https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Nova pravila za obisk trgovin

19.3.2020  

Slovenija še naprej zaostruje ukrepe za omejitev širjenja novega koronavirusa. S polnočjo se je še zmanjšalo število odprtih mejnih prehodov na slovensko-italijanski meji. Pri poslovanju trgovin se uvaja del dneva, ko bodo prednost pri nakupih imele ranljive skupine. Pristojni rešujejo tudi zaplet pri dobavi zaščitne opreme.

Minister za obrambo Matej Tonin je v Odmevih na TVS opozoril, da je pomanjkanje zaščitne opreme "alarmantno kritično". Glede za sredo pričakovane pošiljke je povedal, da se je zapletlo pri prevozu 1,5 milijona zaščitnih mask iz nemškega Hamburga v Slovenijo. Po ministrovih besedah se trudijo razrešiti ta zaplet, če bo treba, bodo ponje poslali letalo.

Od danes bodo na cestnih povezavah z Italijo delovale le še štiri kontrolne točke, in sicer na mejnih prehodih Vrtojba, Fernetiči, Škofije in Krvavi potok. Kontrolne točke Vrtojba, Fernetiči in Škofije bodo odprte ves čas, kontrolna točka Krvavi potok pa od 5. do 23. ure, poroča sta.

Za preprečevanje stikov med ljudmi in širjenja novega koronavirusa je vlada uvedla tudi določene spremembe v delovnem času prodajaln, da bi tako zmanjšali koncentracijo kupcev v prodajalnah. Tako bodo od danes prodajalne z živili lahko odprte vsak dan vsaj od 8. ure in najmanj do 20. ure. Med 8. in 10. uro bodo prednost pri nakupu in vstopu v trgovine imele ranljive skupine, med drugim invalidi, upokojenci in nosečnice. Ob nedeljah in dela prostih dnevih so zaprte vse prodajalne, razen bencinskih servisov in lekarn, ki lahko obratujejo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2020 ob 11:38 ................ gost

      Falkon gre po 4 državljane, ki se tratijo po luksuzu, ni pa država v stanju z njim pripeljsti maske. Razumi, če moreš, Janša kaj je s tabo, pred volitvami si bil glavni. Sedaj se ti dogaja druga Depala vas, samo še Bavčar pa Peterle, ti manjkata pa ste z Kacinom ekipa "sanj" Bučar je pa itak za bil vas nadprofesor ideologije.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.03.2020 ob 11:58 Ne laži gost

        Vej pa Janša je te pravo ka do ranjence vozili s Falkonon maske so nej ranjenci pa to.

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.03.2020 ob 11:56 Ne laži gost

      San že zadnjič napijso ka je skrajšanje delovnoga časa norost, menje časa je bouta odprejta večja je gužva. Končno jin je kapnulo.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.03.2020 ob 12:07 ne laži 2 gost

      Točno, tou je isto, kak gda Mura špila fuzbal, špilaju samo 1,5 uro, maju 1000 gledalcuf, či bi špilali cel dan, nebi imeli o gledalcuf, logično.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.03.2020 ob 12:16 AJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      Za to stanje ste krivi vsi, ki ste oziroma še vedno podpirate Janšo. Ta vlada je vse še samo poslabšala. Še slab Šarec je bil za tri korake boljši od Janševe vlade.

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.03.2020 ob 13:51 Janša mi je jebal mamu gost

        AJAJAJAJAJA...meni pa je JAnša jebu mamu pa sam malo da sam jezan . Sam polupismeni slovenčkai tišički levuhar, otac srpski čoban, mama srpska kuja...pa svi mrzimo Janšu je jer jebu moju mamu..

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.03.2020 ob 12:17 AJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      Za to stanje ste krivi vsi, ki ste oziroma še vedno podpirate Janšo. Ta vlada je vse še samo poslabšala. Še slab Šarec je bil za tri korake boljši od Janševe vlade.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.03.2020 ob 13:35 Ne laži gost

      Načik pa zdaj je nej čas za politično obračunavanje, trbej je tej virus izkoreniniti pa te pa prijdejo stare zamere na vrsto. Moremo si razmiti ka je nej hec, eni lij pravijo ka je tou navadna gripa, ne zavedajo se pa ka mejrajo lidje keri načik ni slučajno še ne bi, ka gripe nebi meli so pa doubili coronavirus. Je pa še tau ka je poulek gripe še coronavirus, se pravi dvojno zlo. Bojte zdravi.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.03.2020 ob 20:02 gost gost

      Lidge ,vej pa te Janša je najvekši kriminalec, ka ga je mela kda Slovenija. Že Drnovšek, ga je odpiko, pa od tistimal je čisto zmejšani, samo bi se neka revanžiro. Eni ga pa še vedno podpirate, pa ka je s ten narodon. Ka ste vsi betežni, ali ka, pa ka je do zdaj tak dobroga napravo za narod, ka ga tak podpirate? Ta vlada je absolutno nelegalna, vsiljena in na prestol prišla s prevarami. Je kdo pito narod, če si želi takšo vlado, nej, sami so si podelili mandate in s ten zagotovili stolčke, pa ka do lejko še naprej kradnoli pa narod meli za norca. Tej trije koalicijski partneri pa so tak samo obrobni igralci, že zdaj jih nihče nič ne pita, samo klumati morajo. To ni moja vlada in nikoli ne bo. Upajmo ,da bo kratkega veka.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.