https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Gnojenja ne morejo prepovedati

19.3.2020  

Inšpektorat RS za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo je v teh dneh zaradi povečane potrebe po zračenju prostorov zaradi novega koronavirusa prejel večje število zahtev po prepovedi razvoza organskih gnojil zaradi smradu, tovrstne pobude pa prihajajo tudi iz nekaterih občin. Tega ne morejo prepovedati in pozivajo k strpnosti.


Kot so zapisali na inšpektoratu, uporaba organskih gnojil na kmetijskih zemljiščih v tem času glede na veljavne predpise "ni oziroma ne more biti prepovedana, saj je to obdobje pričetka intenzivne rasti rastlin ter njihovih povečanih potreb po hranilih".

Od 15. novembra do 1. marca je bilo v večjem delu države gnojenje s tekočimi organskimi gnojili prepovedano, v gnojnih jamah in na gnojiščih kmetijskih gospodarstev, ki redijo živali, pa se je tako nabrala večja količina organskih gnojil, ki jih ni več kje skladiščiti, poroča STA.

Trenutno je potrebno upoštevati najpomembnejši vidik uporabe organskih gnojil, to je pridelavo zadostnih količin doma pridelane hrane.

Vse, ki živijo v bližini kmetijskih zemljišč so pozvali k strpnemu obnašanju zaradi sezonskega razvoza organskih gnojil.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2020 ob 16:49 čondraš gost

      Bom jim dal strpnost, govedarji klinčevi, zorjejo not v cesto, ap človek utrdi bankine ker se je začela cesta posedat pa ti še grozijo s prijavo, golazen kmetavzerska, več enega slovenskega pridelka ne kupim. Gnoj pa navažajo že celo zimo, vsakodnevno, kot da jim z glav tumastih poganja. Mislm da je po zakonu da v dveh dneh more zorati ta svoj gnoj, to da bi ap pričakoval da ga bodo s ceste za sabo spucali pa je utopija. SKrajni čas je da se zjebe to zlagano kmetijstvo, potem pa vidiš vsaka druga njiva zapuščena in zaraščena, kmetavzarji pa lepo subvencije EU pobirajo, na njivah pa plevel in ambrozija, čakaj čakaj kmetavzarija, boste dobila prijave en za drugim. Za pest koruze bi se pa pokradli in pobili med sabo, sram jih naj bo, to več niso kmeti, to so obični kmetavzarji.

      44 43 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.03.2020 ob 17:26 123 gost

        Veš kaj ti jaz poven, karma je prasica, če ne bi bil razvajen otrok že od malega in ne bi imel vsega prinešenega k riti bi znal ceniti delo ljudi ki so za svoje živali 24 ur na dan na razpolago in jim hočejo poskrbeti za njihovo zdravje ter da bi pridelali čim več ter čim boljšo hrano. Ampak eni teka ne morete razumeti in ne boste. Virus gor ali dol, zemlja je pripravljena da se jo začne obdelovat tu ni čakanja kot v 99% ostalih služb po svetu, kjer nima veze če to naredim ta teden ali drugi, tu se šteje vsaki dan saj vse že raste. Bog vam daj zdravja karma pa bo vaš že dobila.

        40 19 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.03.2020 ob 17:40 čondraš gost

        Vidmo lahko svak teden znova kako lepo skrbite za živali, ki so privezane v temi na verigo, z ranami, crknjene pustite med sotalimi da hodijo po njih, da ne omenjam da denimo azbestne plošče vozite na njive in jih orjete, do tega da prekomerno gnojite zemlje, svinjate po cestah, kradete en drugemu pest zemlje, gnojite ko se sme in ko se ne sme...karma bo doletela vas, ko vam zemlja več rodila ne bo, požrešniži, še na asfaltu bi sejali če bi se dalo, samo škodo delate in se okriščate z EU sredstvi. Jaz si že desetletje sam pridelujem kos i želim, brez enega samega škropiva za razliko od vas, pohklepnežev, ki vsi po vrsti še v službe hodize, nekateri, videno na lastne oči, pa še med službenim časom malo na traktor ( lokalni hišnik ) pa eno rundo gor zorat..požrli se boste med seboj , zaradi pohlepa.

        31 29 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.03.2020 ob 19:19 Konj gost

        Če ne bi smrdelo kakšen dan, ti ne bi mel na mizi kruha pa dišečega kosa pujseka. Edino če se paseš na travniku. Po takšnih izjavah bi skoraj sklepal, da je tako.

        27 18 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.03.2020 ob 7:32 Neznan gost

        Pa daj kaj te bluzis ti. Ko pa papcas govejo juhco pa svinjski zrezek pa ti nic ne smrdi. Tebe bi trbelo zaprejti v stalo za 1 mesec nicvrednez. Brez kmetov bi pocrkali vsi kot ribe na kopnem. Ti ki lezis cel dan ti tak vse smrdi. Zacni cenit malo kmeta.

        16 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.03.2020 ob 14:24 gost

        Gogi, nisem Čondraš a ti bom tak povedal. Ne delaj se junaka in ne misli, da ti nihče nič ne more. Tudi meni sta dva dokurčila s tem nenehnim polivanjem gnojnice v nedeljo ali za praznik opoldan v bližini moje hiše. Dolgo sem ju opozarjal, a ni nič pomagalo. Kaj sem napravil? Enega po enega sem s traktorja dol potegnil in jima gobec namočil v gnojnico. Ne moreš verjeti kako je to pomagalo. Začela sta to drugam voziti. Bodi tudi ti bolj previden, da ne doživiš kaj neprijetnega. Niste sami na svetu in niste najmočnejši. Zavedajte se tega.

        16 7 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.03.2020 ob 17:07 gost

      Mater vam svinjsko, ko je gnojenje njiv bolj pomembno od zdravja ljudi. Hitro se lahko zgodi, da bo kakšen kmet, ki nas jebe s tem smradom, s traktorja padel. SPREMENITE ZAKONE!!

      32 26 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.03.2020 ob 17:11 čondraš gost

        Za njih ni pravil, a celo leto ne moremo perila zunaj sušit, naj je pomlad, poletje ali jesen, gnojnica in gnoj v eno, brez pauze, samo da se napove kaplja dežja pa nas okupirajo s svojim gnojem, kot da jih rajca to gnojenje. VČasih se je dvakrat letno gnojilo, zdaj se dvakrat tedensko.

        30 21 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.03.2020 ob 17:38 edn gost

        Pokaž raziskavo kjer dokazujejo, da je gnojenje škodljivo zdravju. Drgač se pa kam v mest presel pa ti ne bo treba gnoja vohat.

        28 18 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.03.2020 ob 17:09 čondraš gost

      Od 15. novembra do 1. marca je bilo v večjem delu države gnojenje s tekočimi organskimi gnojili prepovedano....TEDENSKO, vso zimo, samo da je kaplja dežja napovedana, posipavajo z gnojnico,en glede na letni čas...hvala za ta podatek, od 15.11.2020 do 1.3.2021, samo fotkam in pošiljam inšpektoratu polito gnojnico ;).

      31 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.03.2020 ob 22:44 gost

        Kmet 22:16 ..... pazi, da ne bi jaz tebe našel pa ti ta smrdeči gobec malo zravnal. Pa nisem Čondraš.

        12 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.03.2020 ob 7:24 čondraš gost

        Ti pijanček še z gostilne domov ne najdeš po dveh špricerih ;) . KOmaj čakam da mi kakšen aršloh an dvorišče stopi, da ga lahko mirne duše razmontiram na prafaktorje.

        13 6 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.03.2020 ob 17:54 Čondraš je osel gost

      Predn koga prijaviš, se raje pozanimaj, saj se lahko datumi zamaknejo. Aja, pa presel se v mesto, pa jej asvalt, mislim da so bli kmeti pred vamo na vasi.

      23 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.03.2020 ob 18:01 čondraš gost

        Prijave bodo letos deževale, tudi na podeželju so neka pravila ki se jih kmeti ne držijo..letos si bom dal duška na polno, od ambrozije ki svako leto raste naokoli, do gnojenja v največji vročini poleti, do tedenskega razlivanja gnojnice, do mučenja živali, do tega da se na moji parceli obračajo s težkimi traktorji, ej danes ste pretsopili kmetje mejo, jebali boste ježa.....kot domine bodo padale prijave .

        24 18 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.03.2020 ob 18:04 Lendavski nadvojvoda gost

      Čundraš,vidim,sram te je,da si na gnoju gor zrasel,zdaj si fini gospodič,niti ne prdiš več klasično ampak tam pod nosom.

      18 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.03.2020 ob 18:37 gost gost

      Vem, da je potrebno zemljo gnojiti in spratniti greznice. Ker pa so trenutno časi drugačni, je priporočljivo, da greš malo na sprehod v naravo. Pa ti pripelje eden, pa ti pripelje drugi to gnojnico in jo polije po njivi. Do tu vse lepo in prav, če bi potem to njivo takoj preorali. V tem primeru še zdaleč ne bi tako smrdelo. A namesto tega naslednji dan pripelj na to isto njivo še eno cisterno, tretji dan še naslednjo.Spoštovani kmetovalci! Če že praznite greznice, vas naprošam, da njivo takoj preorjete. Naše zdravje je trenutno ogroženo in nujno rabimo čisti zrak. Pa hvala za razumevanje, ker nočem žaliti kmetov, saj živimo od sadov njihovega dela.

      27 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.03.2020 ob 19:35 Yeap gost

        Z vsem spoštovanjem ampak čas je da prenehate nabijat neumnosti.Z tem kaj pridelajo prekmurski kmeti ne bi prehranili niti ene vasi.Jebe se njim za hrano,a mislite da oni mislijo o tem kaj boste vi jedli??? Daj ne bodite naivni.

        23 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.03.2020 ob 7:09 čondraš gost

        8 cistern je v sredo pripeljal kmet na njive pri sosedu, danes je petek, še ni poorano.

        12 5 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.03.2020 ob 19:30 Lendavski nadvojvoda gost

      Čundraš,se mi zdi,da si ti eden tistih brezkilskih vsevedov,ki se za sodišči skriva,v osnovni so te deca verjetno mlatila ko si tožaril.Ustavi kakšnega traktorista in mu povej v obraz kar ti ni prav.Dvomim,usranec ti desni.

      17 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.03.2020 ob 7:22 čondraš gost

        Mislim da so v zadnjem letu trije traktoristi spizdili pred mano, nazadnej en včeraj, ki ni bil sposoben sestaviti več kot to da naj z njegove zemlje, ki je tako mimogrede občinska, odpeljem nasutje, katero sem nanesel ker je ravno ta isti kmetavzar zoral dobesedno v afalt svojo njivo, lakomneži, za pest koruze se boste md seboj pobili. Gladko sem ga v kurec poslal, za konec mu pa še povedal da naj gnoj ki so ga njegovi kmetavzerski kolegi nasuli po cesti, spuca na poti domov. Zadnjič sem enega šiptarja ciganskega spokal da je bežal pred mano in cvilil z gumami ko je v paniki spokal...KAj te mislite da ste vi kmeti, dva špricerja pa v rokah volan od traktorja, pa msilite da je ves Svet vaš, kmetavzarji ne pa kmeti, kmet je imel čast, vi je nimate danes, samo pohlepin nekulturo . Traktor ljubezen rock and roll...traktot, špricer in prazna glava bi rekel.

        15 5 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.03.2020 ob 19:31 tt gost

      Ne morem verjeti, da takšni "ljudje" s takšnim razmišljanjem živijo med nami. Najbrž taki ljudje ne uživajo hrane, ki ima primarni izvor iz zemlje. Najbrž jejo plastiko, železo, kamenje... in podobno zato pa so tak butasti.

      19 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.03.2020 ob 19:32 gost

      da bi vse trgovine zaprli te pa žeri kaj ces čondraš

      19 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.03.2020 ob 7:11 čondraš gost

        Sem vam že napisal hepani kmetavzerski,,imam svojo zemljo, katero ne zastrupljam z gnojem in s škropivi kot vi kmetavzarji, ko ob 1 - ih zjutraj hodite škropit s prepovedanimi zadevami.

        15 7 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.03.2020 ob 19:34 odojek gost

      da bi vse trgovine zaprli te pa žeri kaj češ čundraš

      16 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      19.03.2020 ob 19:35 gost

      NEHAJ KMETEK ZARUKANI. NAJBOLJ PROSTAŠKI IN NEODGOVORNI STE KMETEKI V PREKMURJU. JAZ BI BREZ ENEGA SAMEGA KMETEKA PREKMURJU ODLIČNO ŽIVEL. SVET JE VELIK, SVET NI SAMO VAŠ MALI OGRAČEK. KOMU BI VI PRODAJALI, ČE NE BI BILO NAS POTROŠNIKOV. MALO POMISLI, KMETAVZAR, PREDEN BEDARIJE PIŠEŠ. TUDI JAZ BOM VAS NEPRESTANO PRIJAVLJAL, KER SI DOVOLITE PREVEČ SVINJARIJE, ZARADI KATERE TRPIMO OSTALI PREBIVALCI.

      24 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.03.2020 ob 19:42 gost

        Seveda, kupuješ pa ceneno, Taljansko, Špansko, ... slej ko prej bo te zgodbe konec. Še želel si bos smradu "dreka" domačega, ker če ne bo smrdelo po "dreku", ne dišalo iz roštilja...previdno z željami. Hitro, zelo hitro se lahko uresničijo...

        18 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.03.2020 ob 19:50 gost

        tu neke pišeš bedarije vcera pa si se mamino mleko jedo... kda te je stari dela bi rajsi gnoj voza na njivo... te bi vsaj gnoj meja na njivi zaj pa ga ma v hise

        16 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.03.2020 ob 7:16 čondraš gost

        Cenena italijanska in španska je rekel, kakšna pa je domača slovenska hrana ? Trikrat preškropljeni pridelki, pomešani z madžarskmi itd.kupujem jaz domačo hrano, od lokalnih kmetov, nazadnje sem kupil 3 x po 1 kg zelja, vsa tri pakiranja neprimerno zaprta in zelje plesnivo, banda pokvarjena, da ne omenjam krompirja ki je bil od znotraj moder, črn.Potem pa ti še kg krompirja, ki ga trgovini prodajo za 0.20 €, želijo prodati za 0.70 €, brez računa seveda. Glavno da se subvencije poberejo pa kupujejo traktorji za 40.000 € s katerimi uničujejo ceste, sploh tam pred gostilnami .

        13 8 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      19.03.2020 ob 19:55 grinta gost

      To kar se v Prekmurju pridela se izvozi v države BENELUXA, NEMČIJO ITD, MI PA UVOZIMO SRANJE IZ ŠPANIJE, ARGENTINE, KROMPIR IZ EGIPTA, peteršilj iz Italije, čebulo iz Avstrije ITD. Poglejte jušni krožnik , uvoženi artikli iz 7 držav(mercator). Žitarice nam pa poturijo iz Madžarske, nato jih naši umetniki malo pomešajo z našimi in to je to. DRŽAVA SUBVENCIONIRA KMETAVZARJE, NJIHOV PROIZVOD PA IZVAŽAMO, razumi če moreš. Isto kot v industriji, država subvencionira zaposlovanje nemški firmi, ta pa uvozi delavce iz Hrvačke, (chartago) Ludi dani,

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.03.2020 ob 18:30 Crkovic gost

        A je kmet kriv da se izvaža? V italiji dost bolj plačano kot bi ti plačal v sloveniji. Kmet pa tud mora prit do dnarja da odplača nafto, popravila strojev, kredite itd.

        10 3 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      19.03.2020 ob 20:32 Kmetic gost

      Grinta, EU!!!!!!! subvencionera. Prosti pretok blaga in storitev. Ite malo vö z vesi ali sobote ali celo prek meje. Tan nega telko idiotov kak ste eni

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      19.03.2020 ob 20:35 Bauer gost

      Znotraj EU, za katerega smo glasovali, ni izvoza in uvoza. En enakovreden trg.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      19.03.2020 ob 21:44 gost

      Jaz ne vem,kaj vi delate v šankrejti,da serjete?.Ali vaš drek ne smrdij ,ali vam celo dišij,ka ste takšno paniko zagnali,z to gnojnico mejte vsaj malo pameti,pa vam priporočam,da lahko tudi vi poskusite kmetovati,pa te vidli kako je to enostavno.Poskusite in potem serite po kmetih.Sram naj vas bo golazen betonska.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.03.2020 ob 7:37 čondraš gost

        Že 3 dni si nismo prezračili stanovanja, a država narekuje da naj v tej krizni situaciji večkrat na dan prezračimo stanovanja. Seveda smrdi tudi moj drek, samo ti ga jaz ne vozim direkt pod oknom. Boli kure.c vas kmetavze za druge, nimate obzira. Še na asfaltu bi orali če bi se smelo.

        14 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.03.2020 ob 7:40 čondraš gost

        očitno vam drek diši da celo leto gnojite...enkrat bom dal keš enemu zabitemu kmetavzu pa ga bom napizdil da naj svojemu kolegu na dvorišču nasuje gnojnico. jebe. se vam ko nimate njiv zraven svojega dvorišča. Boste se že naučili reda, če ne drugače ko vas bo udarilo po žepu, ta vaša egocentrična kmečka logika.

        14 3 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      19.03.2020 ob 21:47 vidva zgornja gost

      vidim, da vama je tuje boljše, jebeš ti pretok blaga, če izvoziš dobro, poješ pa drek, pa ne iz uvoza, ampak po vajinem iz prostega pretoka blaga. Na koncu pa, v PREKMURJU ITAK DRUGO NIMAMO, KOT PŠENICO IN KORUZO. iN TO SO NAŠE BLAGOVNE REZERVE.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      20.03.2020 ob 3:52 EddaPisano gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel ........................................ >>>>> ­­­­­­w­­­w­­­w­­­.­­­b­­­u­­­z­­­z­­­7­­­0­­­.­­­c­­­o­­­m­­­

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      20.03.2020 ob 7:42 čondraš gost

      Od zdaj naprej vas kmetavzi kličem, gnojaši.

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      20.03.2020 ob 11:25 Lendavski nadvojvoda gost

      Kak san pravu,Čundraš,si trestikilaš,skrivajoč se za sodišči,pritlehenež,nisi moški,ne upaš se postaviti zase,seveda neposredno,recimo pred kakšnega kmeta.Doma prvi,drugje rit.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.