https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Začelo se je sojenje nekdanjima vodilnima v Aha Muri

09.01.2020 ob 15:30  

Na Okrajnem sodišču v Murski Soboti se je danes začelo sojenje nekdanjima vodilnima v Aha Muri, Dušanu Gombocu in Lijani Kocbek, ki se jima očita kršenje temeljnih pravic delavcev.

Naj spomnimo, tožilstvo nekdanjemu generalnemu direktorju ter komercialni in tržni direktorici v Aha Muri očita, da 1060 delavcem marca, aprila in maja 2014 nista plačala 1,15 milijona evrov za socialne prispevke.

V začetku novembra je potekal predobravnavni narok, kjer obtožena krivde nista priznala, zato se je danes začelo sojenje po ustaljenem postopku.

Aha Muro v lasti Mojce Lukančič je najprej vodil Milan Mörec, za njim pa še Matjaž Hudopisk in Damir Kočan. Dušan Gomboc je funkcijo od slednjega prevzel leta 2014, ker mu je Lukančičeva zagotovila, da bo z novim vlagateljem poravnala vse dolgove do države in bank.

Gomboc v svoj zagovor trdi, da je Lukančičevi verjel, ker ji je na dveh narokih za uvedbo stečajnega postopka verjelo tudi sodišče, ki ji je podaljšalo rok za plačilo davčnih dolgov in prispevkov ter da je obstoječe stanje le podedoval.

Foto: arhiv Pomurec.com

Izjavi Gomboca je pritrdila tudi Kocbekova, ki pravi da je tudi sama verjela Lukančičevi, da bo poravnala vse odprte obveznosti do bank in davčne uprave. Sama tudi več mesecev ni imela plačanih prispevkov za socialno varnost.

Nadaljevanje sojenja bo 2. marca, ko so kot pričo povabili tudi Mojco Lukančič. Sodnica Simona Vinkovič Škalič, ki vodi glavno obravnavo, pa ima na mizi še en primer kratenja temeljnih pravic delavcev, in sicer ponovno sojenje Hudopisku in Kočanu, ki so jima sodili za isto kaznivo dejanje, a je bila sodba na drugi stopnji razveljavljena.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.01.2020 ob 16:16 gost gost

      Začelo se je sojenje nekdanjima vodilnima v Aha Muri ! zdaj ko bi že moralo biti končano se je še komaj pričelo ?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.01.2020 ob 16:28 gost

      Samo pljuvajte in pljuvajte po nekdanji Jugoslaviji. V Jugoslaviji se nikakor ni moglo zgoditi, da bi delacem ne bi bili plačani prispevki ali da delavci ne bi dobili plač. Hoteli ste kapitalizem, imate ga in živite v njem in z njim. Po Jugoslaviji pa ne pljuvajte.

      21 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.01.2020 ob 16:58 GOST OB 16:28 gost

        Popolnoma se strinjam s tabo ampak z eno razliko: V Jugoslaviji komunisti niti slučajno niso smeli krasti, če pa so, jih je "uzela magla" sedanji komunisti (SD) pa so pokradli celo Slovenijo pa se nikomur nič še ni zgodilo in nikoli ne bo. Od osamosvojitve so komunisti v Sloveniji vladali 24 let in verjetno so imeli vse možnosti za krasti kot Janša, ki je vladal samo 6 let.

        11 12 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.01.2020 ob 16:56 KOMUNAJZAR gost

      JJ in kapitalizem in to oderuški je isto !

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.01.2020 ob 17:15 gost

      Df nima pojma kak je bilo v Jugoslaviji saj je bil se otrok, ko je razpadla.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.01.2020 ob 17:36 gost

        No, no, Žan Mahnič, ki se je rodil leta 1990, najbolje ve, kako je bilo v Jugoslaviji. Saj si njega mislil? Jaz pač ne, ker sem se rodil leta 1950.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.01.2020 ob 22:29 gost

        pa kaj serejo saj so že prejšnji direktorji vse pokradli ta dva sta prišla samo na pogorišče ostali pa se svobodno šetajo pa Mura v Nemčiji vse pokrali pa nihče odgovarjal pa dalje vsi veliki direktorji zato pa Štefanec ne sme biti več vKPK da jih ne bi razkrinkal barabe muraši sram vas naj bo kak mate face iti med navadne ljudi ki ste jih dobesedno pokrali zdaj ste pa vsi na vodilnih mestih

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.01.2020 ob 9:26 gost

        22:29 ..... ti sploh veš kaj pišeš? Blentavi Štefanec jih v Šestih letih vodenja komisije ni razkril, zdaj bi jih pa naenkrat razkril. Ne se zajebavat. Za kriminal imamo policijo, tožilstvo, sodišča.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.01.2020 ob 18:16 gost

      Takrat se je rodil tvoj stricek. Za tebe Jernejcek pa vecinoma vemo kdaj si rojen. Pa brez brade si se zgledal tolko kolko normalno.. Z to brado si pa kot isis mudzahedin kot Bin Laden.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.01.2020 ob 19:54 gost

      Ja ti Jernej. To zdaj ni vec nobena skrivnost. Veliki talent kosarkaskega kluba Srednja Bistrica. Klub ki je na zadnjjem mestu v smesni pomurski ligi.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.01.2020 ob 20:42 Lendavski nadvojvoda gost

      Jaz sem Jernej ,stric Žana Mahniča,šogor DF -ja,Risto mi je svetovalec za Balkan .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.