https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

V Splošni bolnišnici Murska Sobota do nadaljnjega popolna prepoved obiskov

Murska Sobota, 6.3.2020  

Tudi v Splošni bolnišnici Murska Sobota za omejitev možnosti širjenja okužbe z novim koronavirusom uvajajo dodatne zaščitne ukrepe. Med drugim so prepovedali obiske vseh bolnikov in poslovne obiske ter uredili vstopne točke za naročene ambulantne obravnave.


Naročila in informacije o zdravstvenem stanju hospitaliziranih pacientov lahko svojci dobijo samo na javno objavljenih in dostopnih telefonskih številkah. Vstop v Urgentni center je omejen na eno vstopno točko, in to zgolj za bolnike, ki potrebujejo nujno obravnavo.

Za paciente, naročene na ambulantne obravnave, bodo urejene vstopne točke, ki bodo jasno navedene na območju bolnišnice. Drugi vhodi v bolnišnico bodo do nadaljnjega zaprti. Vstopna točka za bolnike s sumom na okužbo z novim koronavirusom iz Pomurja je sicer Zdravstveni dom Murska Sobota, vendar ne v mestu, ampak v enoti zdravstvenega doma v bolnišnici poleg urgentnega centra v Rakičanu. Za te bolnike bodo poskrbeli v prostorih za izolacijo urgentnega centra.

»Ukrepe uvajamo, da bi čim bolj omejili možnost širjenja okužbe s koronavirusom,« so še sporočili iz bolnišnice. Tamkajšnje vodstvo poziva vse k doslednemu upoštevanju navodil in prosi za razumevanje.

Foto: arhiv Pomurec.com

 

    Fotogalerija