https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Vrnitev omogočili 276 tovornjakom in dvema avtobusoma

15.3.2020  

Slovenija je s spremljanim nadzorovanim potovanjem prek Slovenije, Hrvaške in drugih tranzitnih držav, do sedaj vrnitev v matične države omogočila 276 tovornim vozilom in dvema avtobusoma. 

Po uspešno izpeljanem prvem konvoju - spremljanem potovanju tovornih vozil iz Italije na Hrvaško - so se prizadevanja za sprostitev čakajočih tovornih vozil pred kontrolnima točkama Vrtojba in Fernetiči na meji z Italijo nadaljevala tudi ponoči, poroča Sta. Do sedmih zjutraj so izvedli osem konvojev. Tri v smeri Madžarske in pet v smeri Hrvaške.

Skupno so do sedaj vrnitev v matične države na ta način omogočili 276 tovornim vozilom in dvema avtobusoma. 204 tovorna vozila in dva avtobusa so iz Slovenije izstopili na Hrvaško, 72 tovornih vozil pa na Madžarsko.

Foto: arhiv Pomurec.com

Kot poroča Sta, je bila podlaga za vrnitev v konvojih po navedbah zunanjega ministrstva diplomatska akcija Slovenije, s katero je pridobila soglasja držav za skupen projekt sodelovanja, da bi zagotovili nadzorovan prehod potnikov in tovornih vozil, ki so zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa obtičala na ozemlju Slovenije in pred mejo z Italijo.

Vstop na Hrvaško je potnikom iz držav, kjer je razširjen koronavirus, dovoljen le ob upoštevanju 14-dnevne karantene.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.