https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Iz Zdravstvenega doma Murska Sobota ponoven poziv k doslednemu upoštevanju navodil

Murska Sobota, 13.3.2020  

Iz Zdravstvenega doma Murska Sobota ponovno sporočajo, da so 11. marca 2020, spremenili lokacijo vstopne točke za odvzem brisa pri sumu na okužbo z virusom COVID-I9 za Pomursko regijo (področje, ki ga pokrivajo ZD Murska Sobota, ZD Lendava, ZD Ljutomer in ZD Gornja Radgona).


Skupna vstopna točka v naši regiji je od 11. marca 2020 ZD Murska Sobota, Grajska 24 (prostori bivše Patronažne službe in zabojnik - vhod s Kopališke ulice). »Opažamo, da ljudje sami brez predhodne najave in upoštevanja navodil prihajajo na mesto odvzema brisa. Ponovno pozivamo vse, da se dosledno držijo spodaj navedenih navodil,« sporočajo iz zdravstvenega doma. 

Pacient s sumom na okužbo z virusom COVID-l9 mora najprej kontaktirati lOZ (izbranega osebnega zdravnika) ali dežurno službo, ta kontaktira epidemiologa, ki mu poda nadaljnja navodila.

O napotitvi pacienta na vstopno točko je potrebno le to predhodno obvestiti na telefonsko številko 025123804. Pooblaščena oseba kontaktira napoteno osebo in ji da natančna navodila o načinu in času prihoda na vstopno točko za odvzem brisa v ZD Murska Sobota, Grajska 24.

Po končanem postopku pregleda in odvzema brisa se osebo po odločitvi zdravnika pošlje v domače okolje z navodili do prejema izvida oz. napoti v bolnišnico. Osebe, ki so pozitivne na okužbo s COVID-I9, se obravnava v skladu z epidemiološkimi navodili.

Vse informacije o epidemiji najdete tudi tukaj

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.03.2020 ob 13:49 SELJAK gost

      Koronavirus so nam pripeljali zdravniki - smučarji, ki koristijo 5x letni dopust po 10 dni. Delajo v privat pizdaijah, kar jim je omogočil sedanji novi JANEZ JANŠA LETA 2012,. KER SO SMUČARJI DOKTORI POZIMI NA SNEGU - poleti na morju, da se odmrznejo je LOGIČNO, da nam zdravnikov primanjkuje. Če k temu dodamo druge javne uslužbence, ki nič ne delajo in ubijajo dosado v državah od koder so pripeljali KORONASRANJE je laiku vse jasno. Tako je in to so dejstva, zato spoštovani državljani, RADI IMEJMO DOKTORJE SMUČARJE IN JAVNE USLUŽBENCE SMUČARKE? Saj smo le alpska država, bolezen nam pa ne more do živega. Da jim jebem mater i doktorom????

      16 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.03.2020 ob 18:52 gost

        Dober večer, rada bi Vam zgolj povedala, da tako lahko "po sinfa" naše zdravnike le oseba, ki nima pojma o delu v zdravstvenem sistemu. Mislite da zdravniki živijo preprosto? Jim ni nikoli hudo? Kaj pa to, da so oni odgovorni za zdravje, življenje lastnih pacientov? Kaj pa to, da se celo življenje učijo, ker medicina ni nekaj kar se naučiš v enem tednu?Oni pomagajo s svojim znanjem ljudem. Ja, je res da so bili zdravniki med prvimi okuženimi z coronavirus v Sloveniji. Ampak a mislite da so oni vedeli da so se okužili? Saj se simptomi pojavijo lahko po 4-14dneh in si vseeno v tem času kužen. Vsak od nas je lahko trenutno potencialni prenesalec tega virusa. Problem je v tem, da virusa ne poznamo in ga večina ljudi ne jemlje resno. Mogoče ni nevaren za otroke, mladostnike, osebe srednjih let. Ampak kaj pa naše babice in dedki? Osebe z astmo, osebe s kroničnimi obolenji? Misliti je treba na vsakega človeka, ki je sedaj v nevarnosti. Predvsem te, ki so imunsko šibkejši. Ni važno samo to, da vam ni nič, da vašemu otroku ni nič hudega. Pomislite na to, da bi umrla ena starejša gospa zaradi tega virusa, ker ste odšli čez cesto k njej pred par dnevi vprašat ali ima še kaj mleka, ker je vam doma zmanjkalo. Sedaj šteje le to, da "vsak" upošteva navodila in ostane čim bolj doma.

        14 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.03.2020 ob 15:48 Nitko Hari gost

      Tocno tak....zaj mo pa mi srmaki najebali!!! Če oni nebi tan hodli nebi mi bili tak ogroženi. Školniki so pa isto sranje,tudi oni so med počitnicami po Italiji dopustovali, normalno majo KEŠ!!!

      13 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.03.2020 ob 18:20 Vietnam gost

      Ka se v gausci skoti tau v gosco gleda

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.03.2020 ob 20:23 gost

      Spoštovani Nitko Hari. Kdo ti je pa kriv, da se v šoli nisi učil in zaradi neznanja nisi mogel postati zdravnik ali "školnik" z veliko "keša". V naši državi imamo vsi enake možnosti do znanja in izobrazbe.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.03.2020 ob 23:00 gost

      Kot vidim,vlada omenja nekatere ukrepe ,kateri nekateri državljani že upoštevajo,ne povedo pa tisto kar nas najbolj zanima,zato si poglejte SVETO PISMO in boste vedeli kje boste jutri.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.03.2020 ob 20:39 lopo gost

      Tak je to je istinna one majo denar , z levo roko pa v desne zeb. Ce bili vsi zdravnike ale pa provesote iz ucene , bi bilo drugace . oni so to samo na papire sole pa nimajo l,p opol

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.