https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se ta vikend dogaja v Pomurju

07.02.2020 ob 12:50  

Ta konec tedna bo v Pomurju zelo pestro. Zvrstili se bodo številni dogodki in prireditve ob slovenskem kulturnem prazniku. Za vas smo jih nekaj izbrali in izpostavili kam se lahko odpravite.


Dogodki v petek:

Občina Moravske Toplice vas v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Tešanovci vabi na osrednjo občinsko prireditev ob kulturnem prazniku, ki bo ob 16. uri v Vaško-gasilskem domu Tešanovci. V kulturnem programu bodo sodelovali KTD Male Rijtar Tešanovci, Lirika - vokalna skupina, Nikola Prelič, Žan Bencik, Žiga Čarni, Maja Ošlaj, Mirjana Mutvar in Sašo Kojek. Slavnosti govornik bo Franc Cipot.

Ob 17. uri bo v Domu Kulture Razkrižje občinska proslava ob slovenskem kulturnem prazniku. Kulturni program pripravlja Osnovna šola Janeza Kuharja Razkrižje v sodelovanju z Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer, umetniški oddelek, smer gledališče. Slavnostni govornik bo igralec, dramatik in režiser Gregor Čušin.

V MIKKovem klubskem prostoru bo od 18. ure naprej potekal družabni večer, kjer boste lahko igrali nove namizne igre, ki so na voljo v MIKKu. Igre, ki so na voljo, so sledeče: -Ohanami, -The Game, -The Mind, -Illusion, -Catan - osnovna igra, -Catan - vzpon inkov, -Cash´n´Guns, -Civilization: A New Dawn. Pridite in se podružite, kako družabno igro, ki bi jo želeli predstaviti, pa lahko prinesete seveda tudi s seboj.

V Kocbekovo dvorano v Svetem Juriju ob Ščavnici ob 19.30 prihaja najbolj pikantna in zabavna duokomedija za odrasle – Razočarana gospodinja pri seksologu. Razvpiti seksolog Roman Vodeb in Monika Jekler bosta nastopila v komediji, v kateri boste videli najboljšo plesno točko kadarkoli, prikaz prave hipnoze in se nasmejali do solz. Predstava, v kateri boste izvedeli: Zakaj dimnikar prinaša srečo (ampak samo ženskam), vse o seksu, denarju in partnerskih odnosih, kdaj so ženske najbolj pohotne in kdaj moški, zakaj črna mačka prinaša nesrečo in še mnogo mnogo več...

V soboto:

Ljubitelji čokolade in čokoladnih slaščic vabljeni na najbolj čokoladni dogodek v Pomurju – Čokoladni vikend Dvorec Rakičan, ki bo v soboto in nedeljo od 13. do 18. ure, v Dvorcu Rakičan. V soboto bo dan posvečen kulturnemu prazniku, v nedeljo pa bodo z mislimi pri valentinovem. Da bo ta praznični vikend res poseben, pripeljite s seboj še svojo družino in prijatelje ter se skupaj prepustite razvajanju brbončic. Za najmlajše ljubitelje čokolade Center za družine Murska Sobota od 13. do 17. ure pripravlja čokoladno animacijo, ki bo poleg ustvarjalnih delavnic in iger vključevala tudi poslikavo obraza. Vljudno vabljeni vsi ljubitelji čokolade. Vstopnine ni.

Ob kulturnem prazniku vas med 9. in 17. uro vabijo v Pomurski muzej Murska Sobota. Lahko si brezplačno ogledate tri razstave: Stalno razstavo Med preteklostjo in prihodnostjo, Občasno razstavo 100 dejstev o Prekmurju in Gostujočo razstavo Obtičali v Šanghaju. Ob 15. uri vabijo še na brezplačno družinsko delavnico Izberi si dejstvo o Prekmurju in ga odtisni.

V Galeriji Murska Sobota vas med 9. in 17. uro vabijo, da si brezplačno ogledate novi razstavi Aleksandra Vukana (velika galerija) in Natalije Šeruga Golob (mala galerija). Kustosi bodo na voljo za krajša individualna vodstva, med 10. in 12. uro pa lahko na brezplačno likovno ustvarjalnico pripeljete tudi svoje otroke, vnuke ali prijatelje.

Društva iz Tešanovec pri Moravskih Toplicah bodo na sam dan slovenskega kulturnega praznika organizirala tradicionalni, 17. Prešernov pohod. Vsako leto se z več kot 250 ljubitelji hoje iz vse Slovenije na okrog 12 km dolgi progi, speljani okrog te tipične obcestne panonske vasice in na vinorodni Jelovškov breg nad Tešanovci, prične ob 10. uri pred tamkajšnjim vaško-gasilskim domom. Kot je že tradicija, bo dodana vrednost pohoda na Jelovškovem bregu kratka proslava v čast našemu največjemu pesniku Francetu Prešernu. Čisto spontano jo z recitali, pesmimi in drugimi točkami vsako leto pripravijo pohodniki sami. Za okrepčilo med potjo bo poskrbljeno. Ob vrnitvi na štartno mesto bo vsak udeleženec deležen toplega obroka, nekateri posamezniki in skupine pa tudi praktičnih nagrad.Po malici se bo nadaljeval kulturni program s slovensko Zdravljico za začetek, v nadaljevanju pa bo vsem zbranim že po tradiciji družbo delal ansambel Duo Nostalgija (Tešanovski Mišo Kovač).

PGD Prosečka vas in Oldtimer klub Abraham v Prosečki vasi ob 11. uri organizirata tekmovanje v hitrostnem žaganju in metu motorne žage.

V Grajski dvorani dvorca Rakičan bo med 13. in 18. uro potekal grajski sejem čezmejne Ceste gradov »KULTURA NA GRADU«. Podajte se na zanimivo odkrivanje – spoznajte lastnike oziroma upravljavce zgodovinskih spomenikov, ki so obenem tudi umetniška in kulturna prizorišča ter turistične atrakcije. Odkrijte nove počitniške in izletniške cilje, zanimivo turistično ponudbo, vzpostavite nove poslovne stike ali se preprosto podajte na zanimivo popotovanje po obmejnem območju med Slovenijo in Avstrijo. Predstavljeni bodo gradovi: Rakičan, Grad, Slovenska Bistrica, Ptuj, Ormož, Velika Nedelja, Negova, Güssing, Kornberg, Aichberg, Herberstein in mnogi drugi. Za posebno kulinarično presenečenje bo poskrbel Vulcano Schinkenmanufaktur iz avstrijske štajerske. Dogodek bodo popestrili tudi različni ponudniki čokolade in čokoladnih slaščic. Otroci pa bodo lahko uživali ob ustvarjalnih delavnicah in različnih igrah ter jahanju grajskih konj. Vstopnine ni.

V Kulturni dvorani v Puconcih bo ob 18. uri v organizaciji ZKTD Občine Puconci in Občine Puconci prireditev »Praznik kulture« ob slovenskem kulturnem prazniku. V okviru programa se bodo predstavili udeleženci javnega natečaja poezije »Pesem moja je posoda tvojega imena«. Slavnostni govornik bo pisatelj in pesnik Robert Titan Felix.

V MIKKu se bo od 22. ure naprej odvijala »Kulturna Hip Hop praksa« na kateri bo nastopil Vazz z bandom in hip hop dvojec Žena in Janči. Mark Jacob Cavazza - Vazz je z 20 leti najmlajši član Wudisbana. V preteklem letu (2018) je izdal svoj prvenec, Individuum. Strnjeno celoto alteregov, ki so ga skozi obdobja odraščanja spremljali in izoblikovali. Lani jeseni (2019, November) je izdal drugi album Jacob, ki mu je v novem letu dodatno zapakiral tri nove pesmi v Delux verzijo albuma. Žena in Janči sta ljubljanski hip hop dvojec, ki z raznolikim stilom in spretnim rimokleparstvom svoji imeni pridno uveljavljata na slovenski rap sceni.

V nedeljo:

Konjeniški center Dvorec Rakičan, bo v sklopu Čokoladnega vikenda v dvorcu Rakičan, ob lepem vremenu v soboto in nedeljo med 14. in 16. uro nudil možnost jahanja za otroke. V nedeljo med 13.30 in 15. uro bo organizirana tudi vožnja s kočijo v okolici Dvorca Rakičan.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.02.2020 ob 15:57 gost

      Žaganje , hitro žaganje ! Tole bo za vas Kulturni praznik!? Vij v tiston dejli goričkoga ste tak nej za drujgo samo žagajte pa bojte nažagani do konca življenja. Nega von pomouči!!!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.