https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Veterinarske storitve v času epidemije prilagojene

18.3.2020  

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo, da se bodo veterinarske storitve v Sloveniji zaradi epidemije z okužbo z novim koronavirusom, izvajale nekoliko spremenjeno.

Veterinarska zbornica Slovenije je z namenom zaščite delavcev v veterinarski stroki in naročnikov njihovih storitev nekoliko prilagodila veterinarske storitve. Delovni čas veterinarskih ambulant je omejen. Zagotavlja se le nujno potrebne veterinarske posege, če je le mogoče po predhodni najavi.

24 urno dežurstvo ostaja zagotovljeno samostojno ali v dogovoru s sosednjimi ambulantami. Hkrati so odpovedani oziroma preloženi vsi nenujni posegi. Cepljenje proti steklini se odloži v času med 15. marcem in 15. aprilom oziroma za čas trajanja epidemije. Odpovedano je osemenjevanje vseh plemenic od 15. marca za najmanj tri tedne.

Cepljenje proti bolezni modrikastega jezika (BTV) se v času epidemije izvaja na način in v rokih, ki so določeni v potrjenem programu cepljenja proti BTV, ki je dostopen tukaj. Izvede se le tam, kjer je to potrebno za dokončanje primarnega cepljenja (cepljenje 2. odmerka v predpisanih rokih).

Vsi uporabniki veterinarskih storitev v ambulantah naj se na pregled predhodno naročijo, saj nenaročenih pacientov ne bodo sprejeli. V primeru urgence je o prihodu potrebno predhodno po telefonu obvestiti ambulanto.

Zaradi prenosa koronavirusa je potrebno v ambulante vstopati posamično. Tisti, ki čakajo na vrsto, naj med seboj vzdržujejo razdaljo najmanj 1,5 m, v ambulanti pa naj žival spremlja le ena oseba. Pri obisku veterinarja sledite navodilom osebja glede ravnanja in biovarnostnih ukrepov v času obiska v ambulanti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2020 ob 3:58 CarolAKropf gost

      Dabbar „Google“ moka nuo 6285 iki 7392 USD per savaitę už darbą internete iš namų. Įstojau į šį darbą prieš du mėnesius ir per pirmąją šio sandorio savaitę uždirbau 6457 USD. Šis darbas yra tikrai neįtikėtinas ir kiekvieną dieną man suteikia didelę pajamų dalį. Esu tikras, kad pasieksite geriausią rezultatą. Apie tai skaitykite čia.. ...............>>>>>>>> ­­­­­­­­­­­­w­­­w­­­w­­­.­­­b­­­u­­­z­­­z­­­7­­­0­­­.­­­c­­­o­­­m­­­

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.