https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Na zimske počitnice tudi pomurski šolarji

24.2.2020  

Na zimske počitnice se zdaj odpravlja druga polovica šolarjev oziroma okoli 116.000 učencev in dijakov, med njimi tudi šolarji iz pomurske regije. Tudi med tokratnimi počitnicami bo poskrbljeno za otroško varstvo. V nekaterih občinah bo za to poskrbljeno v posameznih osnovnih šolah, organizirajo pa ga tudi različni zavodi in organizacije.


Osnovnošolce iz Murske Sobote Pomurski muzej vabi na tridnevne delavnice, ki bodo potekale od torka do četrtka med 10. in 13. uro, in bodo povezane z aktualno razstavo 100 dejstev o Prekmurju. V povezavi z borovim gostüvanjem bodo izdelali pustno masko, pripravili ptičke iz testa, s katerimi so nekdaj krasili ženitovanjski kruh, in ustvarili odtise dejstva po izbiri. Cena je osem evrov.

 

Tudi Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota v času počitnic vabi na dejavnosti za otroke in učence nižjih razredov, in sicer v ponedeljek, 24. februarja, ob 10. uri na igralno urico, v sredo, 26. februarja, ob 16.30 pripravljajo pravljično uro in ustvarjalno delavnico, v petek, 28. februarja, ob 10. uri sledi še ustvarjalna delavnica. Dejavnosti bodo potekale brezplačno v igralnici na mladinskem oddelku.

Hiša Sadeži družbe pa vabi na Zimski počitniški tabor za otroke od 24. do 28. februarja med 9. in 12. uro. Tabor druženja, piljenja ročnih spretnosti in ustvarjanja bo za otroke brezplačen, vendar za lažjo organizacijo dela zbirajo prijave na naslovu hisa-ms@filantropija.org.

Aktivne zimske počitnice organizira tudi Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota skupaj z mentorji iz športnih društev. V času od 24. do 28. februarja bo na Osnovni šoli III, med 8.30 in 13.30 športno obarvan program.  Delavnice so primerne za otroke med 7. in 10. letom starosti, ter so za udeležene otroke brezplačne.

Otroci bodo spoznali različne športe, tako jih v petih dneh čakajo raznolike športne aktivnosti: atletska abeceda, štafetne igre, igre z žogo, miselne igre, ples (zumba) in karaoke, odbojka, hokej na travi (dvoranski hokej, učenje sprejemanja in udarjanja s hokejsko palico), gimnastični poligon, tek (tekalne in družaben igre). Spoznali bodo tudi borilne veščine: boks, judo, rokoborbo in kickboks.

Foto: arhiv Pomurec

V Mladinskem centru Gornja Radgona pa 25. in 26. februarja med 10. in 16. uro organizirajo ustvarjalne počitniške delavnice, kjer bo potekala stenska poslikava.

 

Previdno na smučiščih

Tateden bodo policisti na smučiščih, kjer je takrat več ljudi kot običajno, poostreno nadzirali spoštovanje predpisov. S tem želijo zagotoviti večjo varnost, zlasti otrok, in preprečiti nepotrebne poškodbe. Skrb za varnost na smučišču mora biti na prvem mestu, opozarjajo tako policisti kot zdravniki.

Šolarji, ki bodo na počitnicah prihodnji teden, bodo v šolske klopi znova sedli v ponedeljek, 2. marca, naslednje počitnice pa jih čakajo v maju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.