https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Namenjenih več sredstev za javna dela v letošnjem letu

19.01.2020 ob 6:05  

Za izvajanje programov javnih del bo v letu 2020 na voljo okvirno 22,3 milijona evrov. Iz Zavoda RS za zaposlovanje so sporočili, da bodo vanje predvidoma vključili 4400 dolgotrajno brezposelnih oseb. 


Zavod za zaposlovanje je objavil spremembo javnega povabila za izbor programov javnih del za leto 2020, s katero zagotavlja dodatna sredstva. Ob objavi javnega povabila 24. decembra lani je bilo namreč na voljo devet milijonov evrov, predvideli pa so vključitev 1500 oseb. Za javna dela v 2020 bo tako namenjenih dodatnih 13,3 milijona evrov.

V zavodu pravijo, da je vsako leto na javno povabilo prijavljenih več programov javnih del, kot jih lahko financira država. "Tudi letos računamo na izvajalce, ki so družbeno odgovorni in bodo dali priložnost brezposelnim, ki jim je treba posvetiti veliko pozornosti ter zagotoviti dodatno pomoč in usposabljanje, da bodo lahko uspešni pri delu," so zapisali v zavodu.

V javna dela se bodo tako lahko vključili dolgotrajno brezposelni, ki so več kot eno leto neprekinjeno prijavljeni v evidenci brezposelnih, pri tem pa bodo imeli prednost tisti, ki so prijavljeni več kot dve leti in v tem času niso bili vključeni v noben program aktivne politike zaposlovanja. Brezposelne v javna dela napoti zavod.

Zavod prek javnega povabila sofinancira stroške izvajalcev javnih del, kandidirajo pa lahko izvajalci, ki imajo vsaj tri mesece pred oddajo ponudbe zaposleno vsaj eno osebo z najmanj polovičnim delovnim časom.

Razpisani so programi v dveh sklopih, in sicer v prvem na področju socialnega varstva ter v drugem na področjih kmetijstva, vzgoje in izobraževanje, športa, okolja in prostora, kulture ter drugih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.01.2020 ob 8:17 gost

      Dobra poteza vlade. Pohvalno. A je potrebno kontrolirat podeželske občine, kjer dela dobivajo veliki kmetje in sorodniki županov.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.