https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Gornji Radgoni bodo zgradili večnamensko športno dvorano

Gornja Radgona, 12.02.2020 ob 13:30  

Danes, 12. februarja, je v prostorih Osnovne šole Gornja Radgona potekala novinarska konferenca in slavnostni podpis gradbene pogodbe o izgradnji večnamenske dvorane, ki bo zgrajena ob sami šoli.


Župan Občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko in izvajalec del GDO, gradnja, dom, okolje, d.o.o., Igor Klemenčič sta slavnostno podpisala Gradbeno pogodbo o izgradnji prepotrebne večnamenske športne dvorane ob OŠ Gornja Radgona.

»Končno, po več desetletjih želja, hotenj, iskanj možnosti in variant, vloženemu delu in trudu, ubiramo prvi korak k dejanski izgradnji nove večnamenske športne dvorane v Gornji Radgoni«, je povedal župan.

Nova dvorana se bo zgradila tik ob obstoječi telovadnici OŠ Gornja Radgona, ter bo zadovoljevala standarde in normative šolskega športa ter predvsem po površinah, standarde in normative za 1. državno ligo naslednjih športov: rokomet, odbojka, futsal in košarka. Poleg omenjenih, pa se bodo lahko izvajale tudi druge športne panoge. Postavljena bo tudi plezalna steza, predvidene so tribune s 530 sedeži.

Tudi obstoječa telovadnica se bo rekonstruirala za potrebe spremljajočih prostorov nove dvorane, saj so v njej načrtovani prostori kabinetov za učitelje športne vzgoje, manjša telovadnica za drobnozrnate vsebine, fitnes in ostali spremljajoči prostori, kot so skladišča opreme, slačilnice, sanitarije in tuširnice.

Kot je dejal ravnatelj OŠ Gornja Radgona, Dejan Kokol, je slednja telovadnica dotrajana in ne omogoča kvalitetne izvedbe športnih aktivnosti, poleg tega pa sam hrup, ki se močno sliši iz telovadnice, moti pouk in vpliva na zdravje. Nova dvorana bo omogočala športne aktivnosti hkrati trem šolskim skupinam in kvaliteten pouk.

V njej pa bodo lahko potekali tudi večji dogodki in proslave, ki se zdaj izvajajo v avli šole, ki pa je za te dejavnosti mnogokrat neustrezna in premajhna. Sedaj je na šoli 560 učencev, tudi samo število prebivalcev v občini narašča. Gornja Radgona pa ima tudi bogato rokometno tradicijo, ki pa za nadaljnji razvoj za to nima ustreznega prostora.

Površina večnamenske športne dvorane (novogradnja) znaša 1.429,30 m2, površina rekonstruirane obstoječe šolske telovadnice, kjer bodo spremljajoči prostori nove dvorane - v dveh etažah pa znaša 1.562,36 m2 - skupaj torej 2.991,66 m2.

Občina je poleg lastnih finančnih sredstev v proračunih za investicijo že dodatno pridobila nepovratna sredstva Eko Sklada za nepovratne finančne spodbude, v višini 494.880,91 EUR. Vseskozi se iščejo dodatni viri sofinanciranja, tako se trenutno čaka odločitev o prijavi na razpis Eko sklada za rekonstrukcije (obstoječe telovadnice), investicija je bila prijavljena tudi na razpis Fundacije za šport, trenutno pa je odprt razpis Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za sofinanciranje investicij v novogradnje športnih dvoran v letu 2020, na katerega se bodo tudi prijavili.

Z danes podpisano pogodbo izvajalec prevzema v izvedbo gradbena dela, v višini 3,667.717,88 z DDV, po naslednjem terminskem planu:

  • 1. faza – izgradnja nove večnamenske dvorane:  maj 2020 – junij 2021
  • 2. faza – celovita rekonstrukcija obstoječe šolske telovadnice:  junij 2021 – junij 2022

Okvirna projektantska vrednost celotne investicije znaša cca. 4,5 mio EUR. Realna in bolj točna ocena vrednosti celotne investicije bo lahko podana šele po izvedenem javnem naročilu za gradbeni nadzor in javnem naročilu za športno opremo, ki sledi v tem letu (3. faza izvajanja investicije).

Izvajanje celotne investicije gradnje dvorane je predvideno v letih 2020, 2021, skrajni rok dokončanja je mesec junij 2022. Glavni gradbeni zamah je načrtovan za leto 2021. Kot je dejal župan bo temeljni kamen položen takrat, ko bodo dobili odločbo z Ministrstva za šolstvo, predvidoma nekje maja/junija 2020. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.02.2020 ob 15:14 AJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      No, lepo. Končno tudi Radgona do spodobne dvorane.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.02.2020 ob 15:21 gost

        Za približno enak denar bo Radgona imela sodobno športno dvorano, Sobota pa tlakovano neko ulico, ki jo bo Polanič za pet let zopet obnavljal. Jevšek pakuj kufre.

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.