https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Gimnazijec okužen s koronavirusom, preventivno obvestili vse dijake

19.3.2020  

Iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je na ERAZMUS izmenjavi na Nizozemskem bilo 24 dijakov z dvema spremljevalcema.

Odšli so v sredo, 4. marca 2020, po zagotovilu nizozemske koordinatorke, da pri njih ni bilo potrjenih okužb. Dijaki so na Nizozemsko odšli v soglasju s starši.

Po neuradnih in nepreverjenih informacijah se je eden od naših dijakov, ki so bili na desetdnevni ERAZMUS izmenjavi na Nizozemskem, okužil s koronavirusom. Z Nizozemske so se dijaki vrnili v petek, 13. marca 2020, ob 17. uri, in ne da bi imeli stike z ostalimi dijaki, odšli domov. 

Ker v ponedeljek, 16. marca 2020, niso imeli več pouka, se ti dijaki niso po vrnitvi z Nizozemske zadrževali več v šolski zgradbi.

Foto: arhiv Pomurec.com

PREVENTIVNO obvestili vse ostale dijake 

Informacijo o domnevno odkriti okužbi so na ljutomersko gimnazijo dobili včeraj, 18. marca 2020, ko bi naj bila tudi potrjena. Domnevno zato, ker do tega trenutka niso kot šola dobili nobene informacije od pristojnih inštitucij, ki so zadolžene za spremljanje in testiranje.

"Zato smo, PREVENTIVNO obvestili vse ostale dijake (23), o domnevni možnosti okužbe, kar je storila po mojem navodilu koordinatorica izmenjave in jih pozvala, da ostanejo v samoizolaciji in spremljajo svoje zdravstveno stanje.

Kot šola reagirali odgovorno in ažurno

Glede na vse zapisano mislim, da smo kot šola reagirali odgovorno in ažurno. Kot šola smo od včeraj v stalnem kontaktu s straši dijaka, ki sporočajo, da se dijak dobro počuti in dobro prenaša okužbo," je zapisal Zvonko Kustec, ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2020 ob 13:21 Gimnorci gost

      Pa ka rinejo nekam v teh časih, kda se je znalo ka razhaja to sranje po svetu. Intelektualci na višku.

      41 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.03.2020 ob 13:56 najbole pametni gost

      ...so itak sigdar učitelji...življensko pa na konci evolucijske vrste...

      20 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.03.2020 ob 14:08 GOST gost

        Kdo pa je prinesel virus v Slovenijo? Doktorji in učitelji. slednji so še za to nagrajeni, da so lahko sedaj na dobro plačanih "počitnicah" lepo doma na varnem. Mi, ki pa moramo sedaj delati in še bomo delali z okuženimi ljudmi, pa naj crknemo na delovnem mestu z minimalci! Bravo naša država!

        51 21 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.03.2020 ob 14:16 Lendavski nadvojvoda gost

      Kot pri vseh,eni sposobnejši,eni manj,vendar,recimo,doktorji in učitelji ,tam so pa vsi vrhunski,vsi imajo vrhunske plače.

      22 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.03.2020 ob 14:30 Bojana gost

      Spoštovani! Z vsem dolžnim spoštovanjem....komentarji so res dokaz kako nizka je naša kultura in dojemanje sveta. Ljubi bog, še dobro, da ni vojna in da ljudje ne smejo uporabljati orožja. Ker potem bi bili učitelji, zdravniki, družboslovci itd.biki že mrtvi. Ker so / smo krivi. In svet rešen največje nadloge in krivca za vse slovenske križe in tezave. 😓

      33 35 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.03.2020 ob 15:39 Sramota gost

        V rit jih je lahko sram. Obvezno sankcionirati odgovorne. Starsi pa tudi pogumni, da.v teh razmerah dovoli otrokom na neko brezvezno ekskurzijo. Vsi nas opozarjajo, da naj ostanemo doma. A pametna hoh gimnazija pa ajdi gremo po bolezen. Neodgovorni ste, nesramni, egoisticni, ne samo do starejsih ljudi, veliiko je zal mlajsih ki se.borijo po kemoterapijah in za katere je lahko ta virus usoden. Glavno, da se nekateri preseravate.

        33 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.03.2020 ob 16:21 Pax gost

        Bojana, ne posplošuj. Poslati v začetku marca dijake na izmenjavo je debilizem, če ne norost. In tukaj je, kot pišejo komentarji, ravnatelj padel na celi črti. Sprejel je napačno odločitev in za to bi moral odgovarjati. Pa pazi na sebe in ne dajaj otrokom preveč online nalog 😁!

        39 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.03.2020 ob 14:39 gost

      Bojana ti si sigurno doktorca, da jih tak ščitiš.

      25 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.03.2020 ob 21:17 Hmmmmm gost

        Kelko gneva ma raja do doktorov, učiteljov, na sobotainfo san zasledo celo do prodajalcov... Jah, še kak vala: ljudje ti oprostijo vsega. A uspeha nikdar. Če pa uspeha v očeh raje nemaš, se pa nemaš kaj buniti. Si si san kriv... Te pa, zakoj ste v Prekmurji tak zaostali. Prvo zaradi slabih politikov, kere tak ščitite, dokeč so vaše smeri, drugič pa zaradi zaostaloga prebivalstva. Pokrajina je lejpa, v Prekmurji san gor zraso, ampak zaradi zaostaloga ljudstva neščen nikdar več priti nazaj...Ljudstvo ne spoznaš, če se s sosedi pogučavleš ob ploti. Ljudstvo najbole spoznaš, kda so anonimni negi na interneti. Ali pa v velki grupi. Te si vupate šinfate. A kda ste pa betežni in vas doktor rešavle, te pa bi za njega vse napravili. Če bi pravo, ka van predpiše antibiotike, bi ga oz. jo še kušnili na copate. Enostavno ogabno takšna mentaliteta... Pa dajte minuse ali pa me žalite. Kak se že pravi? Resnica boli? Ali pa tisto drugo: kda mački stopiš na rep, zacvili?

        19 7 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.03.2020 ob 14:41 serpico gost

      4. marca, ko je zadeva v Evropi že konkretno eskalirala, ni bilo prav nobene potrebe riniti na neke ekskurzije ... ozkogledno in neodgovorno ravnanje tistih, ki niso znali takšne zadeve prestaviti in tistih, ki so se tega udeležili. "Nan pa že nika nede."

      42 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.03.2020 ob 14:41 serpico gost

      4. marca, ko je zadeva v Evropi že konkretno eskalirala, ni bilo prav nobene potrebe riniti na neke ekskurzije ... ozkogledno in neodgovorno ravnanje tistih, ki niso znali takšne zadeve prestaviti in tistih, ki so se tega udeležili. "Nan pa že nika nede."

      23 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.03.2020 ob 16:15 😩 gost

      Kustec, zopet si padel na celi črti. Če bi bil odgovoren ravnatelj (kar pa potrjeno nisi), bi sam sprejel odločitev, da se v času največje eskalacije virusa v Evropi, dijakov ne pošilja na izmenjavo. Tako pa si kot pi.č.ka prepustil odločanje staršem, ki pa otrokom tako ali tako ne upajo oporekati. Skratka, še ena velika blamaža za velikega diktatorja GFML. 👎🏻 V penzijo se spravi in prepusti stolček pametnejšemui, mlajšemu in sposobnejšmu.

      39 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.03.2020 ob 0:50 Bog pomogej gost

      Eni ste res primitivci tu. Takak je bija ze en komentar izpostavljeni, pod anonimno vsi sinflete. Ali ste vsi tak prizadeti ali pa se tega ne zavedate. Ce se dijak prijavi na neko izmenjavo, se to ne dogaja 1mesec prej, temvec vaaj polleta prej. To neso priprave ki trajajo 2tedna ampak kar en cas, ka se zrihtajo dokumenti itd (gucin iz prve roke, ker sen soma bila 3krat na izmenjavi). V prvi roki je tu krivi projekt, erasmus +, ki je kljub razmeram dovola ka izmenjava poteka. Pa te pride sola, starsi itd. Izjave dijakov pa sploh nebomo omenjali, ker kaksno obnasanje na nasi soli vlada (predvsem pri 1., 2. in 3. Letnikov) boljse ka se ne omenja, ker je grozno. Vglavnen, glasni smo zdaj vsi lehko, nete mi rekli ka ste vi ze 1.3. cutili ka de se toti corona virus tak fejst razsiril pa ka de prinas taksna kriza, ker se te somi sebi lazete. Zgodlo se pac je, glavno ka so vsi prisli nazaj zivi in zdravi. Tistemi, ki pa ma corona virus pa mu zelin okrevanja;)

      17 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.03.2020 ob 1:02 gost

        Ne glede na to, koliko priprav in papirologije je bilo, otroke ste poslali po bolezen. In to kljub vsem opozorilom, ki so bila v začetku marca že zelo resna. Rajši bodi tiho in ne deli primitivcev ljudem, ki za razliko od tebe, trezno mislijo. Človeška neumnost res nima meja in ti si živ dokaz za to!

        15 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.03.2020 ob 1:05 gost

        In to je pisanje podoče intelektualke??? Res nam “bog pomogej”! Še en dokaz več, da danes lahko že vsak pride na gimnazijo😩.

        13 12 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.03.2020 ob 1:05 . gost

      Hahaha, to je vse kej lehko recen na to. Jaz, ki sen dijak sen otroke ta poslala ja. BRAVO. Daj poslusaj se malo kake pises. Vsaki ma svoje mnenje, tiho pa zaradi taksih lidi kak si ti ziher nebon. Kak so rekli nekda? Prvo pred svojin pragon zmeti pa te pred drugimi.

      5 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.03.2020 ob 1:09 gost

        Res sem spregledal, da pišeš v prvi osebi ednine, kar pa še ne pomeni, da nimam prav. Sicer pa, glede na tvoje pisanjje, močno dvomim, da si sploh kdaj videla gimnazijo od znotraj. Smrkljica, zmetaj pa ti pred svojim pragom, bo kar dosti dela.

        10 4 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.03.2020 ob 14:10 Gen Z gost

      Seveda, vsi se zdaj pizdite na profesorjie in ravnatelja, namesto da bi upali da je z dijakom, ki se okužil vse vredu. S tem ne mislim, da so profesorji in starši ravnali pravilno, da so svoje otroke poslali na izmejavo. Samo hočem povedati, da se ne obnašajte kot 8 letniki in se pretvarjajte kot da vi ste zdaj neki anglečki. Vi še vedno vlačite svoje otroke na igrišča, vi še vedno hodite v bare in se kragate, vi hodite vsak dan hodite v trgovino za stvari, katere sploh nebi potrebovali, čeprav dobto veste da to ne bi smeli.

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      20.03.2020 ob 20:22 mak gost

      To še ni vse ,ti dijaki , ki so bili na izmenjavi , od enih dijakov starši še vedno hodijo v službe , mi ki skupaj delamo z njimi pa se bojimo , da nam nebojo prenesli bolezni . Nimate nobene odgovornosti do drugih .

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.