https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Drevoredu med Melinci in Gornjo Bistrico so šteti dnevi

Melinci, 12.02.2020 ob 6:00  

Znamenitega drevoreda med Melinci in Gornjo Bistrico kmalu ne bo več. Zaradi starosti dreves in kolesarske steze, ki se bo tam gradila v prihodnje, bodo odstranili vsa drevesa.

Te dni lastniki zemljišč ob cesti Melinci – Gornja Bistrica podirajo drevesa, ki stojijo ob njihovih parcelah. Za večjo varnost izvedbe del bo Občina Beltinci omenjeno cesto zaprla, in sicer od petka 14. februarja od 8.30 do nedelje 16. februarja do 12. ure ter od petka 21. februarja od 8.30 do nedelje 23. februarja do 12. ure.

Drevored je potrebno odstraniti, saj so drevesa zaradi svoje starosti nevarna, številna so namreč povsem votla. V prihodnje pa bosta Občina Beltinci in Občina Črenšovci tam tudi pričeli z izgradnjo kolesarske steze Dokležovje – Ižakovci – Melinci – Gornja Bistrica.

Kot so zapisali pri KS Melinci bodo po končani gradnji kolesarske steze tam zasadili nova drevesa.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.02.2020 ob 6:34 jao gost

      Vupan ka resan na obej stranej nadomestijo z isto drevesno vrsto, ka nede opet kakih čudnih zgodb kak to zna v beltincaj bite

      19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.02.2020 ob 7:51 PODARJENI TOPOLI gost

      Pri podiranju teh topolov spet ena cvetka občine Beltinci ZAKAJ ? Topoli rastejo na delu zemljišča kjer je tudi občinska cesta, po preverjenih katastrskih podatkih RASEJO (SO RASLI) NA ZEMLJIŠČU KI JE V LAST OBČINE BELTINCI. Namesto, da bi občina izvedla zakonito prodajo - licitacijo teh topolov, so te topole BREZPLAČNO prepustili v sečnjo lastnikom njiv, ki mejijo na topole namesto da bi tu kaj zaslužili. Tako so do zastonj kurjave prišli samo nekateri privilegiranci ostali so se lahko obrisali pod nosom za zastonj kurjavo. ALI JE KOMU JASNO KAKO LAHKO OBČINA NAREDI KAJ TAKEGA ??????

      21 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.02.2020 ob 12:54 gost gost

        ne jokaj za topolom, kot drvami za kurjavo. Očitno ne poznaš kurilen vrednosti. Na dražbi bi bila cena enaka nič oz. bi zaslužili, toliko da ne bi prokrili stroškov. p.s. pravilno da si odpeljejo ljudje, ki imajo zraven njivo. Ni dodeljno nekumu x po želji župana, ampak kmetom ki so mejaši. Ni bit nevoščljiv za topol. ni to hrast ali akacija.

        23 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.02.2020 ob 11:45 gost

      Tole drevo nič ne velja! Teško ga je nacepat! če pa vse tole sešteješ , boljše da si dobra drva kupiš in ti pripeljejo na dom! Z tem imaš samo stroške!!!!

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.02.2020 ob 17:47 ZA GOST OB 12:45 gost

        PODARJENI TOPOLI POSLUŠAJ TI KI NE JOČEŠ ZA TOPOLI ne piši prosim več norije in ne zavajaj nismo vsi tako nori kot ti misliš. Na spletni strani Gozdnega gospodarstva Slovenije imaš cenik za vse vrste lesa URADNA CENA TOPOLA JE OD 35 EUR/m3 najslabši les, pa do 80 EUR/m3 najboljši les topola in to je za tebe cena enaka nič. Kako pa veš, da na licitaciji ne bi bilo zanimanja saj je sploh ni bilo. Ne gre za nobeno nevoščljivost, ker me sploh ne zanimajo ti topoli, ampak gre za GOSPODARNO RAVNANJE Z OBČINSKIM PREMOŽENJEM.

        4 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.02.2020 ob 19:33 gost

        ti ki bi rad imel drazbo za topole, ki so bili ze votli in naredil gospodarno ravnanje. ali si zelen ali ne poznas ekonomije. tukaj kvecjemu gre za gospodarno ravnanje z obcinskim lesom in ne denarjem, ker niso delili obcinski denar. Ce bi kaj slucajno zasluzili in bi potem obcina porabila ta denar za nemunost, takrat bi govorili o negospodarni porabi obcinskega denarja. pojmi. Cenik ki ga navajas je verjetno za drva, brez stroskov dela, razreza, prevoza in podiranja. vse to odstej in si na nicli. kdo bo pa kupil veje? si ze kdaj kuril in se grel na topol? ne, ker potem bi vedel, da toplote ni nobene, ostane ti samo pepel. ne zanimajo te topoli, potem ne vem zakaj bi naj bila drazba? da bi si domaci ljudje visali ceno. ocitno je obcina bogata, in naj izlorisca lastne obcane. Kaj je bolj gospodarno kot da pomagas ljudem iz domace obcine. na drazbi bi bili kupci od vsepovsod. ce je to bilo cca 20m3 drv po srednji ceni 45 evrov bi to bilo 900 evrov. vau, obcina bi obogatela, domacini teh vasi bi bili pa nezadovoljni. ni vse v denarju. ocitno se nikoli nisi dal napitnine.

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.02.2020 ob 11:47 gost

      Iz tega veja narediti podtaknjence! tisti te zrastejo za deset let.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.02.2020 ob 21:07 ZA GOST OB 19:33 gost

        PODARJENI TOPOLI - ZADNJIČ V tvojem pisanju je točno 30 slovničnih napak, vidi se da ne znaš pisati šumnikov, zato te prosim ne komentiraj zadev v katere se ne razumeš, ker se sramotiš. Nimaš pojma kako se izračuna m3 lesa. Ne veš kaj vse spada pod občinsko premoženje - naj te podučijo. Cenik si nisem izmislil jaz ampak je javno dostopen vsakemu na spletu, ki je seveda računalniško pismen. Lepo je če občina pomaga svojim občanom, to celo mora saj je to njeno poslanstvo AMPAK NE SAMO NEKATERIM AMPAK VSEM ENAKO Ker prihajam iz gozdarske stroke, ti pa to moram napisati: Ob cesti Melinci - G. Bistrica je bilo točno 40 topolov, vsak topol da približno 15 m3 drv (po izračunu, debelina višina) 40 x 15 m3 si pa verjetno veš izračunati sam. Konec debate s tabo, škoda časa. dip. inž. gozdarstva XY

        1 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.02.2020 ob 22:26 gost

        ni nobenih napak, ampak obstajajo tudi tipkovnice brez sumnikov, zal ali na sreco. drugic nismo pri slovenscini in spisu, da bi se ocenjevali. to so komentarji. predvidem, da se ustno izrazas v knjizni slovenscini, brez napak?. Ocitno ni toliko napak, ker se da odgovarjat. glede m3 lesa je bilo zapisano cca, kar pomeni zgolj kot primer. glede m3 lahko da imas prav, ne vem, vendar se vedno gre za les, s katerim si noben ne zeli kurit, razen ce je zunaj 15 stopinj. Ce ne ves VELIKE tiskane crke na netu pomenijo, da se deres, malo bontona bi pricakoval od inzenirja. razen ce tega ne ves, je opravicljivo. Tisti cenik je bolj tako, uradno, trg pa pove realno ceno, se vrba ima preveliko ceno na tistem ceniku in koliko ljudi bo kupilo vrbo za drva? ce jo podaris noben noce vzeti. Obcina je v tem primeru pomagal vsem enako, vsem enako, ki imajo tam njivo. med neenakimi ni mogoce enako deliti. kaj si bo nekdo ki zivi v tej obcini v bloku pomagal s topol drvami. mogoce sploh nima zage. on rabi drugacno pomoc. p.s. ne se jezit, je samo debata. p.s. ne jokaj za drvami iz topola, niso sla v nic.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.02.2020 ob 13:34 Zdravo gost

      Bedaki! Daleč najlepši drevored je to bil! Vse treba uničiti ka te si žepke punili!!

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.02.2020 ob 16:34 Pa jebemo sunce gost

      Kelkokrat san tan vgojdno markojco gor na te topole nasluno .

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.02.2020 ob 21:19 Lendavski nadvojvoda gost

        Markojca pa je vsen razglasila ka kile pa salo maš,pimplek ti pa nej vstanu.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.02.2020 ob 16:37 gost

      Ta drevored je bil smrtno nevaren za tiste kateri so se po tej cesti vozili posebno v vetrovnem vremenu

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.02.2020 ob 18:12 gost

      Tij si naslanjal lejko samo srno ,pa ta bi ti ušla! Tij ki pa mijsliš ,da tak topol ima dobro ceno ,pa mislim da nimaš blage veze o lesu topolu, ki nima nobene vrednosti ,če sešteješ stroške podiranja in pospravljanja! Če bi mi to nekdo pripelal domov ,bi ga sodno preganjal!!!! Žal pa morajo oditi ,ker je že skrajni čas in delala se bo kolesarska steza!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.02.2020 ob 19:57 gost

      Škoda tega lepega drevoreda, ki je bil v ponos ljudem iz Melinec in Gornje Bistrice, ter znan ljudem iz drugih krajev doma in v tujini. Res si želimo, da se zasadijo nova drevesa.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.