https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Dodatnih 500 milijonov evrov za inovativna majhna in srednje velika podjetja

17.02.2020 ob 6:00  

Za inovativna podjetja v srednji in vzhodni Evropi je na voljo dodatnih 500 milijonov evrov, ki jih financirata Evropski investicijske sklad (EIF) in Unicredit. Na ta način bo zagotovljena podpora 1300 majhnim in srednje velikim podjetjem v devetih državah, tudi v Sloveniji.


Evropski investicijski sklad in Unicredit sta za 500 milijonov na eno milijardo evrov povečala garancijo InnovFin Na podlagi novega sporazuma bo tako lahko Unicredit v sojih devetih bankah in lizinških družbah v srednji in vzhodni Evropi nudila dodatno financiranje inovativnim podjetjem v Bosni in Hercegovini, Bolgariji, na Češkem, Romuniji, Srbiji, Sloveniji, na Hrvaškem, Madžarskem in Slovaškem.

Transakcija je prejela podporo programa Obzorje 2020, Okvirnega programa za raziskave in inovacije v EU ter Evropskega sklada za strateške naložbe (EFSI), slednji je podprl poroštvene pogodbe v bankah in lizinških družbah v Bolgariji, Republiki Češki, Romuniji, Sloveniji ter na Hrvaškem, Slovaškem in Madžarskem.

Poroštvena shema InnovFin zagotavlja poroštva in posredna jamstva za financiranje dolga med 25.000 evrov in 7,5 milijona evrov z namenom lažjega dostopa do finančnih posojil za inovativna mala in srednje velika podjetja ter male srednje kapitalske družbe (do 499 zaposlenih).

S shemo upravlja EIF ter jo izvajajo finančni posredniki v državah članicah EU in pridruženih državah, po tej shemi pa EIF finančnim posrednikom jamči za del njihovih izgub, ki nastanejo pri financiranju dolga, kritega s to shemo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.