https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Nova KBM prevzela Abanko

05.02.2020 ob 14:00  

Danes je banka Nova KBM zaključila prevzem celotnega deleža Abanke in državi plačala dobrih 444 milijonov evrov kupnine.


Slovenski državni holding (SDH) je pogodbo o prodaji 100-odstotnega državnega deleža v Abanki z Novo KBM sklenil 20. junija lani, zaključek posla pa je bil vezan na izpolnitev določenih pogojev, ki so bili v obdobju po sklenitvi prodajne pogodbe v celoti izpolnjeni, so sporočili iz Nove KBM.

Začetki Abanke segajo v leto 1955, v last države pa je prešla ob sanaciji bank konec leta 2013. Agencija za varstvo konkurence je zeleno luč za prevzem prižgala decembra lani, 30. januarja. Letos je Nova KBM, ki je kot prva od saniranih bank prešla v zasebne roke, v lastništvo investicijskega sklada Appolo (aprila 2016), dobila dovoljenje še od Evropske centralne banke.

Druga in tretja banka po velikosti skupaj obvladujeta približno 22,5 odstotka slovenskega trga, s tem sta precej blizu NLB, ki ima po podatkih za leto 2018 v Sloveniji 22,7-odstotni tržni delež. Banki imata skupaj zaposlenih okoli 2300 ljudi v okoli stotih poslovalnicah ter še 330 poštnih okenc Nove KBM, kjer se opravljajo tudi bančne storitve.

Z združitvijo se bilančna vsota Nove KBM in Abanke dviguje na približno 8,7 milijarde evrov. To je zelo blizu NLB z 8,8-milijardno bilančno vsoto.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.02.2020 ob 19:33 gost

      Najprej v banke vložiti milijone evrov, potem jih pa za drobiž prodati privatnikom. O ti sveta preproščina.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.02.2020 ob 20:56 gost gost

        Hoteli so verjetno zapisati, da je investicijskega sklada Appolo prevzel Abanko in to za drobiž naprav vloženim sredstvom ?!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.