https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dvorec Rakičan v znamenju čokolade in kulture

Rakičan, 08.02.2020 ob 16:00  

V dvorcu Rakičan danes in jutri, 9. februarja, od 13. do 18. ure, poteka Čokoladni vikend. Kulinarično-družabni dogodek vsebuje predstavitev, degustacijo in prodajo domačih čokolad in čokoladnih izdelkov, pa tudi bogat spremljevalni program za najmlajše ljubitelje čokolade. Na slovenski kulturni praznik pa istočasno  poteka »KULTURA NA GRADU,« na katerem se predstavljajo gradovi.

Čokoladni vikend

Današnji dan je posvečen kulturnemu prazniku, pesniku Francetu Prešernu in omamnim čokoladnim dobrotam, s katerimi obiskovalce razvajajo številni ponudniki.

V nedeljo, 9. februarja, bodo z mislimi pri valentinovem, zato bo Čokoladni vikend v dvorcu Rakičan med drugim tudi odlična priložnost za nakup daril, ki jih boste ob prazniku zaljubljenih podarili najdražjim.

 

Delavnice za najmlajše

Za najmlajše ljubitelje čokolade je Center za družine Murska Sobota od 13. do 17. ure pripravil čokoladno animacijo, ki poleg ustvarjalnih delavnic in iger vključuje tudi poslikavo obraza.

Obiskovalci lahko med drugim izbirajo med čokoladami: Posestvo Passero (Posestvo Passero), Medičarstvo Gregor Celec (Medičarstvo Celec), Hiša Tara (Hiša Tara), Čokoladnica Kunej (Hiša trt, vina in čokolade Kunej), Martisan čokolada (Martisan Čokolada) in Dolce Amore (Dolce Amore).

  

Mladi iz Mladinskega centra Risko so pripravili različne aktivnosti, med drugim so razveselili najmlajše z maskoto Riskom.

Jahanja za otroke in vožnja s kočijo

Konjeniški center Dvorec Rakičan danes, 8. in v nedeljo, 9. februarja, med 14. in 16. uro nudi možnost jahanja za otroke.

V nedeljo, 9. februarja, med 13.30 in 15. uro bo organizirana tudi vožnja s kočijo v okolici Dvorca Rakičan (cena za odraslega znaša 5,00 €, za otroke do 12. leta je zastonj).

Kultura na gradu

Danes v Grajski dvorani dvorca Rakičan, prav tako poteka grajski sejem čezmejne Ceste gradov »KULTURA NA GRADU,« na katerem se predstavljajo gradovi: Grad, Slovenska Bistrica, Ptuj, Ormož, Velika Nedelja, Negova, Güssing, Kornberg, Aichberg, Herberstein in dvorec Rakičan.

Obiskovalci lahko odkrivajo – spoznajo lastnike oz. upravljavce zgodovinskih spomenikov, ki so obenem tudi umetniška in kulturna prizorišča ter turistične atrakcije.

Za posebno kulinarično presenečenje je poskrbel Vulcano Schinkenmanufaktur iz avstrijske štajerske. 

Čezmejna Cesta gradov nastaja v okviru projekta Castle Road – Vzpostavitev trajnostnega institucionalnega sodelovanja gradov in dvorcev za razvijanje ter trženje skupnih čezmejnih ponudb in povezuje 36 slovenskih in avstrijskih gradov, dvorcev in obrambnih utrdb. Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije in Evropskega sklada za regionalni razvoj, v sklopu Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.