https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V evangeličanskih cerkvah in kapelah odpovedana vsa bogoslužja in pobožnosti

12.3.2020  

Vlada Republike Slovenije je v četrtek, 12. 3. 2020 ob 18.uri na predlog NIZJ razglasila epidemijo.

 

"Na podlagi tega Evangeličanska Cerkev v RS obvešča vse vernike ter vernice kakor tudi ostale obiskovalce verskih obredov in sakralnih objektov, da je sprejela naslednje ukrepe:

1. Od jutri, 13. 3. 2020 dalje, odpadejo vsa bogoslužja in pobožnosti v evangeličanskih cerkvah in kapelah. Vernike spodbujamo, da doma berejo Sveto pismo, molijo ali spremljajo radijska ali televizijska bogoslužja. Odredba velja do preklica.

2. Do nadaljnjega se prekine poučevanja verouka, mladinska srečanja ali različne oblike kateheze. Veroukarji, še posebej konfirmandi naj snov predelajo doma skupaj s starši. Poučevanje verouka se bo začelo paralelno s pričetkom pouka v šolah.

3. Pogrebni obredi naj se opravijo v ožjem družinskem krogu na dostojen način, vendar v čim krajši obliki.

4. Vsem vernikom in vernicam svetujemo, da se znakih lažje obolelosti preventivno samoizolirajo ter posvetijo čas molitvi za zdravje bolnikov, zdravstvenega osebja, družinskih članov in čimprejšnji konec epidemije.

5. Cerkve so čez dan lahko odprte, vendar naj služijo osebni pobožnosti. Upošteva naj se tudi 1,5 m oddaljenost med osebami. Cerkev (klopi, kljuke) je potrebno po uporabi dezinficirati. Prav tako naj so v notranjosti na dostopnih in vidnih mestih nameščena razkužila.

6. Vernike, vernice, duhovnike in duhovnice pozivamo, da aktivno spremljajo napotke, ki jih daje NIJZ ali druge zdravstvene institucije in jih upoštevajo."

mag. Leon Novak,
škof Evangeličanske cerkve AV v Sloveniji

Evangeličanska cerkvena občina Bodonca

Zaradi skrbi za zdravje vseh, od danes, 13. 3., pa do preklica, so v Evangeličanski cerkveni občini Bodonci prekinjena bogoslužja in vse ostale aktivnosti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.