https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Pahor ob razglasitvi epidemije nagovoril državljane

12.3.2020  

Predsednik republike Borut Pahor je danes ob razglasitvi epidemije v videu nagovoril državljanke in državljane. Celotni nagovor objavljamo spodaj.

»Spoštovane državljanke in državljani.

Znašli smo se v položaju, ko smo zaradi pojava širitve korona virusa še bolj odvisni eden od drugega. Zato si moramo pomagati. Najprej in najbolj si bomo pomagali tako, da bomo dosledno spoštovali navodila in priporočila pristojnih oblasti in služb. Vsi za to poklicani opravljajo zelo zahtevno delo po svojih najboljših močeh. V mojem in našem skupnem imenu jim izrekam veliko hvaležnost.

Naše posebno spoštovanje gre ljudem, ki zagotavljajo, da življenje v teh popolnoma posebnih in spremenjenih okoliščinah vseeno poteka kolikor toliko normalno. Pomagali si bomo tako, da bomo skrbeli zase in za drugega. Pomagali si bomo nenazadnje tudi tako, da smo, kolikor je mogoče, človeško prijazni v vseh okoliščinah. Tovrstne krize preizkušajo človeški značaj. Zdaj moramo vsak zase in vsi skupaj pokazati v nas najboljše in najbolj plemenite vrline. Pogum, srčnost in solidarnost.

Foto: Twitter Borut Pahor

Veliko navodil nam pravi, da si ne segamo v roke, da se ne objemamo, da pazimo na medsebojno razdaljo in podobno. To je potrebno upoštevati. Vendar pa je ves ta moj nagovor namenjen temu, da na vse druge načine ohranimo in okrepimo občutek za skupno in skupnost. Z današnjo razglasitvijo epidemije se aktivirajo vse sile zaščite in reševanja. Vsi napori delovanja države in družbe se usmerijo v obvladovanje nastalih razmer.

Nihče ne ve, koliko časa bomo mi in ves svet potrebovali za okrevanje. Tudi, ko bomo enkrat premagali neposredno nevarnost virusa samega, se bomo soočili z njegovimi posledicami. Ne le Slovenija, cel sodobni svet nima izkušenj s problemom, ki ima toliko neznank in take razsežnosti. Mnoge naše odzive bo treba premisliti povsem na novo. To bo terjalo od nas vse naše znanje, izkušnje, odločnost, modrost, predvsem pa medsebojno spoštovanje in razumevanje. Za naše vsakodnevno ravnanje pa bosta zlasti pomembni mirnost in razsodnost.

Vprašajmo se torej, kaj lahko vsak od nas in vsi skupaj naredimo, da si pomagamo in premagamo težave. Odgovornost do sebe in občutek za skupnost sta zdaj odločilnega pomena. Kot vaš predsednik vas poznam dovolj, da iskreno pravim – težko bo, morda bo celo zelo težko, a skupaj bomo uspeli. Srečno, Slovenija. In sreča je na strani pogumnih.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.03.2020 ob 15:45 gost

      Šminker kje si bil do zdaj????? Kot predsednik države bi se moral prvi oglasiti. Zdaj, ko so drugi uredili vse, si se oglasil. Sram me je, da imam takega predsednika,

      8 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2020 ob 16:04 Ne laži gost

        Točno tak, ge je biu do zdaj govor toga pajaca sploj nemo gor odpejro, rajši man koronavirus kak pa toga poslušati.

        9 10 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.03.2020 ob 21:32 branko gost

      spoštovani prdsednik imamo ukužene ljudi imamo pa tudi neke laboratorije ki bojo našli cepivo al karkoli samo ukazat jim je treba da to naredijo da ne bo samo pamet modrovala.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.03.2020 ob 21:35 gost

      Pozabo je noreti na istgramu

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.03.2020 ob 12:49 legenda gost

      mas prav lepi....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.03.2020 ob 12:53 gost

      KO IMAŠ TAKEGA NARCISOIDA ZA PREDSEDNIKA NE RABIŠ NOBENEGA VIRUSA.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.03.2020 ob 13:06 gost

        Njegov svetovalec pa 83 let stari Petrič, nekdanji predsednik Ustavnega sodišča, ki je zapisal, da je Janša preveč pomemben za slovensko " DEMOKRACIJO ", da bi bil v zaporu. Prava mineštra.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.