https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Madžarska zaprla večino mejnih prehodov v Pomurju, odprta ostajata le dva

13.3.2020  

Republika Madžarska je v sredo napovedala, da bo uvedla nadzor na mejah s Slovenijo in Avstrijo, zdaj pa, svoje napovedi zaostruje. Tako je ponoči zaprla večino mejnih prehodov v Pomurju, na nekaterih že stojijo betonske ovire, odprta ostajata le Dolga vas in Pince.

Na schengenski meji Madžarske s Slovenijo in Avstrijo od danes velja nadzor za zajezitev novega koronavirusa. Med drugim sta zaprti meji v Genterovcih in v lendavskih goricah, betonske ovire so tudi na mejnem prehodu Čepinci – Verica, ki preprečujejo vstop na Madžarsko.

Madžarski varnostni organi v Dolgi vasi izvajajo obsežno kontrolo vozil in izločajo vsa vozila iz Italije, tudi tovorna. Na mejnem prehodu pa že nastajajo zastoji. Odprt je tudi prehod v Pincah, kjer se prav tako izvaja kontrola.

Za tiste, ki prihajajo iz Italije, Kitajske, Južne Koreje ali Irana, že od srede veljala prepoved vstopa v državo. Izjema so madžarski državljani, ki bi morali ob vrnitvi v domovino za 14 dni v karanteno.

Na Madžarskem so zaradi novega koronavirusa v torek uvedli izredne razmere. Od torka opolnoči je ustavljen tudi ves avtobusni in železniški promet s Slovenijo in Avstrijo.

Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.03.2020 ob 11:41 EU BREZ KORISTI gost

      Zdaj se je pokazalo da je EU ko pride do takih zadev ena velika napaka, ker EU ni sposobna sama zavarovati svoje meje to zdaj države same nazaj vzpostavljajo in s tem je EU konec. Samo ogromna skupina politikov in veliki aparat, ki vlečejo velike plače KORISTI OD NJIH PA NOBENE. Vse čim prej razpustiti in rasterati ker niso od nobene koristi. Če vzamemo ZDA ki je tudi skupina večih držav, ampak tam se ve kdo odloča v EU pa nobeden. Zakaj recimo EU ni sprejela take ukrepe kot so jih zdaj ZDA, zato ker je taka organiziranost EU POPOLNOMA BREZ KORISTI in zdaj smo tam kjer smo, da si mora vsaka država sama pomagati in se zanesti izključno na sebe. ZAHTEVAJMO TAKOJŠNJI IZSTOP IZ EU DOKLER JE ŠE ČAS.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.03.2020 ob 13:08 gost pet gost

      Ka se je pa lejko drugoga pričakovalo id Mađarov pa Hrvatov? Tej sploj nebi smeli biti v EU. To se je že večkrat pokazalo.

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.03.2020 ob 13:34 majka gost

      Kdo je vede za KORONAVIRUS PRED NOVIM LETO 2020. Kitajci, ki so ga načtrovano sprožili, so pa seljakom v Evropi in Ameriki sporočili: V BOLNIŠNICAH morajo umreti 80 letniki, ki so že v dosadnem življenju vse dali skoz. Ko jih jebe??. KOT POVDARI GOST NA TELEVIZIJI, ne bom ga omenjal, OBSTAJA PROTI STRUP TEMU SRANJU KORONAVIRUSU, VENDAR GA UPORABLJAMO LE V NUJNIH PRIMERIH, ko ni treba umreti 50 letniku. Torej to zdravstveno Govno in cel svet ve, da se je KORONAVIRUS MOral zgoditi. zakaj, ZATO, KER JE TRAMP in madam Merkel PREKINILA GOSPODARSKE VEZI Z KITAJSKO , export - import ali izvoz uvoz. IN NA VELESILI KOT STA AMERIKA IN EVROPA SE JE KITAJSKA DOBESEDNO POSCALA. Kaj pravite politični govnari, analitiki - ni vas slišat? A je Kitajska povzročila škodo RUSIJI???????????????????????????. kO TO DOKAŽETE, POLITIČNA EVROPSKA SRANJA IN NOVINARI BO SVET ČISTEJŠI, BOLJ ZDRAV IN VI BOSTE UPRAVIČENI DO SVIJIH PLAČ?????. Dokler tega ne dokažete ste v očeh podpovprečnega človeka ENO VELIKO SVETOVNO SRANJE.??????.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.03.2020 ob 17:08 LFL gost

      TELE TVOJA RDEČA VLADA JE SAMO PIZDILA NAJ NAROD NE paničari. Če ne bi bilo JJ bi zda imeli že 500 okuženih.Prepozno PREPOZNO vse zapiramo vsaj za 10 dni ZAMUJAMO. Poglejte HRVATE so vse zablokirali in imajo 23 okuženi , KAJ PA MI. Terajte tega ŠARCA u 3pizde. NESPOSOBNEŽ na celi ćrti. Sedaj pa bo PROBLEM .KER pametni DOKTORI in učitelji prihajajo z DRUŽINAMI iz ITALIJE kjer so bili na smučanju. TO SO TISTI KI VSAKE TOLIKO ČASA ZAHTEVAJO VIŠJE PLAČE. Najbolj šolani so najbolj PRITISNJENI. VSAKEGA PRIJAVITI.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.03.2020 ob 19:49 orban gost

      imamo enega s koronavirusom pa še tega smo izgnali iz države,azanjat neki

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.03.2020 ob 11:31 Lendavski nadvojvoda gost

      Orban ni s tem nič naredil,zdaj,ko se slini z Janšo,sta oba okužena.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.