https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V soboški evangeličanski cerkvi odmevala makedonska glasba

Murska Sobota, 26.12.2019 ob 6:05  

V Evangeličanski cerkvi Murska Sobota je potekal koncert kvarteta Macedoniko. 

Prisluhnili starogradskim melodijam

V evangeličanski cerkvi je tokrat odmevala makedonska starogradska glasba.

Koncert so organizirali: Kvartet Macedonika skupaj z Evangeličansko cerkvijo Murska Sobota, konzulatom Republike Severne Makedonije in ministrstvom za kulturo Republike Severne Makedonije s častnim konzulom Republike Severne Makedonije Štefanom Pavlinjkom.

Na harmoniki Darko Ilievski, Filip Shurbevski - tolkala, Risto Gjorevski - klarinet in Ilija Marevski - kitara. 

 

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.12.2019 ob 8:17 gost

      Čondraš, ti kot vnet vernik, desničar in " domoljub ", si verjetno živćni zlom dobil. Kaj si ti sploh mislijo? V cerkvi makedonske pesmi.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.12.2019 ob 11:25 Risto Kubura gost

      Yusuf Ibrahim - Plastic man!!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.12.2019 ob 13:09 strelec gost

      Tebi debeli ne bi škodilo, da bi šel kako leto v Razkrižje na božično predstavo pa malo doživel nekaj lepega. Meni osebno je lepše kot it v cerkev. Pa vedno bolj si obseden z tem čondrašom, mam občutek da še bolj kot z Janšo. Vsaj za praznike bi lahko malo mirovala z podjebavanjem in nadaljevala po novem letu. Vsaj meni je božič najlepši praznik pa nisem drugače neki cerkveni, zelo redko hodim k maši, verovati v Boga se da brez tega, da hodim v cerkev,.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 13:29 gost

        Čeprav sva si po navadi na nasprotnih bregovih, si zdaj napisal ravno to, kar sam mislim. Tudi zame in mojo družino je Božič eden najlepših praznikov, čeprav ne hodimo v cerkev. Tudi v Razkrižju smo bili prejšnja leta. Kar se pa Boga tiče - nekateri v moji družini verjamejo vanj, nekateri pač ne, presoja posameznika. Zakaj je v cerkvah vedno manj ljudi, tudi vernih? Ker veliko župnikov opravlja politična predavanja namesto cerkvenih. V Ustavi imamo lepo zapisano, da sta država in cerkev ločeni.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.12.2019 ob 14:14 strelec gost

      No lepo, me veseli, da si bil že na Razkrižju, se strinjam, da je cerkev vedno bolj politična poleg tega so še pohlepni isto kot so bili komunisti nekoč. Čudim se, da so med drugo svetovno vojno bli cerkev in partizani na različnih bregovih, ker so oboji kradli in bli pohlepni, maščevalni in ubijalski. Dobro, da nebom metal vseh župnikov v isti lonec, so tudi vredu župniki a imam občutek da jih je vedno manj, zato tudi vedno manj ljudi v cerkev,tudi mene odbijajo, raje verujem na svoj način, ni me sram priznat tudi molim a ne v cerkvi. Sam sicer res simpatiziram z desničarji, ampak ne slovenskimi, ker pravih desničarjev v sloveniji ni, nsi, sds, ljudska stranka so za mene na istem nivoju kot vse levo usmerjene stranke na čelu z Šarcem. Žal pa o politiki z tabo ne morem dosti debatirati, ker jo zadnje čase zelo malo spremljam, glede tega imata lahko le vidva z čondrašem debate pa še kak bi se našel, rad mam debate glede zgodovine v katero se razumem, glede politike sem bolj laik,vem pa da nas tako desne kot leve stranke v sloveniji peljejo v pogubo. Vsako leto je slabše ni in ni napredka, ne glede na to, katera vlada je na oblasti. Vsem pomurkam in pomurcem želim lepe praznike, med drugim tudi tebi debeli, čeprav na trenutke brcaš v temo. A kaj češ, taki pač si, vsi imamo svoje muhe in napake, redkokeri je popoln.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.