https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Od ponedeljka brezplačni tečaj pletarstva v Mali Polani

Mala Polana, 12.07.2011 ob 10:39  

V ponedeljek, 18. julija ob 15. uri, se bo v organizaciji Pomelaja, zadruge za razvoj podeželja, v Mali Polani pričelo brezplačno usposabljanje NPK za pletarje oziroma pletarke.

Usposabljanje bo potekalo v okviru čezmejnega projekta Rokodelska akademija, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije, in bo ena od pomembnejših projektnih aktivnosti izvajanje daljših pilotnih programov usposabljanj za izbrane rokodelske poklice.

Kaj sploh je pletarstvo?

Pletarstvo spada med najstarejše obrtne dejavnosti, ki je bilo močno razvito tudi v našem okolju. Ljudje izdelovali predvsem predmete, ki so jih rabili pri svojem delu. Poznamo več vrst materialov, ki so jih uporabljali za svoje delo, predvsem glede na to, kaj jim je ponujalo naravno okolje, v katerem so živeli. Tako v Pomurju prevladuje predvsem pletenje iz vrbovega šibja, koruznega ličja in slame.

Foto: KP Goričko

Program usposabljanja zajema praktični in teoretični del spoznavanja rokodelske panoge. Usposabljanja bodo potekala v rokodelskih delavnicah na sedežih posameznih izvajalcev pod mentorstvom izkušenih rokodelcev in drugih strokovnih delavcev. K usposabljanju so vabljeni vsi zainteresirani, še zlasti pa obstoječe in potencialne nosilce rokodelskih obrti in domačih dejavnosti, ženske s podeželja, težje zaposljive mlade, brezposelne osebe, invalidi, upokojenci in gojenci varstveno-delovnih centrov. Usposabljanje je za vse udeležence brezplačno.

Več informacij in prijavnica TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.