https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Številni dogodki odpovedani

14.3.2020  

Zaradi nevarnosti širjenja okužb z novim koronavirusom so številni dogodki in prireditve v Pomurju odpovedani ali prestavljeni. 

Po sprejetju ukrepa, ki v zaprtih prostorih prepoveduje javno zbiranje več kot 100 ljudi, so ta konec tedna tudi v Pomurju odpovedani in prestavljeni številni dogodki in prireditve.

Tako so prestavljeni vsi dogodki v Gledališču Park, napovedani do 25. marca. Dokončno odpovedan je le koncert Mediteranski večer z Erosi in Manco Špik. Vsem, ki so kupili vstopnice pri blagajni Gledališča Park, bodo denar vrnili.

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota so prestavili vse napovedane dogodke do 23. marca 2020. O nadomestnih terminih bomo obvestili na njihovi spletno in Facebook strani.

Odpovedano je tudi več dogodkov v MIKKu: 13. marca MIKKov družabni večer, 14. marca LEGO delavnica-robotika za otroke in Dnevna soba s posluhom: Back to the legendary year of 81, 19. marca Predavanje: Stres, kuga sodobnega časa, 20. marca Odprto obrobje: My 52 in 2019, 21. marca Promocijski koncert: Eyecontact, Dust Collector ter 27. marca MIKKov družabni večer.

Pomurski sejem je odpovedal 31. Mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti MEGRA ter 5. Mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga GREEN, ki bi morala potekati od 25. do 28. marca 2020. Predvidoma bosta bienalna sejma MEGRA in GREEN namesto letos organizirana prihodnje leto v pomladanskem terminu.

Odpovedan oziroma prestavljen je tudi Macho & Mejke Show Vol.5, ki bi moral biti ta petek v Beltincih. O novem terminu bodo obvestili naknadno.

Do preklica omenjenega ukrepa so odpovedane vse prireditve v Gledališki in koncertni dvorani Lendava ter v Sinagogi Lendava. Prav tako ni prireditev v lendavski knjižnici.

Zaradi ukrepa se odpovejo tudi prireditve v spomin na marčno revolucijo in osvobodilni boj na Madžarskem leta 1848/49, ki bi bili: 13. marca 2020 v Lendavi, 14. marca 2020 v Motvarjevcih in Prosenjakovcih ter 15. marca 2020 v Dobrovniku.

Do nadaljnjega so odpovedane vse tekme v Pomurski nogometni ligi. Prav tako so do konca marca odpovedane vse nogometne tekme pod organizacijo Nogometne zveze Slovenije.

Odpovedan oziroma prestavljen za nedoločen čas je tudi 54. mednarodni  turnir v judu za pokal Murske Sobote/9. memorial Antona Tončka Kosa, ki bi moral biti to soboto, 14. marca.

Do nadaljnjega so prekinjena tudi vsa tekmovanja v dvoranski odbojki v okviru OZS. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.03.2020 ob 9:41 Risto Kubura gost

      Pogrešam novice okrog balinarskega kluba Mura!!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.