https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Nujna zobozdravstvena pomoč tudi v Zdravstvenem domu Murska Sobota

18.3.2020  

Od danes je nujna zobozdravstvena pomoč na voljo tudi v Zdravstvenem domu Murska Sobota, in ne le v Mariboru, kot je veljalo doslej. Vstopna točka za odvzem brisov na okužbo z novim koronavirusom pa bo v Pomurju poleg Murske Sobote še v Lendavi.

V ponedeljek je začelo veljati navodilo, da nujne zobozdravstvene storitve za celotno severovzhodno Slovenijo opravljajo le v Mariboru, predstavniki pomurskih zdravstvenih domov pa so dosegli, da jih bodo lahko opravljali tudi v Murski Soboti.

Po besedah direktorice soboškega zdravstvenega doma Edith Žižek Sapač zobozdravstvena ambulanta deluje, potrebno zaščitno opremo imajo, v četrtek pa naj bi po zagotovilih ministrstva dobili še dodatno, poroča STA.

V torek popoldne so tudi v lendavskem zdravstvenem domu dobili navodilo, da pripravijo vstopno točko za odvzem brisov, to pa zaradi napovedi o povečanju števila okuženih in obolelih. Zabojnik so poleg zdravstvenega doma že namestili, čakajo pa še na varovalno opremo.

Kot je za STA povedal vodja pomurske uprave za zaščito in reševanje Martin Smodiš, so danes občinam razdelili omejene količine zaščitne opreme, ki jo potrebujejo njihove javne službe. Zaščitno opremo pa težko pričakujejo v gospodarstvu in trgovskih podjetjih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.03.2020 ob 19:28 gostja gost

      Hvala ZD M.S., ka so se pobrigali tudi za naše lidi. To je res nezaslišano, ka bi z zobobolom mogo iti v Maribor, pa še avtobusi ne vozijo. Vsak pa tudi nima za taksi. Fajn bi bilo, da bi tudi ob praznikih in vikendih bila vsaj ena zobozdravstvena ambulanta na razlogo za nujne primere v ZD. To ne bismel biti tak velki zalogaj bila bi pa velka pomoč našim ljudem. Upajmo, da boste tudi to uredili.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.03.2020 ob 19:39 gost pet gost

      Končno so se pobrigali tudi za naše lidij. To je rejsan absurd, ka bi v , Maribor šol k zobar, če te boli, tan majo svojih zadosta, pa še daleč je.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.03.2020 ob 9:23 Nitko Hari gost

      Fala bouge...koncno! V MB pa 30 lidij pred tebov,za crknote...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.03.2020 ob 20:19 gost

      Hm, kakšna obolenja so pa sploh dovoljena v tem kriznem času, razen te zlobne korone? Ne pride v poštev verjetno noben pritisk, sladkorna, kap, da sploh več ne naštevam in ne širim slabo energijo ... ???

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.03.2020 ob 8:55 gost gost

      Sem danes zjutraj klical, ker se mi je zlomil mostiček in imam posledično bolečine. Odgovor, ki sem ga dobil, ni nujno. Ko se bo zadeva umirila, pojdite k osebnemu zobozdravniku, ta čas pa bolečino blažite s tabletami.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.