https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Podjetjem omogočen odlog plačila posojil

18.3.2020  

Vlada je sprejela predlog zakona o interventnem ukrepu odloga plačil obveznosti kreditojemalcev, po katerem bodo banke in hranilnice za obdobje 12 mesecev lahko odložile plačila posojil gospodarskim družbam, zadrugam, samostojnim podjetnikom in kmetom. 

Gre za odlog obveznosti iz kreditnih pogodb, sklenjenih z bankami in hranilnicami, za obdobje 12 mesecev.

"Gospodarske družbe, zadruge, samostojni podjetniki, samozaposleni in kmetje se bodo lahko z bankami dogovorili za odlog obveznosti za obdobje 12 mesecev," je dejal finančni minister Andrej  Šircelj. Pogoj je, da je družba solventna in da dejansko posluje, da plačuje davke. "Tistim, ki jim je bilo z državno odredbo onemogočeno poslovanje, kot so gostilne in restavracije, bodo morale to banke obvezno odložiti, saj jim je bilo onemogočeno pridobivanje prihodkov," poroča STA.

Zakon se ne nanaša na fizične osebe, določa pa pogoje, kdaj bodo banke in hranilnice to lahko storile.

Nadaljnji ukrepi bodo odvisni od obsežnosti epidemije. "Pripravljeni smo na vse, kar bo treba storiti," je povedal Šircelj.

Sicer pa je potrdil, da bodo nagradili tiste zaposlene v nujnih službah, ki delujejo v času epidemije, saj da ti ljudje delajo v velikih naporih, med njimi pa je izredna solidarnost. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2020 ob 4:01 CarolAKropf gost

      Dabbar „Google“ moka nuo 6285 iki 7392 USD per savaitę už darbą internete iš namų. Įstojau į šį darbą prieš du mėnesius ir per pirmąją šio sandorio savaitę uždirbau 6457 USD. Šis darbas yra tikrai neįtikėtinas ir kiekvieną dieną man suteikia didelę pajamų dalį. Esu tikras, kad pasieksite geriausią rezultatą. Apie tai skaitykite čia.. ...............>>>>>>>> ­­­­­­­­­­­­w­­­w­­­w­­­.­­­b­­­u­­­z­­­z­­­7­­­0­­­.­­­c­­­o­­­m­­­

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.