https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zanimanja za Murine blagovne znamke ni

10.01.2020 ob 16:25  

Danes je potekala druga javna dražba na kateri je stečajni upravitelj Aruma Igor Bončina uspel prodati računalniško opremo. Za nakup treh blagovnih znamk Mure pa zanimanja ni.

Bončina zbira zavezujoče ponudbe za nakup treh blagovnih znamk Mure s skupno izhodiščno ceno 52.500 evrov. Zavarovana blagovna znamka Mura je naprodaj za izhodiščno ceno 31.500 evrov, blagovni znamki e.mura in Mura pa vsaka za 10.500 evrov. Rok za oddajo ponudb je 7. februar.

Stečajni upravitelj ocenjuje, da bo na slovenskem prostoru blagovne znamke zelo težko unovčiti in da se moramo se sprijazniti z dejstvom, da je bila Mura kot blagovna znamka znana le na območju nekdanje Jugoslavije, v Evropi pa ne, saj so v Muri šivali za druge blagovne znamke.

Na današnji drugi javni dražbi je Bončina uspel prodati računalniško opremo, za katero sta se zanimala dva interesenta. Ker je bila stara in so jo uporabljali že v predhodnicah Aruma, je s prodajo zadovoljen. Iztržil je namreč dobrih šest tisoč evrov in s kupcem danes tudi podpisal pogodbo.

Pred tem je bilo več dražb, vendar niso bile ravno uspešne. Za eno od večjih so informativno zbirali ponudbe za nakup proizvodne opreme, šivalnih strojev in likalnih strojev ter pripomočkov, skupaj za več kot 650 kosov različne osnovne opreme, ki predstavljajo največji del premoženja stečajnega dolžnika. Dobili so le dve informativni ponudbi, ki pa nista sprejemljivi, zato bodo objavili prvo javno zbiranje ponudb za prodajo tega premoženja, ki so ga ocenili na 415.000 evrov, rok pa bo v drugi polovici februarja.

Nekdanji zaposleni v Arumu od prodaje ne bodo dobili ničesar, saj je jamstveni sklad poplačal njihove terjatve iz naslova prednostnih terjatev v višini čez 920.000 evrov, do te višine pa ni mogoče iztržili premoženja, poroča STA.

Tega je sicer kosovno ogromno, ker gre za ostanke blaga in drugih delov, ki so jih prenašali od Mure in Aha Mure do Aruma, zato je njihova vrednost padala, unovčevanje pa je precej problematično in bo dolgotrajno, še pravi Bončina in dodaja, da bodo videli bomo, ali je sploh ekonomsko opravičljivo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.01.2020 ob 11:59 kolega gost

      Pa ka se mantrate. Denite nekši paintball v te zapuščene hale pa de vsaj nekši zaslužek 🤣

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.