https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ti sejmi se bodo letos odvili v Gornji Radgoni

14.01.2020 ob 14:00  

Na današnji novinarski konferenci Pomurskega sejma v Gornji Radgoni so predstavili podatke, ki so obeležili minulo sejemsko leto. Napovedali so tudi sejme, strokovna ocenjevanja kakovosti in druge projekte, ki jih pripravljajo v letošnjem letu. 


Pomurski sejem je v minulem letu organiziral 4 sejemske prireditve v dveh terminih. Na površini 87.800 kvadratnih metrov razstavnih in predstavitvenih površin jih je obiskalo 132.000 obiskovalcev, na njih pa je sodelovalo 2.145 razstavljavcev.

Na mednarodnih ocenjevanjih kakovosti mlečnih in mesnih izdelkov, brezalkoholnih pijač, vina, medu in kmetijske mehanizacije in opreme je sodelovalo 428 proizvajalcev s 1389 izdelki.

Sejmi v letu 2020

31. Mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti (25. – 28. 3. 2020)

Mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti MEGRA bo povezal ponudnike, investitorje in uporabnike najnovejše gradbene in komunalne mehanizacije, materialov, orodij, obrtnih in drugih storitev. Obiskovalce bo seznanil s sodobnimi trendi in pripomočki za trajnostno gradnjo, energijsko in siceršnjo obnovo stavb, urejanje okolice, skrb za okolje, jim ponudil čistilne naprave, sisteme ogrevanja in klimatizacije ter različne možnosti za uporabo lesa v gradnji in v bivalnih prostorih.

5. Mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga (25. – 28. 3. 2020)

Sočasno s sejmom MEGRA bo mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga GREEN predstavil zamisli in izdelke, ki so v korist potrošnikom, okolju in družbi: samooskrbo z energijo iz obnovljivih virov, e-mobilnost, naravne gradbene materiale in gradnjo, ekološko in permakulturno pridelavo hrane, rokodelstvo, socialno podjetništvo, domače naravne dobrote in druge izdelke za ozaveščeno, zeleno potrošnjo.

4. Mednarodni sejem sodobnega zdravstva (28. – 30. 5. 2020)

MEDICAL, mednarodni sejem sodobnega zdravstva, bo v maju najpomembnejše srečanje proizvajalcev, ponudnikov in uporabnikov sodobnih zdravstvenih izdelkov in storitev na stičišču štirih držav. Hkrati bo zdravilno srečanje bolnikov, njihovih skrbnikov in strokovnjakov, saj prireditev nagovarja tako strokovno kot laično javnost.

58. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem (22. – 27. 8. 2020)

AGRA bo v Gornji Radgoni s svojo 58. ponovitvijo najpomembnejše srečanje ponudnikov kmetijske mehanizacije in opreme, izdelkov za živilstvo, prehrane in vin, pridelovalcev, predelovalcev, gospodarstvenikov, strokovnjakov in potrošnikov v tem delu Evrope. Sejem bo obeležil mednarodno leto zdravja rastlin, se ozrl v kmetijstvo prihodnosti, ponujal tehnološke inovacije, digitalizacijo in ekološko kmetijstvo.

Iskal bo rešitve in možnosti za prilagajanje podnebnim spremembam in varoval vodne vire. Posvečal se bo proizvodnji, predelavi in distribuciji hrane, njeni sledljivosti in varnosti ter opozarjal na prednosti oskrbe s hrano iz naše bližine. Predočil bo, kakšen naj bo aktiven kmet in ga za to opremil z bogato ponudbo izdelkov, storitev in z znanja.

22. Mednarodni sejem embalaže, tehnike pakiranja in logistike (22. – 27. 8. 2020)

Bienalno bo ob sejmu AGRA potekal 22. Mednarodni sejem embalaže, tehnike pakiranja in logistike, INPAK in razstava izdelkov, ki so sodelovali na ocenjevanju 38. slovenski oskar za embalažo.

8. Mednarodni sejem obrambe, varovanja, zaščite in reševanja (24. – 26. 9. 2020)

Na mednarodnem sejmu obrambe, varnosti, zaščite in reševanja SOBRA bodo ugledni poslovni ponudniki predstavili širok arzenal orodja, orožja, vozil, opreme, različnih pripomočkov, storitev in znanja za obrambo države, varnost državljanov ter zaščito in reševanje ogroženih.

Mednarodna strokovna ocenjevanja kakovosti v letu 2020:

  • 38. Slovenski oskar za embalažo (maj 2020)
  • 41. mednarodno ocenjevanje mesa in mesnih izdelkov (20. maj 2020 (sveže meso), 17. junij 2020 (mesni izdelki))
  • 34. mednarodno ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov (9.–12. junij 2020)
  • 24. mednarodno ocenjevanje sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod (23. junij 2020)
  • 46. odprto državno ocenjevanje vin “Vino Slovenija Gornja Radgona” in 10. odprto državno ocenjevanje BIO vin (13.–17. julij 2020)
  • 18. ocenjevanje medu z mednarodno udeležbo (4. avgust 2020)
  • 40. mednarodno ocenjevanje kmetijske mehanizacije in opreme (20.–21. avgust 2020)

Pomembna dogajanja v preteklem letu 2019

Dr. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, je skupaj s predsednikom uprave Pomurskega sejma Janezom Erjavcem v petek, 11. januarja 2019 okronala Meto Frangež kot 23. Vinsko kraljico Slovenije. Pivčeva in Erjavec pa sta v petek v Radencih, 10. januarja 2020 za 24. Vinsko kraljico Slovenije, okronala Ano Pavlin.

Dne 11. oktobra 2019 je v prostorih Pomurskega sejma potekal strokovni posvet o trajnostni gradnji, energetski sanaciji objektov in novih infrastrukturnih projektih. Odmevno srečanje so organizirali DRC, Družba za raziskave v cestni in prometni stroki Slovenije d.o.o., Društvo za ceste Ljubljana, DRC - Združenje, Inženirska zbornica Slovenije in Pomurski sejem.

Predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč in predsednik uprave Pomurskega sejma d.o.o. Janez Erjavec pa sta v ponedeljek 18. 11. 2019 na regijskem posvetu čebelarskih društev Pomurja v Svetem Juriju ob Ščavnici podpisala sporazum in protokol o dolgoročnem sodelovanju med Čebelarsko zvezo Slovenije in Pomurskim sejmom d.o.o.

Foto: Janez Vencelj (Pomurski sejem) in arhiv Pomurec

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.