https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Občinski štab Civilne zaščite sprejel dodatne ukrepe

16.3.2020  

Na Mestni občini Murska Sobota se je danes sestal občinski štab Civilne zaščite, ki ga je minuli petek aktiviral župan Jevšek in sprejel dodatne ukrepe za preprečitev posledic ob izbruhu koronavirusa.

Vsem občankam in občanom Mestne občine Murska Sobota sta odslej 24 ur na dan na razpolago dežurni telefonski številki poveljnika Občinskega štaba Civilne zaščite Mestne občine Murska Sobota Stanislava Wolfa: 040 224 877, in strokovnega sodelavca Boža Boharja: 041 773 377.

Glede na spremembo Vlade v uredbi o zagotavljanju otroškega varstva v nujnih primerih, je štab sprejel sklep, da bodo za starše, ki bi varstvo potrebovali, na razpolago prostovoljci iz Vrtca Murska Sobota. Potrebo naj starši javijo na omenjeni telefonski številki.

Glede na dejstvo, da v nekaterih humanitarnih organizacijah delujejo pretežno starejše osebe, ki spadajo v skupino najbolj ogroženih, je župan preko Kluba prekmurskih študentov k sodelovanju z nevladnimi organizacijami pozval študente in dijake. Le-ti lahko svojo pripravljenost prijavijo neposredno humanitarnim organizacijam (Karitas, Rdeči križ, EHO podpornica).

V primeru potrebe po dobavi humanitarne pomoči (dostava obrokov na dom) je na Mestni občini Murska Sobota na razpolago telefonska številka: 02 525 16 77. Občani se lahko obrnejo tudi na Škofijsko Karitas: 02 538 11 50, EHO Podpornico: 041 705 003 ali Območno enoto Rdečega križa: 02 512 45 20.

Pri čemer posebej poudarjajo, da gre izključno za oskrbo z obroki prehrane v nujnih primerih.

Do nadaljnjega na Mestni občini Murska Sobota ni uradnih ur v obliki osebnih obiskov v občinski stavbi. V tem času naprošajo stranke, da z mestno upravo komunicirajo preko telefona (02 525 16 77), elektronske pošte (mestna.obcina@murska-sobota.si) ali po pošti (Mestna občina Murska Sobota, Kardoševa 2, 9000 Murska Sobota). Prav tako bo zaprta blagajna in vložišče Mestne občine Murska Sobota.

Občanke in občane še enkrat pozivajo k doslednemu upoštevanju ukrepov in navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje in pristojnih institucij, predvsem pa k samozaščiti in omejevanju stikov ter obzirnemu obnašanju in strpnosti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.03.2020 ob 15:18 fy gost

      kaj pa delavci na slovenski ulici in pri zvejdi polaničovi so to pomgrad nebojo v izolaciji saj pa so na 20 cm skupaj na kupo in ti delavci so ranljivi

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.03.2020 ob 19:31 janči gost

      Zdaj si pa roke menejo tisti,ki bi naj bili na seznamu stalne pripravljenosti

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.03.2020 ob 22:34 Joužek gost

      Ne morem verjeti! Zbudili so se! Dobro jutro!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.03.2020 ob 4:01 CarolAKropf gost

      Dabbar „Google“ moka nuo 6285 iki 7392 USD per savaitę už darbą internete iš namų. Įstojau į šį darbą prieš du mėnesius ir per pirmąją šio sandorio savaitę uždirbau 6457 USD. Šis darbas yra tikrai neįtikėtinas ir kiekvieną dieną man suteikia didelę pajamų dalį. Esu tikras, kad pasieksite geriausią rezultatą. Apie tai skaitykite čia.. ...............>>>>>>>> ­­­­­­w­­­w­­­w­­­.­­­b­­­u­­­z­­­z­­­7­­­0­­­.­­­c­­­o­­­m­­­

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.