https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

VIDEO: V Ljutomeru potrdili proračun vreden 14,7 milijonov evrov

03.02.2020 ob 6:00  

V Ljutomeru je pretekli teden potekala 8. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer. Osrednja točka dnevnega reda je bil dopolnjen predlog proračuna za leto 2020, ki so ga svetniki potrdili.

Ljutomerski svetniki so na seji s trinajstimi glasovi za in štirimi proti potrdili dopolnjen predlog proračuna Občine Ljutomer za leto 2020. Ta predvideva slabih 14,2 milijona skupnih prihodkov in 14,7 milijona skupnih odhodkov, proračunski primanjkljaj tako znaša skoraj 530 tisoč evrov. Za investicije bo namenjenih 5 milijonov evrov

Nekateri člani sveta, ki so glasovali proti, so v obrazložitvah svojega glasu izpostavili, da je proračun »brez vizije in brez strategije«. Očitali so tudi, da med pripravo proračuna ni bilo usklajevanja s političnimi strankami.

Obravnavali so tudi Odlok o uporabi sredstev proračunske rezerve Občine Ljutomer v letu 2020 po skrajšanem postopku. Sredstva proračunske rezerve se uporabljajo za financiranje izdatkov za odpravo posledic naravnih nesreč.

V Občini Ljutomer se je zaradi neurij z dolgotrajnimi deževnimi obdobji sprožilo več zemeljskih plazov, ki so poškodovali komunalno infrastrukturo, ceste in objekte. Iz proračunske rezerve se bodo zagotovila sredstva za delno odpravo teh posledic.

Potrdili so tudi Sklep o podelitvi Miklošičeve nagrade in priznanj za leto 2020. Miklošičevo nagrado za leto 2020 bo prejel Albin Rožman za dolgoletno izjemno uspešno delovanje na področju ljubiteljske kulture.

Miklošičeva priznanja pa bodo prejeli Marjan Rudolf, za tvorno in uspešno delovanje na področju zborovske glasbe, Anton Cimerman, za dolgoletno uspešno delovanje na likovnem področju in Liljana Pešak za uspešno delovanje na področju ljubiteljske kulture.

Na dnevni red seje je bila med sejo dodana točka Imenovanja, v kateri so svetniki sprejeli ugotovitveni sklep o prenehanju mandata članu nadzornega odbora Občine Ljutomer Jerneju Hrvatiču, ki je odstopil in sklep o imenovanju Mire Husjak, kot članice nadzornega odbora Občine Ljutomer.

Sprejeli so tudi ugotovitveni sklep o prenehanju mandata Franju Kalovčecu v odboru za gospodarstvu in turizem, odboru za finance in komisiji za vloge in pritožbe ter prenehanju mandata Mire Husjak v odboru za gospodarstvu in turizem. V odbor za gospodarstvu in turizem so tako imenovali Roberta Štefaneca in Damjana Bogdana, slednji pa je bil imenovan še v odbor za finance in komisijo za vloge in pritožbe.

Med drugim so sprejeli še Načrt ravnanja s stvarnim premoženjem občine Ljutomer za leto 2020, Sklep o potrditvi podrobnejše programske zasnove glasila novičke Občine Ljutomer ter Predlog letnega programa športa v občini Ljutomer za leto 2020. Celotno sejo pa si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.02.2020 ob 16:08 lotmeržanar. gost

      Jao sramota kaj dela ta občinski svet. Bolj poslušaš bol ti gre na bruhanje. K proračunu občine je samo 1. amandma (dopolnilo.) in ker je všečen vendar tudi učinkovit ga vsi podprejo. Vse lepo in prav vendar pa celo nadaljevanje seje nekaterim neda miru in se ukvarjajo z tem amandmajem. zakaj so ga potem podprli,če nevejo kako ga izvajati? Podžupan ima samo idejo o zadrugi drugih idej pa nezna si niti razložit niti neve kaj z njimi. Koalicija proti olgi pa se vidi kako je trdna samo da so dobili kar so določeni želeli in že glasujejo za. Kaj volilci aše jim boste naprej zaupali da vas barvajo z floskolami. spoštujem pa svetnike ki so glasovali proti ker so rez ljudje za katere lahko rečemo (mož beseda), take bom podprl na naslednjih volitvah ne pa tistih ki gledajo samo za svojo rit.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.02.2020 ob 8:48 Odgovor Lotmeržanarju gost

      Ene pač boli, da so se zmenili. Jim očitno bolj paše kreganje in cepetanje na mestu.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.02.2020 ob 12:24 gost gost

      Opozicija razglašena. Eni podpirajo proračun, drugi proti, tretji ne vejo zakaj so tam in se rajši vzdržijo. Da o razpravah ne govorimo... Ena sama žalost.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.