https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Z novim koronavirusom okužena prva Slovenca

20.2.2020  

Na Ministrstvu za zunanje zadeve so danes potrdili, da sta med okuženimi z novim koronavirusom na ladji za križarjenje Diamond Princess tudi dva slovenska državljana.


Pred obalo Japonske je v karanteni ladja za križarjenje, na kateri je bilo okoli 3.700 potnikov, med njimi tudi šest slovenskih državljanov. Po poročanju RTV Slovenija sta med okuženimi z novim koronavirusom tudi dva slovenska potnika, ki se zdravita v bolnišnici na Japonskem.

Okužena slovenska potnika sta po poročanju NIJZ zaenkrat brez simptomov in nista zbolela za boleznijo covid-19, sta pa bila po potrditvi okužbe premeščena v bolnišnico.

Dva potnika, med ostalimi štirimi, še čakata rezultate testiranja, druga dva potnika pa sta že pristala na Brniku, kjer sta bila pregledana in testirana po postopkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje, njuni izvidi so bili negativni. Ministrstvo za zdravje je trenutno potrdilo, da sta potnika v Sloveniji sedaj še v 14-dnevni karanteni, ki ju zavezuje, da bivata na domu.

Maja Sočan z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je na današnji novinarski konferenci dejala, da noben od teh potnikov, ki sta se vrnila v Slovenijo, ne predstavlja nobene nevarnosti za nikogar. "Vseeno pa moramo sprejeti nekatere previdnostne ukrepe, zato bosta 14 dni v izolaciji."

Na ladji Diamond Princess so doslej potrdili 621 okužb z virusom, japonski mediji danes poročajo, da sta na ladji umrla dva potnika.

Novi koronavirus je na Kitajskem po zadnjih podatkih zahteval več kot 2000 smrtnih žrtev, več kot 74.000 ljudi je okuženih. Do zdaj so zunaj celinske Kitajske potrdili smrtne primere v Franciji, na Japonskem, Filipinih in v Hongkongu.

*Foto: nytimespost.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.02.2020 ob 13:59 gost

      Naj tam ostaneta in se v Slovenijo nikoli več ne vrneta. Veliko bolezni v Slovenijo prinesejo ljudje, ki imajo preveč denarja in iz dolgočasja potujejo po svetu. Pa ne mi zdaj o nekih človeških pravicah, da imajo pravico do tega. Jaz imam tudi človeško pravico, da ne zbolim in umrem zaradi bedastih ljudi.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.02.2020 ob 16:22 gost

      se pravi virus je prišel v slovenijo, zdaj pa čakajmo

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.02.2020 ob 16:25 gost

      TAKIM LJUDEM BI BILO POTREBNO PREPOVEDATI VSTOP V SLOVENIJO. BANDA RAZVAJENA, KI PRINAŠA S SABO BOLEZNI.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.02.2020 ob 17:58 Bnes gost

      Gotovi smo. 🤨

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.02.2020 ob 19:21 gost

      nič se vam ni po trebno bat,bo JJ to uredil,noben komunistični virus nas ne bo napadal

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.02.2020 ob 20:11 gost

      O fak, baje je kronavirus doletel debelega. Zdaj pa smo ga najebali do kraja. Zaj te vidli ge ma bik pizdo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.02.2020 ob 0:16 gost

      minusari,vas je strah zdravila JJ-a..hja no,povedal je da nebo nobenemu levičeru pa komunajzeru prenesel,Df,si dal ti vse te minuse?JJte bo obiskal te je že in ve kje si doma

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2020 ob 9:35 gost

        Vsi moji sosedje in prijatelji vedo kje sem doma. Po tvojih komentarjih se pa vidi tvoja pamet. Kaj ti misliš, da samo jaz ne prenašam tega puklastega in čelavega grebatorja? Vprašaj tiste, ki bodo celo življenje imeli 57 % penzije, kaj si mislijo o njem.

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.