnil, 25. novembra 2019 pa so na podlagi zbranih obvestil in opravljenega ogleda širše okolice na obrobju naselja Veržej v smeri reke Mure našli oblačila, ki jih je storilec po dejanju odvrgel.

Drugi rop v poštni poslovalnici v Trnovski vasi se je zgodil 12. decembra. Oboroženi storilec si je prilastil 1300 evrov in tudi tokrat po dejanju pobegnil. Kriminalisti so hitro opazili, da sta bila oborožena ropa izvršena na podoben način in v časovnem sosledju.

S sodelovanjem so kmalu po drugem ropu izsledili storilca, ki se je murskosoboškim policistom po prvem ropu najprej spretno izmaknil. Po drugem ropu so utemeljeno osumljenega storilca izsledili murskosoboški policisti, in sicer na podlagi obvestil mariborskih policistov. Osumljenega so prijeli v prometu, potem ko so mu postavili so zasede v okolici njegovega doma, je pojasnil Rous.

16. decembra 2019 so možje v modrem našli še oblačila, ki jih je nosil med storitvijo kaznivega dejanja. Orožja, ki ga je uporabljal med izvršitvijo obeh kaznivih dejanj pa še niso našli.

Prav tako niso našli denarja ukradenega iz pošte v Trnovski vasi. Najden je bil del denarja (okoli tisoč evrov) ukradenega v Veržeju, ki se je zaradi sprožitve varnostnega mehanizma obarval, preostalega denarja pa še niso izsledili.

Osumljen 32-letni moški je doma iz območja Upravne enote Murska Sobota in je že stari znanec policije. Kot je razkril Meglič gre za odvisnika od prepovedanih drog, ki je bil že večkrat pravnomočno obsojen na različne zaporne kazni. Z ropom pošt pa je iskal sredstva za nakup drog.

Osumljenega so že privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor, na tožilstvo je podana tudi kazenska ovadba za kaznivo dejanje ropa.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.12.2019 ob 15:12 gost

      Jerebic damjan

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.12.2019 ob 15:52 gost

      Druge so našli, dočim se nekdo tolče po prsih. Nobene pameti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.12.2019 ob 16:05 piki gost

      IME !!!! Kje je IME !!! Ko se zgodi kaj drugega so takoj imena v medijih. Sedaj jih ni. ZAKAJ ??? Sicer pa mala riba. Drogerašek, ki je šel na pošto po nekaj drobiža, da se bo zadel. K tistim, ki so v bančni sistem naredili za 5 milijard luknjo pa noben organ pregona niti pogledati ne sme. Preganja se pač kurje tatove.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.12.2019 ob 16:29 🐥 gost

      PREKMUREC, ne Pomurec!!!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.12.2019 ob 16:54 gost

      Naš Bolek ga nigdar nebi najšo. On najde, ka njeme druge najdejo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.12.2019 ob 19:35 kokoko gost

      Specialci so ga. Baje je vse po luftu letelo.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.12.2019 ob 20:15 Lendavski nadvojvoda gost

      Evo,ogračeki,pa je vaš,nam v Dolnji Lendavi se kaj takega ne dogaja,smo pošteni državljani,kulturološko napredni,delovni in sočutni,polni veselja,da nismo tam nekje vašega ranga,celo "naši "so situirani,šolani,moški mamo radi Madžarice ,in obratno,roza dečkov, kak pri vas ni,malo ga spijemo,pa nouri smu nej kak vij na vašari Subučkun ud čmrge...v glavnun, sikdar več vas je na našun kunci,človik ide na bouše,je pa nekaj resnuga,na boušu pijaču se trbej navaditi.Amen.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.12.2019 ob 9:37 mostje gost

        Lendavski mislim ,da nisi končal do konca programa v Ormožu . Idi čim prej nazaj in si poišči pomoč ,dokler še ni prepozno .

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.12.2019 ob 9:35 prav je imel gost

      Kdo koli je in bilo od kod je ni prav ,da je ropal .Ga ne zagovarjam .Ampak sobotainfo in pomurec.com tako obširno pišete da je pošto oropal Pomurec. Nikoli ne pišete eni in drugi ko se zgodi rop ,da bi pisali oropal je Dolenjec,Primorec ,Gorenjec ,Korošec,Štajarec in še kdo . In kaj je zdaj posebnega ,če je ropal Pomurec ?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.12.2019 ob 9:46 gost

        Na to sem ta portal že večkrat opozarjal. Bolni so od tega POMURCA. NE UPAJO SI PA PISATI O TISTIH, KI SO KRIVI, DA JE TA BOLNIK OROPAL POŠTO, PA JIH JE SOBOTA IN OKOLICA POLNA. POLICIJA KOLIKO DILERJEV STE PRIJELI IN KAZNOVALI V ZADNJIH PETIH LETIH? V Soboti se sprenevedamo o drogi, kot da je ni, na žalost je je pa polno. Župan in mestni svetniki, boste kdaj o tem kaj rekli? Ne upate?

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.12.2019 ob 9:53 Lendavski nadvojvoda gost

      Pa eno Mostje mi soli pamet,nekšu najbolje nazadnje selo Lendavske občine,eden ,ki je diplomejrau v Ormoži,pametnu integrejrani,takši eden,niti se ne pelan prejk Hidvega ,mater van sajastu .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      21.12.2019 ob 10:09 Lendavski nadvojvoda gost

      Komentatora pred mano,prav mata,ali pa nej.Prva persona,Pomurec je naših krajev,zato največ o nas.Drugi srmaček ka je besedu na svetlu dau,prav maš,županu in svetnikom pištoule v ruke,pa naj razčistiju varaš,tij pa se buš lejku privleku iz varno zaklenjenega WC-ja na zrak,nič strahov in presije bivanja ne bo več,lahko boš nesel dinarčke za sveto mašo in zahvalo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      21.12.2019 ob 10:13 Lendavski nadvojvoda gost

      Mostje,me malo zanima,ali ste v Hidvegi nouri pu rojstvu ali pu socializaciji?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      23.12.2019 ob 9:49 Stane gost

      Le kam je prišla ta naša slovenšćina????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.