https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Slovenske fakultete odpovedujejo ali prilagajajo pedagoške procese

9.3.2020  

Vse več fakultet zaradi širitve koronavirusa odpoveduje ali prilagaja pedagoški proces.


Na ljubljanski univerzi, točnega seznama fakultet, ki so odpovedale pedagoški proces ali ga nadomestile na drugačne načine, nimajo, saj se podatki spreminjajo iz ure v uro, je pa s spletnih strani fakultet razvidno, da jih je to do zdaj naredilo najmanj sedem.

"Pedagoški proces so do zdaj odpovedale ali prilagodile fakulteta za arhitekturo, kjer so odpovedana vsa predavanja in vaje v prostorih fakultete, ki naj bi jih v največji možni meri nadomestili na daljavo, fakulteta za gradbeništvo in geodezijo, kjer so do 13. marca so odpovedali vse neposredne oblike pedagoškega dela, ki naj bi jih v največji možni meri nadomestili z individualnim študijem. Predavanja in vaje so danes prekinili tudi na fakulteti za strojništvo, v sredo pa naj bi jih nadaljevali v elektronski obliki in preko aplikacije GoToMeeting.

Do petka so odpovedali vse oblike pedagoškega procesa tudi na filozofski fakulteti, ki jih bodo skušali nadomestiti na daljavo. Na medicinski fakulteti do 20. marca ne bodo izvajali določenih oblik pedagoškega dela, ki potekajo zunaj fakultete, pravna fakulteta pa je v tem tednu odpovedala vsa predavanja in vaje, ki naj bi jih nadomestili z individualnim študijem. Nekatere prilagoditve pri predavanjih so opravili tudi na fakulteti za socialno delo, kjer so tudi ukinili vsa srečanja, kjer se zbere več ljudi, ki so v tesnem stiku in niso nujno potrebna za tekoče delovanje," navaja Sta.

Na Univerzi v Mariboru do zdaj predavanj in vaj ni odpovedala nobena od fakultet, so povedali za STA. 

Z Univerze na Primorskem so že v nedeljo sporočili, da so za naslednjih 14 dni, do vključno 20. marca, odpovedali pedagoški proces na vseh članicah univerze, o nadomeščanju pa naj bi fakultete in študente obvestili naknadno.

Na Univerzi Novo mesto, ki združuje štiri fakultete, so do petka odpovedali ves pedagoški proces, govorilne ure za študente in uradne ure pa potekajo izključno po elektronski pošti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.03.2020 ob 20:30 gost gost

      Glede na potrebe imamo preveč fakultet !

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.