https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Pritisk nekaterih kupcev na zaposlene v trgovini, grožnje in celo fizično nasilje

21.3.2020  

Mercator poziva vse kupce k strpnosti in solidarnosti. Pojavlja se namreč pritisk, grožnje in celo fizično nasilje, nekaterih kupcev na zaposlene v trgovini. To se je zgodilo tudi v trgovini Marjanca Gornja Radgona in Križevcih pri Ljutomeru.

Mercator poziva vse kupce k upoštevanju priporočil NIJZ-ja o ohranjanju razdalje med ljudmi in odloka vlade o omejenem hkratnem številu ljudi v trgovini.

"Včeraj in danes je v vrsti Mercatorjevih trgovin nastal nedopusten pritisk nekaterih kupcev na zaposlene v trgovini, pojavile so se grožnje in celo fizično nasilje. To je popolnoma nesprejemljivo, zato pozivamo vse kupce k upoštevanju osnovnih pravil vedenja v skupnosti in navodil za omejevanje širjenja okužbe s koronavirusom.

Nedopustno vedenje so včeraj in danes zaznali v trgovinah Proletarska 4, Zaloška 168, Zupančičeva jama, Vevče, Savsko naselje, Market Brežice, Žana Žalec, Levec, Križevci, Marjanca Radgona in Rogatec," poroča rtvslo.si

"Trgovine so ključne za nemoteno preskrbo ljudi, zaposleni v trgovinah že ves čas požrtvovalno opravljajo svoje delo, saj se zavedajo, kako pomembno je zagotoviti nujno in potrebno vsem, posebej otrokom, starejšim, šibkejšim. Pritisk in celo fizično nasilje nad zaposlenimi v trgovinah sta nesprejemljivo in vsega obsojanja vredno vedenje," je za rtvslo.si poudaril predsednik Mercatorjeve uprave Tomislav Čizmić.

* Fotografija je simbolična 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.03.2020 ob 13:50 Lendavski nadvojvoda gost

      Idioti so povsod,tisti najbolj prestrašeni kažejo v množici agresivnost.Tam zaposleni morajo biti strpni do takih.Naj jaz vidim kaj takega v kakšni trgovini,kot kupec,bo nestrpnež naenkrat letalec.

      26 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.03.2020 ob 14:22 gost

      Od doma zaslužim dobro plačo od 5581 do 6964 evrov na teden, kar je neverjetno, pred manj kot letom dni sem bil brez zaposlitve v groznem gospodarstvu. Vsak dan se zahvaljujem Bogu, da imam blagoslov za prejem teh navodil in zdaj je moja dolžnost, da jih plačam in jih delim zz vsemi. samo sledite tej strani ... ===== >>> w­­w­­w.­­D­­o­­u­­C­­a­­s­­h­­.C­­o­­m

      1 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.03.2020 ob 14:22 Taylah Fernie gost

      Od doma zaslužim dobro plačo od 5581 do 6964 evrov na teden, kar je neverjetno, pred manj kot letom dni sem bil brez zaposlitve v groznem gospodarstvu. Vsak dan se zahvaljujem Bogu, da imam blagoslov za prejem teh navodil in zdaj je moja dolžnost, da jih plačam in jih delim zz vsemi. samo sledite tej strani ... ===== >>> w­­w­­w.­­D­­o­­u­­C­­a­­s­­h­­.C­­o­­m

      0 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.03.2020 ob 14:56 kuna gost

      Takšen scenarij je bil za pričakovati. Kaj ministrica za prehrano, izjava, da je hrane dovolj še vedno drži?

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.03.2020 ob 15:02 gost

      Če sem jaz varnostnik taki ljudje nimajo kaj iskati v trgovini,tri na gobe in prepoved v vse trgovine.

      21 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.03.2020 ob 17:14 dedek gost

      Tij bi se posral nej nekoga zdelal! Ka se pa tijče hrane pa vijdite da je vsega preveč če samo pogledate so police povsod polne ,samo ljudje so bedaki da večkrat PREKOMERNO vsega nakupijo!!! Kaj bojo z vsemi takimi zalogami ???! Potrpljenje mora biti ,tega pa v demokraciji NI! Pa strah je prisoten pri ljudeh ,zato pa se vse tole dogaja! Bodimo strpni in imejmo se radi mpa čeravno na distanci!!!!!

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.03.2020 ob 18:19 gost.2 gost

      Ne samo v Merkatorju,tudi v Lidlu,Hoferju in ostalih trgovinah je enako.Vodstva teh trgovin bi morala priskrbeti v tem času varnostnike,ki bi varovali trgovke in trgovce.Delavk primankuje in potem še taki kupci.Pa še to,ZAPRITE TRGOVINE OB NEDELJAH.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.03.2020 ob 18:41 77 gost

      Dedek - probaj paš vidu ge bijk pijzdu ma

      1 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.03.2020 ob 19:41 dedek gost

      Dičak , na tvojen nousi ima bijk pijzdo! Jes se takšij pijzd ne bojim !!!Tij si se ešče nej po hrbti najbrž posujšu kda smo že mij po svejti hodili pa garali ka nekaj mamo!

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.03.2020 ob 7:24 Lendavski nadvojvoda gost

      Dedek,ne prsi se,prvič bik ma pizdo na kravi,drugič,ti pa na svoji stari.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.