https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

Pahor sprejel mlade veleposlanice, med katerimi so tudi pomurske dijakinje

2.2.2020  

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je včeraj, 30. januarja, v Predsedniški palači sprejel dijakinje, udeleženke projekta Mlade veleposlanice in njihove mentorice, tuje in slovenske veleposlanice. Med udeleženkami projekta so bile tudi dijakinje gimnazije Murska Sobota.


Projekt Mlade veleposlanice je enoletni mentorski projekt Ministrstva za zunanje zadeve, ki je sodelujočim dijakinjam omogočil vpogled v delovanje diplomacije in mednarodnih odnosov. V projektu so sodelovale dijakinje tretjih in četrtih letnikov iz gimnazij Murska Sobota, Šiška, Brežice, Kranj, Škofja Loka, Krško, Ravne na Koroškem in iz Srednje gradbene šole in gimnazije Maribor.

Foto: arhiv Pomurec

Pobudnica projekta, veleposlanica Simona Leskovar, je predstavila projekt in se predsedniku republike Borutu Pahorju zahvalila za izkazano pozornost in čas. Z vtisi iz sodelovanja v projektu so pogovor nadaljevale dijakinje, ki so se svojim mentoricam zahvalile za pridobljena znanja, ponujene priložnosti in čas, ki so jim ga namenile. Ob tem so dejale, da jim je vključenost v projekt vlila dodatno samozavest pri odločanju o prihodnosti.

Predsednik Pahor se je veleposlanicam zahvalil, da so pomagale dekletom na poti do njihovih sanj, so še sporočili iz Urada predsednika republike.

*Foto: Daniel Novakovič/STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.02.2020 ob 7:42 gost

      ne morem verjeti, da ni dijakinj iz Ljutomera?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.02.2020 ob 14:34 rile gost

        Saj za Ljutomersko gimnazijo sploh ne vedo ,dalje od 40.km,Matura je pa povsod enaka. Bahavost Ljutomerskih šolnikov ...

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.02.2020 ob 7:55 gost

      Vstran vržen denar. Za bolne, invalide, revne, upokojence, ... ga pa ni. Oni narcisoid je pa pri vsaki žurki zraven. Tam kjer bi moral odločno nastopiti in napraviti red ga pa ni. Ljudmilo Novak za predsednico. Ženska bobu reče bob. Ta samovšečnež pa Sloveniji dela sramoto.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.02.2020 ob 8:39 Grgt gost

      Pahora smo skoraj nagnali iz vlade, cez par lejt brez problema zmago za predsednika. Tak blesavoga naroda nega na svejti!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.