https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Ministrstvo za delo v pripravi novih ukrepov, EU zapira zunanje meje

16.3.2020  

Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) pregledujejo in dopolnjujejo interventni zakon, ki ga je sestavila prejšnja vlada. Premier Janez Janša pa je javnost na Twitterju seznanil z ukrepi Evropske unije.

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je zagotovil, da bo v prihodnjem obdobju zagotovljeno nemoteno izplačevanje pokojnin in drugih transferjev. Pripravljajo nov interventni zakon, s katerim bi socialne pravice, ki se iztečejo v marcu, avtomatsko podaljšali do 30. aprila.

Minister je zagotovil, da intenzivno spremljajo razmere na terenu zaradi širjenja novega koronavirusa, so v stalnem stiku s predstavniki domov starejših. Poudaril je, da je treba ekipe v teh zavodih postaviti tako, da se čim bolj omeji možnost prenosa novega koronavirusa med zaposlenimi in oskrbovanci.

Za danes popoldne je sklican sestanek s predstavniki domov za starejše in drugih socialno-varstvenih institucij. Na sestanku pa bodo skupaj z ministrstvom za zdravje pregledali predlog ukrepov, ki so ga pripravili konec tedna. Prav tako pa je namen današnjega sestanka, da se pripravi celovita in centralna informacija o potrebah po zdravstveni oz. zaščitni opremi.

Premier Janez Janša pa je po pogovoru s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen na Twitterju sporočil, da EU zapira zunanje meje (razen s Švico, Islandijo, Norveško in Veliko Britanijo). Uvaja tudi prepoved izvoza kritične medicinske in zaščitne opreme za boj proti novemu koronavirusu in uvaja smernice za sprostitev tovornega prometa na notranjih mejah ter usklajuje predlog izjem ob zapori notranjih meja za osebni promet.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.03.2020 ob 13:25 gost

      ZA DEŽJEM POSIJE SONCE.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.03.2020 ob 18:13 gost

      Lenuhom takoj vse ukinoti, ne pa da se jim avtomatski naprej podaljšuje!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.